Pracovní problém, jak ho řešit ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.9.21 10:53

Nevím, jestli až ji budu zasílat výpověď nebo lépe řečeno ukončení DPČ. Napsat, že práci jsem měla a dělala ráda, a že se to nemuselo takto dopadnou. Kdyby mi v neděli narovinu napsala, že se situace změnila nepočítá se mnou na každodenní docházku a jsem stále jen brigádník na zavolání.

Protože jiní brigádníci chodí každý den, a já měla. zacit chodit také - proto odchod z ÚP.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.9.21 10:58
@Anonymní píše:
@unuděná Opravdu jsem ty SMS nepsala naštvaná. Naopak, jasné a stručně a narovinu, aby to nebrala špatně - což jsem i zmínila.

Co je špatného napsat, že pokud mi chce dát výpověď, ať dá, protože pro mě není žádné řešení být jen na zavolání, že jsme byly domluvené na pravidelné docházce.

V těch zprávách měla vidět snahu, se přizpůsobit ( směny a dojíždění ) + to, že mám o práci vážně zájem. A popravdě, ač je tam kolektiv jen ženský a pak to tak i vypadá 8o :roll:, tak práci jsem měla ráda.

Být sebevědomí člověk poprosím ji o návrat ( výpověď dnes budu tisknout podepisovat a posílat ), ale na druhé straně vím, že bych se tím jen ponížila a hlavně už by nebyla důvěra, ani k ni. Protože je mi naprosto jasné, že mi prostě jen lhala a využila :roll: :) Kdyby ne, nepíše mi v neděli ty nesmysly a výmysly :poblion: Mohla říct narovinu jaká je situace a nic by se nestalo. Věděla, že jsem bez evidence, a že výdělek záleží na docházce. A ne, že mě nechá týden (?)doma, ne-li dele a ještě si vymyslí báchorky jaký je důvod.

Však vidíš, že sis o to řekla. Schválně, napiš nám slovo od slova, co bylo v té smsce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.9.21 11:00

Mimochodem jestli si myslíš, že ti někdy nějaký zaměstnavatel na tohle kňourání napíše „moc si tě vážíme, svou práci děláš skvěle a nechceme o tebe přijít“, tak to spadni z obláčku. Bohužel v málokteré práci (a určitě ne takové, která je na úrovni brigády) si zaměstnanců skutečně váží. Každý je nahraditelný. Zvlášť na pozicích, které může dělat kdokoli bez rozdílu vzdělání. Kdyby si takhle vynucoval chválu i ten nejlepší z mých zaměstnanců, tak ho hodně rychle usadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 11:03

@unuděná
Dobrý den. Pokud mi chcete dát výpověď, prosím o zaslání nebo si pro ni přijdu. Počítala jsem to na čem jsme se domluvily, být jen na zavolání do počtu mi nic neřeší. Odhlásila jsem se z ÚP. Hezký den.

Nevím a fakt nechápu co je na tom, že jsem si o ní řekla. Kdybych chtěla výpověď napíšu to naprosto jinak. A hlavně čekala jsem upřímnost a to, že se mě zastane. Když už tvrdila, že na mé je spoleh a dobře pracuji.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.9.21 11:04
@Anonymní píše:
@unuděná
Dobrý den. Pokud mi chcete dát výpověď, prosím o zaslání nebo si pro ni přijdu. Počítala jsem to na čem jsme se domluvily, být jen na zavolání do počtu mi nic neřeší. Odhlásila jsem se z ÚP. Hezký den.Nevím a fakt nechápu co je na tom, že jsem si o ní řekla. Kdybych chtěla výpověď napíšu to naprosto jinak. A hlavně čekala jsem upřímnost a to, že se mě zastane. Když už tvrdila, že na mé je spoleh a dobře pracuji.

Začínat zprávu větou „pokud mi chcete dát výpověď“ je prostě celé špatně. Měla jsi napsat něco ve smyslu „mohu stále počítat s tím, že od pondělí nastupuji na 8 hodin denně tak, jak jsme se domluvily?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 11:05

@unuděná Nikdy jsem netoužila a už vůbec nevyžadovala chválí. Přicházela sama od kolegyň i od ní. Samozrejme, že to potěší. Ale já jsem člověk, který když něco řekne, tak to platí. Pokud nastane změna napřímí to řeknu. A čekám to i od druhých. Asi chci moc :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.21 11:10

@unuděná Něco podobného jsem napsala v první zprávě, kdy jsem se dozvěděla, že mi v tom, že nejsou zakázky chodit.

Dobrý den, paní… Neberte to prosím špatně, ale narovinu pokud nemám chodit, nepočítáte se mnou, tam mi to prosím sdělte, ať vím na čem jsem. Když se pak dozvím, že ostatní brigádníci chodí a já fungují zřejmě jen jako rezerva, není to příjemné. Mějte se.

Na to mi přišla odpověď, že je to o tom jak jsme se bavily, že přednost budou mít vždy, ti co chodí na 8 hodin a pravidelně, je na ně spoleh ( realita je, že mi řekla, že ted nevadí, že někdo dochází na 6h nebo 8h :cert: ), a že mají hodně brigádníků a můžou si vybírat. Že to mám pochopit zas já.

Má odpověď byla jen:

Říkala jsem, že mohu docházet 8h, každý den. A pokud vím, chodí i paní na 6h. Počítala jsem, jak jsme se bavily od září na DPC, zkrácený úvazek. Což je tě foto mě čára přes rozpočet, ale chápu.

No, a když mi za několik hodin volala kamarádka co tam dělá, že mají tisíce zakázek. A že nechápe, proč tam najednou já, jen já nejsem. Tam jsem napsala šéfové o výpověď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.21 11:11

@unuděná A těžko bych mohla počítat od pondělí na 8h. Když mi v neděli psala, že nejsou objednávky a nemám od pondělí chodit. Že se ozve, až se to zlepší.

Přitom to nebyla pravda, ale lež. Zajazky byly a hodně, noví brigádníci k těm stávajícím.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.9.21 11:12

Nezlob se, ale to je prostě příšerné vyjadřování a nedivím se tvé šéfové, že jí to jen nakoplo k tomu ti tu výpověď skutečně dát :nevim: Z její strany možná plané sliby, z tvojí naprosto neprofesionální přístup. Taková načuřená puberťačka. Ale asi ti nedokážu vysvětlit proč, když ti na té konverzaci nepřijde nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 11:16

@unuděná :think: Tak v tom případě, opravdu máme kazda jiné myšlení. Z mé strany tam výčitky nebo naštvanost nebyly. Jen fakta, ktera byla domluvená, a která se dějí. Ale chápu, že pravdu slyšet nikdo nechce.

Zkus mi to vysvětlit? Protože když jsem dávala kolegyní přečíst co jsem psala, říkala, že by to napsala stejně, a že nevidí na tom nic špatného.

Ono, když šéfová řešíš SMS, než volání :cert: Tak je komunikace na dvě věci.

• Citovat
  • Upravit
53190
22.9.21 11:19
@Anonymní píše:
@unuděná :think: Tak v tom případě, opravdu máme kazda jiné myšlení. Z mé strany tam výčitky nebo naštvanost nebyly. Jen fakta, ktera byla domluvená, a která se dějí. Ale chápu, že pravdu slyšet nikdo nechce.

Zkus mi to vysvětlit? Protože když jsem dávala kolegyní přečíst co jsem psala, říkala, že by to napsala stejně, a že nevidí na tom nic špatného.

Ono, když šéfová řešíš SMS, než volání :cert: Tak je komunikace na dvě věci.

