Pracujete v oboru, který jste vystudovali?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@wendy píše:
Naskyta se ovsem otazka, zda by te ty obory bavily i ve chvili, kdy by se staly tvou obzivou - neco jineho je se o neco rekreacne zajimat a neco jineho je mit jako svuj hlavni pracovni obor. Jestli te totiz spis nedesi ta situace, ze budes denne od rana do vecera nekde makat…:D
No mam pocit, ze si ze me delas srandu a snazis se ze me udelat lenosku, ktere se nechce pracovat..ale mozna to tak jenom vypada „diky“ neosobnimu kontaktu ![]()
Proti praci nic nemam.. Ale studovalas nekdy architekturu? