Pracovní víkendy manžela a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
3.9.19 14:37

No, systémově, pravidelně snad jen na základě dohody se školou a domácím vyučováním otcem. Jinak místo školy na výlet, to beru párkrát do roka - prodloužit víkend na horách, jet na týden do ciziny…Ale každý to má asi jinak nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
3.9.19 14:38
@Anonymní píše:
Ahoj. Manžel má v průměru volný každý třetí víkend. Je doma zas některé všední dny. Teď to nevadí, dětem je 5 a 2 roky. když je manžel někdy doma, nedám starší do školky a jedeme třeba na výlet, jdeme do lesa a tak. Manžel jako otec funguje velmi dobře, to ho musím pochválit :) ale jak to řešit, až bude starší ve škole? Omluvit třeba jednou nebo dvakrát za měsíc ve škole z rodinných důvodů- nebo je to pro vás nepřijatelné, když je škola, nechat dítě doma??? Samozřejmě chci, aby s ním čas děti trávily, ale co ta škola?

Víš co je rodin, kdy se děti s otcem vídají třeba jen o víkendu? Já vím že je nejlepší, když je rodina pohormadě často ale někdy to prostě nejde :nevim: Zas bych to tolik nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.9.19 14:40

Tak kdyz bude manzel doma ve vsedni den, deti rano vypravi, vyzvedne, odvede na krouzek atd, ja mam taky pracovni vikendy a vracim se pozde vecer a manzel s klukama fungoval vcetne vecere, ukolu a ulozeni do postele. Ja jsem sice schopna deti omluvit ze skoly na mesic kvuli dovolene, ale 2× mesicne kvuli vyletum me teda nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 14:52
@Anonymní píše:
Půjdu trošku proti proudu. Rozhodně bych to nebrala jako pravidlo, že budu omlouvat každý měsíc. Na druhou stranu my si rádi občas dáme volno v týdnu a dítě ze školy vyreklamujeme třeba na den dva. To bych jako tragédii nebrala. Ale zároveň beru v potaz, že naše dítě zatím nemá s ničím ve škole problém, spíš je nadprůměrné a nemusí tak nic složitě dohánět. A taky mají dobrou třídní, která s tím nemá problém. A co bude za rok za dva, to bych fakt neřešila. Může třeba změnit práci, ty můžeš pracovat a nedostat volno. My si s dětma ve školce a doma užívali volnosti a termínu, kdy není narvano treba v aquaparku nebo na dovolených. Teď to řešíme podle situace. A až nastoupí druhé dítě budem to zas řešit podle aktuální situace. Třeba mu učení nepůjde a budem mít utrum, ale dopředu to neřeším.

Nevím, jestli děláte dobře. Já mám tři sourozence z toho dva věkově blízko mě a jednu ségru o 18 let mladší, než já jako nejstarší. My byli v některých věcech vychováváni jinak než ona. Jednou z věcí je právě docházka do školy. My chodili den, co den, doma jsme zůstali, jen když jsme byli fakt nemocní. Když jsme šli k doktorovi, chtěli jsme před nebo po jít do školy, abychom mohli odpoledne ven, jinak jsme nesměli…co kdyby nás někdo viděl. Poté co jsme vylétli z hnízda a zůstala doma jen ségra, rodinný rozpočet si logicky oddechl a zbývali i peníze na cestování, které mají naši rádi a dříve neměli tu možnost. Řekli si, holka se dobře učí, dožene látku za dvě hodiny, to co se učí ve škole týden, učitelka v pohodě a neměla s tím problémy. Tak jezdili a jezdili, někdy dvakrát někdy třikrát do roka. My starší děti jsme s tím nesouhlasili, ale nedali si říct. No na druhém stupni dovolené a výlety místo školy přestaly. Učitelé už tak benevolentní. nebyli a výsledek…dnes je ségra v osmičce, učí se stále na samé jedničky, ale jak si jí nedochází, že se do školy se prostě musí denně z povinnosti. Stále to zkouší a nechápe, někdy prostě nejde, naši nejsou ráno doma, mamka jí volá, řekne, že do školy jde, ale přesto v klidu nejde a sní po zlém to s ní nejde. Řekne ježiš dříve to šlo a najednou to nejde, si to udělám doma a pak si můžu číst. Takhle to přeci ale nejde a věř te mi, že si dnes naši trhají vlasy a bojí se co bude dál. Jinak s ní problémy nejsou.

