Pracovní problém, jak ho řešit ?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@eumedon Evidentně se nechápeme. Ale už to tu rozepisovat nebudu.
Takže když ti chci poradit, tak musím projít celé vlákno? Nechceš teda poradit? Pokud bys to shrnula, tak bych ti poradil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, takže jsem se dostal na druhou stránku, tak mi z toho vyplynulo, že se zakladatelka kvůli slibu, že bude denně chodit na 8 h, odhlásila z ÚP, a teď se dozvědělas, že to tak žhavé nebude. Jenomže je odhlášená z ÚP a chce vědět po šéfové, na čem teda je, aby věděla, zda se znova zaregistrovat na ÚP, nebo ne.
No, takhle: Jestli nemá rozpis směn na celý měsíc, tak nemůže vědět, kolik bude mít za celý měsíc peněz, a jestli teda překročí, nebo nepřekročí limit. Tak bych to takhle prezentoval šéfové a pokud by nechápala nebo nereflektovala, tak bych doporučoval znova se registrovat na ÚP a hledět nepřekročit limit půlku minimální mzdy.
S nějakým „já jsem fakt dobrá, tak proč nedáváte práci zrovna mně“ je argumentace dost těžká. To je na jejich hodnocení, ale to, že potřebuje vědět, kolik směn a peněz na ten měsíc dostane, to je zase tímhle dobře oargumentováno.
Příspěvek upraven 20.09.21 v 19:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké máte vzdělání že nemůžete najít práci na hpp? ani se nedivím že vám přišlo ukončení smlouvy. práce je ale asi tedy ne pro vás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chápu rozčílení zakladatelky ale nechápu to řešení po smskách. Já bych si myslela své a šla hledat pořádně jinam. Po takových zprávách bych vám také na místě šéfové poslala ukončení poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslední můj příspěvek. Mám ukončení poměru. Šéfová mi jen napsala, že se mnou nic ukončovat nechtěla, i přes kiks který minuly týden jsem udělala, ale že jsem si o to dnes řekla sama.
Pardon, ale to jsou jen výmluvy. Podle mě. Měla jsem od tohoto nastoupit už na každodenní práci a ne, že mi přijde SMS, že nemám od pondělí chodit, nejsou zakázky.( A přitom to pravda nebyla.)
Holky co se mnou dělají nechápou a narovinu řekla, že beze mě a bez takových lidí jako já jim to tam brzo padne a samý se budou dívat po něčem jiném. Nehlede na to, že jsem jim tam zpříjemnila dny…
Takže budu hledat práci, pokud možno hpp a u solidního zaměstnavatele.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:šla bych tam asi odobně. Dle všeho okolo není o co stát a nemá smysl se rozčilovat. Když už je to stejně pasé. Hledat jinde na HPP
@Anettgizmo šéfová vše řeší přes SMS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Poslední můj příspěvek. Mám ukončení poměru. Šéfová mi jen napsala, že se mnou nic ukončovat nechtěla, i přes kiks který minuly týden jsem udělala, ale že jsem si o to dnes řekla sama.Pardon, ale to jsou jen výmluvy. Podle mě. Měla jsem od tohoto nastoupit už na každodenní práci a ne, že mi přijde SMS, že nemám od pondělí chodit, nejsou zakázky.( A přitom to pravda nebyla.)
Holky co se mnou dělají nechápou a narovinu řekla, že beze mě a bez takových lidí jako já jim to tam brzo padne a samý se budou dívat po něčem jiném. Nehlede na to, že jsem jim tam zpříjemnila dny…
Ale vždyť má pravdu. Sama sis o to řekla, tak čemu se divíš… Já na jejím místě udělám totéž.. Jsi s tou svou ublížeností trapná až na půdu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Řekla sis o to sama. Chováš se jako ukřivděná fňukna, pardon, ale o to nikdo nestojí, natož zaměstnavatel.
Poslední můj příspěvek. Mám ukončení poměru. Šéfová mi jen napsala, že se mnou nic ukončovat nechtěla, i přes kiks který minuly týden jsem udělala, aleže jsem si o to dnes řekla sama.Pardon, ale to jsou jen výmluvy. Podle mě. Měla jsem od tohoto nastoupit už na každodenní práci a ne, že mi přijde SMS, že nemám od pondělí chodit, nejsou zakázky.( A přitom to pravda nebyla.)
Holky co se mnou dělají nechápou a narovinu řekla,že beze mě a bez takových lidí jako já jim to tam brzo padne a samý se budou dívat po něčem jiném. Nehlede na to, že jsem jim tam zpříjemnila dny…
Ad druhá vytučněná část: To si vážně děláš srandu
Dej si velký pozor na svoje chování, to je totiž nejspíš právě to, co ti je překážkou v nalezení normální práce. A nastuduj si ty pracovní poměry, máš v tom šílenej bordel a ani nevíš, co je protizákonné a co ne. Argument „pro mě to výhodné je, mám víc peněz“ je taaaak strašně mimo a zjistíš to až když bude pozdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, kdyby sis včera na šéfovou neotevřela pusu, mohla jsi mít aspoň tu brigádu. Teď nemáš nic. To jen k tomu tvému chování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, jestli mě pořád nechápete, či co? Ale my byly domluvené od září na zkrácený úvazek do konce roku. Ne brigádu, z brigády navíc i UP jsem měla odejít. Pokud si to rozmyslela nebo nechtěla nakonec měla a mohla mi to říct a nic by se nestalo. Holt bych měla dál brigádu k UP s tím, že bych si hledala místo, a nebo když by se už neozvala kašlala bych na ně.
Už mě chápete? Ona mě prakticky tahala za nos, a ani nepočítala s tím co jsme se dohodly. Kdyby ano, nelze mi v neděli a případně mi nedá výpověď, když se ozvu a připomenu to na čem jsme byly domluvené.
A pořád sem opravdu nevytahuje, že jsem si otevřela pusu nebo ji nutila do výpovědi. Vše bylo napsáno slušně a žádné výčitky. ![]()
- Citovat
- Upravit
@unuděná Výhodné to je, když jsem to měla mít na dobu určitou ( o konce roku ), než být na ÚP a mít jen možnost přivydělku do určitého limitu. Mezitím bych si stále hledala něco na HPP, a nebo pokud by příští rok postavila tato firma novou halu zkusila požádal o úvazek.
A je mi jasný, že s těma dohodama akorát na firma + a lidi okrádá. Akorát oni si to spíš neuvědomují. Práce je málo a lidi naopak hodně, proto do toho jsou.
Copak vás by nenastalo, že jsme na něčem domluvené, potvrdíte si to. V sobotu jdete jak… O víkend. Máte přijít v pondělí. A v neděli vám přijde lživá SMS??? Stačilo napsat pravdu. Třeba: sorry, rozmyslela jsem si to, teď musím začít nebo skontrolovst nové brigádníky. Nepočítám s vámi nakonec na zkrácený úvazek, zůstaňte na ÚP a budete jen do zálohy.
A ne, opravdu to nebylo o tom, že by nebyla práce. Práce mají teď dost. Pro mě by se nás. Obzvlášť, když místo mě vzali další nové čtyři lidi.
Tak že tam prostě něco bylo, něco co se stalo o víkend (???) A akorát pak šéfová výpověď hodila na mě. Nevím, zda za tím bylo to ( kamarádka, starší než já si myslí, že ano ) v sobotu jsem odcházela a šéfová mi řekla, ať si napíšu o hodinu víc docházky. Odmítla jsem. Řekla, dobře, ale divným tónem, až ve mě hrklo.
Nevím, podle mě to nedává smysl, aby to byl důvod se mě zbavit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já nevím, jestli mě pořád nechápete, či co? Ale my byly domluvené od září na zkrácený úvazek do konce roku. Ne brigádu, z brigády navíc i UP jsem měla odejít. Pokud si to rozmyslela nebo nechtěla nakonec měla a mohla mi to říct a nic by se nestalo. Holt bych měla dál brigádu k UP s tím, že bych si hledala místo, a nebo když by se už neozvala kašlala bych na ně.Už mě chápete? Ona mě prakticky tahala za nos, a ani nepočítala s tím co jsme se dohodly. Kdyby ano, nelze mi v neděli a případně mi nedá výpověď, když se ozvu a připomenu to na čem jsme byly domluvené.
A pořád sem opravdu nevytahuje, že jsem si otevřela pusu nebo ji nutila do výpovědi. Vše bylo napsáno slušně a žádné výčitky.
Meleš blbosti. DPČ i DPD jsou BRIGÁDY. HPP na zkrácený úvazek ti zjevně nenabídla, takže jen dokazuješ, že máš totální bordel v pojmech. Kdoví, co ti šéfová slíbila či neslíbila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Ona vybírá lidí. A evidentně to tam funguje dle sympatii a známostí.
protože ty co chodí pravidelně a nejsou stali, tak si s ní týkají. Pak je zbytek pracovníků, tam je vztah zaměstnanec - zaměstnavatel jak má být.
Dostala jsem ukončení dohody o provedení činnosti. Důvod nevím. Výpovědní lhůta není.