Tak fajn.
Jasná výčitka a porovnávání s kolegy, což je nepsané tabu: Když se pak dozvím, že ostatní brigádníci chodí a já fungují zřejmě jen jako rezerva, není to příjemné.
Opět vypíchnutí kolegyně, to je prostě přešlap jako poleno: A pokud vím, chodí i paní na 6h
Kapku citové vydírání ještě tady: Což je tě foto mě čára přes rozpočet, ale chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41281
22.9.21 11:24
@Anonymní píše:

Ono, když šéfová řešíš SMS, než volání :cert: Tak je komunikace na dvě věci.

za mě tedy ano a vyloženě jsi jim na tu výpověď nahrála. Zaměstnanec, který komunikuje takto, musí být v něčem o hodně lepší než jiní, aby si ho vedení nechalo, a to ty asi zřejmě tedy nejsi, když s tebou nepočítali. A ty jsi si teď sama napsala o výpověď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 11:24

@unuděná 8o Alt tohle výčitky nebyla. Byl to jen fakt, že mi tvrdí, že mají přednost brigádníci na 8h a přitom jsou tam lidi na 6h. :nevim: Vypisovat a připomínat ji co mi opravdu řekla, že není problém docházka na 6h nebo 8h, jsem opravdu do SMS nechtěla. To by byl Roman na pokračování.

A bohužel, dozvěděla jsem se náhodou, že mi lze, protože mi psala kolegyně z práce, kde jsem? A tak se to rozjelo. :nevim: pak už vše.

Ale děkuji ti za vysvětlení. Jen si opravdu stojím za tím, že výčitky v tom nebyly a pokud to tak pochopila, tak bohužel chyba je na straně adresáta. Mě se kolikrát také stane, že text pochopím trochu odlišné, než ho odesílatel myslí. A bohužel, šéfové nebylo i ten den prý dobře a možná se to všechno sešlo. Ale ikdyz si pořád stále stojím za tím, kdyby mě netahala za nos a dodržela co jsme si řekly, tak by výpověď prostě nedala, ani po té mé zprávě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.21 11:25

@Keyllah Vidíš a reálně se mnou spokojeni byly. Aspoň to tvrdily

• Citovat
  • Upravit
3957
22.9.21 11:29
@Anonymní píše:
@unuděná Nikdy jsem netoužila a už vůbec nevyžadovala chválí. Přicházela sama od kolegyň i od ní. Samozrejme, že to potěší. Ale já jsem člověk, který když něco řekne, tak to platí. Pokud nastane změna napřímí to řeknu. A čekám to i od druhých. Asi chci moc :poblion:

Jéééžiš ty jsi naivní, až to bolí (nechci použít to hanlivé slovo) :roll: Hele mě v práci taky chválili jaká jsem šikovná, chytrá, atd. Chválili mě kolegové, kteří tam byli o x roků dýl, než já. Dokonce tito profesně starší kolegové se chodili za mnou radit jak mají v té a v té věci postupovat. Mě, která tam byla „teprve“ dva roky. Teď jsem na RD a co.. A nic.. Zaměstnavatel funguje dál s novými kolegy (ať už na stálo nebo zástup za mateřskou - je nás tam víc mamin) A to je obor, který vyžaduje alespoň maturitu a pro některé případy je potřeba VŠ právnického zaměření. Zkrátka (jak už to tu někdo psal) KAŽDÝ jsme nahraditelný…
Já už jsem to psala na začátku, šéfová se nechová moc korektně, resp. celé fungování této firmy není moc korektní, ale ty na tom všem máš taky lví podíl. Nejen že si pleteš pojmy - to ti už vysvětlila @unuděná, ale ještě se cítíš jáááák moc tě všichni okolo oklamali. A jestli jsi šéfku upozornila na omezení hodinami u DPČ, je zcela pochopitelné, že ona s tebou již tak moc nepočítá - protože nemá zájem o problémy, které bys jí eventuálně mohla dělat. Protože tam má asi dost hloupých lidí, kteří ji na takovou, byť protiprávní a nezákonnou, nabídku kývnou bez mrknutí oka :nevim:
Místo abys byla ráda, že se každý den nemusíš stresovat, jestli půjdeš nebo nepůjdeš do práce (protože teď zakázky jsou ale za 14 dní být nemusí a je úplně jedno, že všichni okolo, včetně šéfky říkají, že zakázek do konce roku je až až), tak tady pláčeš nad nespravedlností a lhaním ze strany šéfky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat