Pracovní problém, jak ho řešit ?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Hele a ty jsi invalidní důchodce nebo těsně před důchodem? Nebo proč si myslíš, že by šéfová mohla mít pocit, že u nich na brigádě nebo dpp chceš být nastálo? Normální je pracovat v klasickém pracovním poměru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Lehce dostupná ano když chci a potřebuji práci.
A co se týká mých pohovoru, něco zpětné věděla. Ale myslím si, že není na místě, aby šéfová na brigádě věděla, že někde chodím na pohovory a hledám si místo, přeci jen to pak vypadá, že u nich pracovat nechci.Tak by to působilo na mě.
Já hledala jen z důvodu, že tady člověk nevěděl co bude zítra. Smlouva jen na dpc/dpp a i přesto na 8 hodin denně. A ta nejistota mě ničila.Každopádně mě to vyléčilo, protože opravdu není fér, že někdo dělá na dpc a je brán jako stálý zaměstnanec a chodí si klidně na 6/7 hodin a nějaky jiný brigádník nemůže. Pár stálých zaměstnanců je tam na prstech jedné ruky.
Ale možná to byla chyba, ale ještě jsem šéfové napsala, že pokud chce se mnou dohodu o brigádě ukončit, tak ať mi řekne nebo mi ji zašle. Protože chození párkrát do měsíce mi nic neřeší a jdu zpět na úřad práceprotože ukončení o evidenci, případně každý měsíc pásku, ač nebudu mít výdělky, potřebuji tak či tak k doložení.
Mezitím si budu něco hledat, ale nabídky popravdě žádná sláva a to nejsme vybíravá. A jo blbá jsem byla, že jsme věřila řečem. Ale měla jsem ji za loajální a rozumnou ženu, vedoucí. Aspoň tak působila.
To jsi tak zabedněná nebo co??
Pracuješ tam brigádně!!!, to že ona ti něco naslibovala není vůbec relevantní… Samozřejmě, že šéfová nejedná moc dobře, ale tvoje chyba byla, že jsi uvěřila pouhým slibům a vše ostatní jsi odsunula na druhou kolej.
Prostě jsi brigádnice a tak s tebou jedná, tečka. Co na tom nechápeš? ![]()
Začni se prostě ohlížet jinde a když z této brigády zavolají v momentě, kdy se ti to bude krýt termínem nějakého pohovoru, tak odmítni brigádu a ne pohovor, který ti může být vstupenkou pro nové (stálé) zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Dohoda byla, že do konce roku bych eventuálně zůstala pokud se nic nenajde nebo se nevrátím do bývalé práce příští rok. A důchodce tam máme jednu
zbytek jsou mladí lidé po mateřské, studenti nebo lidí v produktivním věku. Tj brigáda. Nastalo, hpp, jsou tam ženy a muži v různém věku
- Citovat
- Upravit
Jinak tedy já mám z ÚP zkušenost takovou, že se ptají, jak se práce vyvíjí. Pokud bych jim řekla, že se mnou takto někde počítají, tak bych tak mluvila i na pracovišti, že tě tak vedou. Vždy to vypadá i závažnější. Navíc ty jsi dokonce porušila součinnost s ÚP, protože priorita je hledat staly úvazek stůj, co stůj a ty jsi na vhodná výběrová řízení nechodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná hpp nedávají. Co na tom nechápete? Dávají dohody na 8 hodin. Každému. Příští rok postaví nohou halu a eventuálně budou brát nastalo.
Možná to píšu nesrozumitelné. Ale nastalo, hpp jsou tam 2-4 lidí. Zbytek jsou brigádníci, dpc nebo DPP. Ale všichni dělají 8 hodin, nebo případně někdo 6 či 7 denně. Ale Víc k tomu nemám co dodat.
Příspěvek upraven 20.09.21 v 15:18
- Citovat
- Upravit
@Trojlístek moje místa byla z mé iniciativy. Žádné z ÚP, doporučenky neexistují, není co mi dát. A nevím, kde si vzala, že jsme NIKDE nešla. ![]()
A hlavně up už měl nahlášeno, že během měsíce nastupují do práce na zkrácený a končím evidenci, tak jak bylo domluveno. Nic jsme nenaříkal, výplatnice dodány včas a hlavně jak být mají. To si laskavě odpusť. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Trojlístek moje místa byla z mé iniciativy. Žádné z ÚP, doporučenky neexistují, není co mi dát. A nevím, kde si vzala, že jsme NIKDE nešla.
A hlavně up už měl nahlášeno, že během měsíce nastupují do práce na zkrácený a končím evidenci, tak jak bylo domluveno. Nic jsme nenaříkal, výplatnice dodány včas a hlavně jak být mají. To si laskavě odpusť. Děkuji
A jim tam stačilo tvé ústní sdělení, že máš příslib práce??? Po mě chtěli na naší pobočce písemné vyjádření od budoucího zaměstnavatele, že od tehdy a tehdy k nim nastupuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werajsik Stačila jim SMS komunikace od šéfové. Ta mi i řekla, že nebude dělat novou smlouvu a pokračujeme v té co je, akorát bez ohledu na ÚP. Navrhla mi docházku 6h denně, s tím, že jakmile bude sezóna bude 8 a na směny.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Trojlístek moje místa byla z mé iniciativy. Žádné z ÚP, doporučenky neexistují, není co mi dát. A nevím, kde si vzala, že jsme NIKDE nešla.
Tam ale v podmínkách jednoznačně stojí, že snaha jde ze tvé strany hlavně. Takže doporučenky v tom až takovou roli nehrají. Na ÚP jsem byla nedávno a vím, jak to tam funguje. Ten tlak byl enormní a DPČ nebylo myšleno nijak vážně, protože každý ví, jak to většinou končí. Že jsi něco na ÚP hlásila a dokonce se nechala vyřadit, když jsi nic v ruce neměla je jen tvá iniciativa.
Navíc tobě se ani nedá poradit, protože ty hned startuješ, aniž by se ti cokoliv dělo. Činíš špatná rozhodnutí, nicméně to buď naštvaná jen sama na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Nestartují, ale vzij se do mě situace. Ještě minulý týden jsme se o DPČ bavily, potvrdily si to. A najednou ze dne na den konec, nic neplatí. Vše je jinak. Jen lži.
Ale jsme vyléčená. Naštěstí má referentka ví, že si hledám místo. Doporučenky pro mě žádné nrma
a ani mě nebuzeruje, jako jiné, kteří třeba prý musí nosit ukázat kde byly.
Já ji to také dávám, r u mě na tom netrvá
Počítala jsem, že aspoň na pár měsíců budu mít stabilní práci. Ač z mého pohledu dělat hodinové úvazek na dohodu je docela drzost, ale odvody mám a firma také. Ač to z její strany není slušne. Mezitím hledat nebo se v příštím roce dostanu zpět do své práci, případně zůstanu tady nastalo. Jakmile dostaví vedle halu.
Nic z toho.
Ale vyléčilo mě to, to ano. Že jsem jim neměla věřit.
- Citovat
- Upravit
Já na tom celém absolutně nechápu, proč tak bezmezně „trváš“, resp. proč za každou cenu chceš setrvat v této firmě, když sama uvádíš, že na HPP jsou tu jen dva zaměstnanci a zbytek brigádníci. Co to je za firmu že jsou tam jen 2 stálí zaměstnanci, zbytek se řeší brigádníky?
Ještě mě napadá, nepleteš si to se s pracovním poměrem na dobu určitou??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werajsik Ne, nepletu. Firma je dost velká, jedná se o logistiku..brigadne, lidí co tam jsou na DPP a dpc, jsou tam lidi. Je tam seznam. Zbytek je nastalo a ty mají klasický poměr. To vím.
Já třeba dostala dpc do konce roku, kolegyně DPP na dva měsíce a potom prý dostane dpc. Proč to tak řeší? Nevím. Asi protože nemají tolik zakázek a čekají až postavu další halu, zákazníky už prý mají. A jak píšu sice jde o dohodu, ale hodině klasický poměr a finančně též. Aspoň na nás kraj.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Trojlístek Nestartují, ale vzij se do mě situace. Ještě minulý týden jsme se o DPČ bavily, potvrdily si to. A najednou ze dne na den konec, nic neplatí. Vše je jinak. Jen lži.
Ale jsme vyléčená. Naštěstí má referentka ví, že si hledám místo. Doporučenky pro mě žádné nrmaa ani mě nebuzeruje, jako jiné, kteří třeba prý musí nosit ukázat kde byly.
Já ji to také dávám, r u mě na tom netrvá![]()
![]()
Počítala jsem, že aspoň na pár měsíců budu mít stabilní práci. Ač z mého pohledu dělat hodinové úvazek na dohodu je docela drzost, ale odvody mám a firma také. Ač to z její strany není slušne. Mezitím hledat nebo se v příštím roce dostanu zpět do své práci, případně zůstanu tady nastalo. Jakmile dostaví vedle halu.
![]()
Nic z toho.
Ale vyléčilo mě to, to ano. Že jsem jim neměla věřit.
Mě taky nikdo nebuzeroval a případné úspěchy a neúspěchy se mnou referentka prožívala. Ale pořád mi říkala, hledejte práci na stálo, na HPP. Tyhle firmy tohoto formátu toho tolik naslibují.
Ty místo toho, aby jsi šla jinou cestou, až to dostaví a kontaktovala přímo personální oddělení, nikoliv dosavadní šéfovou, ta už tam pak později ani nemusí být, tak se prostě nastves. Prostě děláš chyby, to je normální, tak se z nich pouč. Nebo prostě hledej jinde i se stěhováním. Já se za prací a lepší životní úrovní odstěhovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@unuděná hpp nedávají. Co na tom nechápete? Dávají dohody na 8 hodin. Každému. Příští rok postaví nohou halu a eventuálně budou brát nastalo.Možná to píšu nesrozumitelné. Ale nastalo, hpp jsou tam 2-4 lidí. Zbytek jsou brigádníci, dpc nebo DPP. Ale všichni dělají 8 hodin, nebo případně někdo 6 či 7 denně. Ale Víc k tomu nemám co dodat.
Příspěvek upraven 20.09.21 v 15:18
Já to chápu, ten, kdo je mimo jsi bohužel ty
A navíc se vyjadřuješ hůř než průměrný žák 7. třídy.
Hele, shrňme si to: nemůžeš sehnat práci na hpp, tak kývneš na brigádu k ÚP s příslibem od zaměstnavatelky (by huba), že od nového roku bys možná mohla mít hpp. Asi se u toho dvakrát nepřetrhneš s hledáním normální práce. A teď jsi děsivě naštvaná, že i přes veškeré tvé nasazení se k tobě chovají jen jako k brigádníkovi na zavolanou?
Jako buď jsi hodně mladá, nebo prostě naivní. Nikdo tě nebude zaměstnávat, pokud je to pro něj z jakéhokoli důvodu nevýhodné jen proto, že ti řekli že „jednou možná“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lehce dostupná ano když chci a potřebuji práci.
Tak by to působilo na mě.
A co se týká mých pohovoru, něco zpětné věděla. Ale myslím si, že není na místě, aby šéfová na brigádě věděla, že někde chodím na pohovory a hledám si místo, přeci jen to pak vypadá, že u nich pracovat nechci.
Já hledala jen z důvodu, že tady člověk nevěděl co bude zítra. Smlouva jen na dpc/dpp a i přesto na 8 hodin denně. A ta nejistota mě ničila.
Každopádně mě to vyléčilo, protože opravdu není fér, že někdo dělá na dpc a je brán jako stálý zaměstnanec a chodí si klidně na 6/7 hodin a nějaky jiný brigádník nemůže. Pár stálých zaměstnanců je tam na prstech jedné ruky.
Ale možná to byla chyba, ale ještě jsem šéfové napsala, že pokud chce se mnou dohodu o brigádě ukončit, tak ať mi řekne nebo mi ji zašle. Protože chození párkrát do měsíce mi nic neřeší a jdu zpět na úřad práce
protože ukončení o evidenci, případně každý měsíc pásku, ač nebudu mít výdělky, potřebuji tak či tak k doložení.
Mezitím si budu něco hledat, ale nabídky popravdě žádná sláva a to nejsme vybíravá. A jo blbá jsem byla, že jsme věřila řečem. Ale měla jsem ji za loajální a rozumnou ženu, vedoucí. Aspoň tak působila.