Pracujete někdo s tarotem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Mohl taky jenom před někým machrovat. Možná že se mu kamarádi posmívali jak se na malý těší a tak hrál před nima komedii. Chlapi jsou někdy divní ![]()
S těma penězma jsi to teda udělala dobře. A řekl ti co s nima před tím udělal? To je jako všechny utratil? Nehraje třeba automaty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekl mi, že sám neví za co je rozházel. Nafta, cigarety, obědy…
Umím si to představit, když prachy nemá, koupí si k snídani pár rohlíků v pekárně, a když má, bude denně chodit na snídani k McDonaldovi.
V tomhle je prostě na zabití, ale když už s ním jednou čekám rodinu, bude i pro prcka lepší najít způsob jak to bude fungovat, než ho vyhodit.
Zná pravidla, ví že pokud je poruší, tak mu sbalím kufry.
Zajímalo mě opravdu hlavně, jak by šly přečíst ty karty ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkouším obnovit
Vykládáte někdo karty? a co vy, co jste tady diskutovaly?
po dlouhé době jsem se vrátila ke kartám, zhruba před rokem jsem si něco vyložila a mám pocit, že to sedí.. takže bych se chtěla kartám věnovat více, víc je pochopit, i souvislosti a třeba zkusit vyložit něco i druhým - rodině, kamarádkám, za nějaký čas pokud bude chtít i někdo další ![]()
Začínám ale od píky, probírám všechny detaily - nemáte někdo fígl jak si ty významy zapamatovat? je toho moc - velká a malá arkána dohromady.
Každopádně mám v plánu zajít za jednou paní, která přislíbila, že možná udělá kurzík a naučila by mě ty souvislosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Saphire tak za mě cvičit, zkoušet a kompinovat, dát na intuici. Vykládání je velmi složité a já třeba vykládám šest let a stále se „neorientuju“,ale máš pravdu karty vychází ![]()
Určitě je dobré pochytit fígle od někoho, kdo tomu opravdu rozumí, to bych si jednou sama přála někoho takového najít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paradise jak jsou důležité symboly na kartách, mně na tarotech chybí třeba čísla, či některé symboly, ale myslím, že je důležité znát podstatu ne? Chtěla jsem se zeptat, dáváš i na to, jestli je karta obráceně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vzhledem k tomu, že existuje nepřeberné množství tarotu, tak jde o to vybrat si ten, který ti bude symbolicky vyhovovat nejvíc. Samozřejmě, že podstata je to nejdůležitější, ale třeba i ta tvoje vlastní interpretace ti buď pomůže v zapamatování si významu nebo ti přinese zas jiný úhel pohledu.
Co se týče obrácených karet tak já je nezohledňuju a to jen proto, že mě to nevychází, každá máme svůj styl, ale vím, že se obrácené významy mnohdy berou v potaz, záleží jak komu vyhovuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se kdysi na to koukala, ale hrozně mě ty obrácené směry matou - sedí to jen někdy… a karty se snažím mít vyrovnané, takže když obráceně padne, mám pocit že to tak má být a ne proto, že bych měla předtím karty rozházené ![]()
Zaujaly mě i jiné druhy tarotu než klasický, třeba Osho Zen tarot, jestli to píšu správně, a trošku druhově jinak se mi líbí i Lenomardy a výklad na velkou tabuli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete mi doporučit nějaké tarotové karty nejlepé kdyby k nim byl i nějaká knížka s vysvětlením? chci začít s věštěním jen nevím po kterých kartach šahnout
- Citovat
- Upravit
Tak já začínala na vykládacích kartách od Ivy Hütnerový a později jsem přešla na Raider Waitův tarot-ten je základní a mě i nejvíc vyhovuje symbolikou, měla jsem i andělské karty, ale nějak jsme si nesedli.Zato si teď pohrávám s runama, ale nemám ozkoušeno jak fungují, spíš se je pokouším poznávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a základní poučení o kartách, výkladu a vykládání jsem měla vždy u karet.
Ale samozřejmě podle tématiky se pak dá sehnat i speciálně knížka, ale já se raději spoléhám na internet, protože je tam toho spousta a můžeš najít i názorné příklady, což do začátku je super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak koukám všude možně, snažím se všude poučit, ale těším se jestli to klapne přímo s paní, která umí vykládat.
Karty Ivy Hütnerové mám doma taky, respektive nejsou mé, ale jako mladá jsem s nimi koketovala a celkem uvažuju že si je zase prohlédnu
až teda přelouskám ten tarot ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..holky nevyložila by mi některá kartičky? chci na konkrétní oblast ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bulilik ja teprve zacinam, ale nedavno jsem zkousela jednu pani pres skype, takze pokud bys chtela kontakt, tak pis do SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@donaga taky mám mariásove karty koupila jsem si je i s knížkou, snima mi to celkem šlo si myslím.
Teď se snažím naučit tarot, mam dvě sady, ale nějak mi to pořád nejde v
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S kamarádem, a poté i doma s přítelem jsme se dost jasně domluvili, že už od něj na ruku nedostane ani korunu, veškeré peníze mi bude posílat na můj účet a já mu budu dávat „příděly“. Nelíbí se mi to, připadám si jak kdybych vychovávala další dítě, ale pokud nás díky tomu budu schopná živit a navíc i dohlédnout na splácení jeho dluhů, byla bych to schopná skousnout. On sám uznal že je to tak bohužel potřeba.
To, že se vyjádřil tak že naše dítě nechce… Nebyla jsem u toho. Nevím jestli to vůbec řekl, nevím v jaké souvislosti. A pokud budu vycházet z toho, jak se chová se mnou, tak vybírá autosedačku, koupil první dupačky, chodí se mnou na kontroly, hladí bříško a ptá se jak mi je, plánuje pro mě nové, bezpečnější auto (na to ale těžko bude). Nikdy na mě nezvýšil hlas, nikdy na mě nebyl zlej, nikdy předemnou slovo potrat ani nevyslovil.
Přijde domů z práce a už od dveří hlaholí „kde mám moje miminko?“
Opravdu nevím, čemu věřit.