• Citovat
  • Upravit
15995
3.9.19 15:04

Nemam problem s tim nechat deti doma ze skoly kvuli rodinne akci, ale tak 2× rocne, ne mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.19 15:18

Muj muz ma pravidelne pracovni turnusy v zahranici (14 pryc/ 14 doma + cesta) a nestahujeme deti ve skole.
Kdyz je doma, ma volno, tak si vyzvedne skolkare po obede a prostredni nejde do druziny. Proste si je vyzvedne driv, ale do skoly, skolky chodi.
Ted ma delat v CR dva mesice, nez opet vycestuji, ale pracovni rezim a rezim volna/ doma ma stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
3.9.19 15:58
@Anonymní píše:
Nevím, jestli děláte dobře. Já mám tři sourozence z toho dva věkově blízko mě a jednu ségru o 18 let mladší, než já jako nejstarší. My byli v některých věcech vychováváni jinak než ona. Jednou z věcí je právě docházka do školy. My chodili den, co den, doma jsme zůstali, jen když jsme byli fakt nemocní. Když jsme šli k doktorovi, chtěli jsme před nebo po jít do školy, abychom mohli odpoledne ven, jinak jsme nesměli…co kdyby nás někdo viděl. Poté co jsme vylétli z hnízda a zůstala doma jen ségra, rodinný rozpočet si logicky oddechl a zbývali i peníze na cestování, které mají naši rádi a dříve neměli tu možnost. Řekli si, holka se dobře učí, dožene látku za dvě hodiny, to co se učí ve škole týden, učitelka v pohodě a neměla s tím problémy. Tak jezdili a jezdili, někdy dvakrát někdy třikrát do roka. My starší děti jsme s tím nesouhlasili, ale nedali si říct. No na druhém stupni dovolené a výlety místo školy přestaly. Učitelé už tak benevolentní. nebyli a výsledek…dnes je ségra v osmičce, učí se stále na samé jedničky, ale jak si jí nedochází, že se do školy se prostě musí denně z povinnosti. Stále to zkouší a nechápe, někdy prostě nejde, naši nejsou ráno doma, mamka jí volá, řekne, že do školy jde, ale přesto v klidu nejde a sní po zlém to s ní nejde. Řekne ježiš dříve to šlo a najednou to nejde, si to udělám doma a pak si můžu číst. Takhle to přeci ale nejde a věř te mi, že si dnes naši trhají vlasy a bojí se co bude dál. Jinak s ní problémy nejsou.

Hele, já jezdila v první a druhé třídě v zimě na 4 týdny nalyze, přesně z těch důvodu, co tu píšeš. Ve škole v cajku, uca s tím v cajku. A pak se s tím pomalu přestalo, ubíralo. Byla jsem na více letem gymplu, vystudovala vnějšku, postgraduál a nikdy žádné problém… Co z toho vyplývá? Nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 16:40
@Lama Lama píše:
Hele, já jezdila v první a druhé třídě v zimě na 4 týdny nalyze, přesně z těch důvodu, co tu píšeš. Ve škole v cajku, uca s tím v cajku. A pak se s tím pomalu přestalo, ubíralo. Byla jsem na více letem gymplu, vystudovala vnějšku, postgraduál a nikdy žádné problém… Co z toho vyplývá? Nic. :nevim:

Asi tak. :mrgreen: Neříkám, že se má ze školy dělat holubník, ale to, že v tý škole někdo sedí celej život mu ještě nedává červeny diplom. Pokud nejsou žádné problémy a třeba je nějaká výhodná nabídka na rodinný výlet, přijde mi to kolikrát i víc obohacující než sedět v té vydýchané třídě a čekat než to i ten nejpomalejší Pepíček pochopí, když moje dítě to má za minutu hotové. Krutě napsané? Bohužel, častá realita školství. :nevim: Všeho s mírou, určitě bych neomlouvala 2× do měsíce, ale pár výletů do roka navíc, pokud bude dítě ve škole bezproblémové! nikomu neublíží. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.19 17:18

Zalezi taky na povaze, me nekdo zavrit na 8 do kanclu tak to nedam, proto treba delam v produkci a organizuji si cas podle sebe, stiham deti a jeste skolu. Manzel zase je typ na od- do a nezna jinak. Kazdopadne skolku i predskolni jsme resili jak se nam chtelo, ted zacala skola a tam se uvidi, ale urcite nebudeme mit 100% :-) v te skole budou neskutecne let a kdyz jsem videla ti deti uz ve skolce jak nekteri chodili 7-17 tak mi jich bylo opravdu lito. Takze ja jsem taky proti proudu, ale uz cely zivot, takze s tim umim zit:-)

• Citovat
  • Upravit
13821
3.9.19 18:59
@Anonymní píše:
Myslím, že za celý den už se dá něco stihnout… Chtěla bych, aby s ním trávily co nejvíce času. Můj otec jako otec nefungoval, tak asi i proto…

Myslím, že to zbytečně hrotíš, kvůli své špatné zkušenosti. Dva dny navíc za měsíc děti s otcem nijak nesblíží, ani neoddálí. Spíš vnímají to, co se okolo nich děje běžně. A pokud je manžel příkladný otec, tak to určitě vnímají moc dobře. Jinak ze školy bych je nebrala, ale min. první tři roky ve škole mají děti většinou 4 hodiny, takže v půl jedné se dají vyzvednout a mají volné ještě celé odpoledne.
Můj muž taky nemá volné všechny víkendy a syn taky už chodí do školy a jejich vztah to vůbec nijak nepoznamenalo ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí