Pracovní problém, jak ho řešit ?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Keyllah Prosimts, odpust si tyto narážky. Dědí, pokud máš vzdělání.No nic, vám velkým měšťandám je asi zbytečný vysvětlovat jak to funguje na malém městě.Mějte se fajn, všichni
Ale blbost, mám za sebou malé, okresní i krajské úřady, meleš nesmysly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
A není tam práce na HPP jo? To fakt vykládej někomu jinému. Navíc s jazykovou školou by ses mohla živit třeba jako překladatelka ne?
s jazykovkou a vejškou? s podivem že nemůže sehnat nic na HPP
ale když se ty místa dědí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@werajsik Protože nemám práci v našem kraji a stěhování nepřichází v úvahu, máme tu bydlení.
Bohužel, tady si mistecka těžce hlídají a na úřadech je proflakle, že se buď dědí, a nebo jsou přes známostiBohužel, ty nemám.
A člověk byl rád aspoň za nějaké místo a práci. Nevím co je těžkého na tom pochopit, až na vás přijde krize, že budete shánět, chodit na pohovory a mnohdy na fiktivní, tak to možná pochopíte. Sice máme rezervy, máme co jíst. Ale na potřebuji pracovat a ne sedět doma.
Já jsem si po první mateřské práci sháněla, neboj já vím co to je, hledat si práci. A přesto, že to bylo v době s nejnižší nezaměstnaností, tak jsem si ji našla cca po 7 měsících hledání (cca 2 měsíce před koncem mateřské a 5 měsíců na ÚP). Paradoxně na úřadě a místo jsem si sehnala sama bez dědění a bez známostí… To jen pro zajímavost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná To je vtip? Mám roční studium. Půjde jsem na ZŠ i SŠ studovala jiný jazyk. A hlavně po škole jsem se, ani jednomu nevěnovala. A HPP jsou u nás primárně fabriky. Případně, pak profese pro muže, a nebo pokud má žena řidičák C, umí zerdnicinu apod.
A nevím, možná pro vás z větších měst Heureka - některé podniky měsíce stojí na 50-60% výroby a zaměstnanci jsou doma. ![]()
A Amazon, či Lidl v Buštěhradu, ani nezmiňuje jako dobrou práci. Děkuji.
Jen od pondělí jsem obeslala pár míst a odpověď, že buď vybrali vhodnějšího kandidáta, a nebo že mám praxi jako x dalších lidí a nebudu do výběrového řízení zařazena.
Asi na mě holt zbytek, dělat řidiče Pizzerie, kterého tu na dvou okresech pořád hledají.
Ne, nemáme se fajn jako republika, potom co začal koronavirus, ale uznávám, že jiné okresy v republice jsou na tom naopak - míst dost, ale nemají lidí. Slýcham to od tchánu, kteří pracují a bydlí 300 km od nás.
- Citovat
- Upravit
@werajsik Jo a když se podívám na nabídky Zlínského kraje, tak se to nedá srovnávat s námi.
Práce. cz 149 míst, úřad 100 míst a z toho už několik uzavřených. Na jobs.cz prakticky totožná místa
A pořád nejsou to místa pro každého. Těžko budu dělat řidiče C, lékaře, zdravotní sestru, nebo referenta s Vietnamským jazykem.
- Citovat
- Upravit
@Keyllah Mám, VOŠ. Z VŠ jsem musela odejít kvůli rodinným záležitostem - rozvod, úmrtí. A nevrátila jsem.
- Citovat
- Upravit
@Keyllah Jasné. podívej se na nabídky Rakovníka a Kladna a pak něco prosimtě piš.
Tohle miluji, člověk z deseti, či statisícového města bude něco říkat o tom kolik nabídek je ve městě, které nemá, ani 20 tisíc obyvatel.
A absolutně neví jak to tu chodí. Asi ti dám kontakt na referentkou na MÚ, její neteř, vysokoškolačka hledá už 3 roky
práci v kanceláři. V obou okresech a na kraji Prahy.
Ale dobrý, když já lžu a vymýšlím si, tak si to myslete.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@unuděná To je vtip? Mám roční studium. Půjde jsem na ZŠ i SŠ studovala jiný jazyk. A hlavně po škole jsem se, ani jednomu nevěnovala. A HPP jsou u nás primárně fabriky. Případně, pak profese pro muže, a nebo pokud má žena řidičák C, umí zerdnicinu apod.
A nevím, možná pro vás z větších měst Heureka - některé podniky měsíce stojí na 50-60% výroby a zaměstnanci jsou doma.![]()
A Amazon, či Lidl v Buštěhradu, ani nezmiňuje jako dobrou práci. Děkuji.
Jen od pondělí jsem obeslala pár míst a odpověď, že buď vybrali vhodnějšího kandidáta, a nebo že mám praxi jako x dalších lidí a nebudu do výběrového řízení zařazena.
Ne, nemáme se fajn jako republika, potom co začal koronavirus, ale uznávám, že jiné okresy v republice jsou na tom naopak - míst dost, ale nemají lidí. Slýcham to od tchánu, kteří pracují a bydlí 300 km od nás.
Asi na mě holt zbytek, dělat řidiče Pizzerie, kterého tu na dvou okresech pořád hledají.
Tak poslední radu, páč je to s tebou marný. Než budeš kontaktovat nějakou firmu, nech si ten mail/dopis přečíst od někoho, kdo tomu rozumí. Životopis ať ti udělá někdo, kdo se na to specializuje. S tvými vyjadřovacími schopnosti se nedivím, že tě nezvou ani na pohovory. A fakt to není rýpání, ale úplně normální rada, kterou bych dala i kámošce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Keyllah Jasné. podívej se na nabídky Rakovníka a Kladna a pak něco prosimtě piš.Tohle miluji, člověk z deseti, či statisícového města bude něco říkat o tom kolik nabídek je ve městě, které nemá, ani 20 tisíc obyvatel.
Ale dobrý, když já lžu a vymýšlím si, tak si to myslete.A absolutně neví jak to tu chodí. Asi ti dám kontakt na referentkou na MÚ, její neteř, vysokoškolačka hledá už 3 roky
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce… mraky lidí se za lepšími pracovními příležitostmi stěhují, jezdí i 100km denně apod. Upřímně, radši bych prodala co mám a utekla někam, kde práce je, než nadosmrti dělat brigády načerno. Ale kdo chce kam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Keyllah Jasné. podívej se na nabídky Rakovníka a Kladna a pak něco prosimtě piš.Tohle miluji, člověk z deseti, či statisícového města bude něco říkat o tom kolik nabídek je ve městě, které nemá, ani 20 tisíc obyvatel.
Ale dobrý, když já lžu a vymýšlím si, tak si to myslete.A absolutně neví jak to tu chodí. Asi ti dám kontakt na referentkou na MÚ, její neteř, vysokoškolačka hledá už 3 roky
ale prosím tě
nikdo z nás to určitě nezažil a nic neví
bydlím na vesnici se 700 obyvateli a předtím jsem 30 let žila ve městě o 6tis. a překvapivě jsem vždy práci měla. Ale máš pravdu, zrovna v tom vašem městečku to bude úplně jiné a jinak a nikdo z nás netuší, jaké to je hledat práci…
Jak se to říká? kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná
Opravdu už trapné, nezlob se na mě. Ale zaměstnavatele chtějí jen životopis, nezajímá je slohová práce, či motivační dopis. CV mám od profesionála a především dobrý, zkušenosti mám a umím.
A věř mi, že jsem zkusila s kamarádkou obeslat i nabídku bez životopisu, došla jen automaticka odpověď l nevybranj do dalšího kola. Takto se to dělá.
![]()
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce… mraky lidí se za lepšími pracovními příležitostmi stěhují, jezdí i 100km denně apod. Upřímně, radši bych prodala co mám a utekla někam, kde práce je, než nadosmrti dělat brigády načerno. Ale kdo chce kam..
Já kdysi jezdila 6 hodin tam (v pondělí) a 6 hodin zpět ( v pátek). Teď už jen 80-100km každý den, protože jezdím z maličké vesničky. Ale co my můžeme vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Kdybych hledala výmluvy, a nebo nechtěla pracovat nemám k UP alespoň tu brigádu, na černo,.
A ano, ono je jiné před x lety a teď hledat práci. Na to dost lidí zapomíná. Kamarád co pracuje v automobilovém průmyslu, nejdříve šel platem dolů, teď je od jara v práci 3 dny v týdnu, zbytek doma a samozřejmě jim to nezaplatí. A můžu mluvit o dalších a jejich zkušenostech, teď za poslední rok.
- Citovat
- Upravit
@Keyllah píše:
Já kdysi jezdila 6 hodin tam (v pondělí) a 6 hodin zpět ( v pátek). Teď už jen 80-100km každý den, protože jezdím z maličké vesničky. Ale co my můžeme vědět
Přesně tak no. Tady pracovnice roku, spolehlivá, rychlá, šikovná, zodpovědná, ta to musí vědět nejlíp a všichni ostatní (včetně její šefové) jsou letadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Prosimts, odpust si tyto narážky. Dědí, pokud máš vzdělání.
No nic, vám velkým měšťandám je asi zbytečný vysvětlovat jak to funguje na malém městě.
Mějte se fajn, všichni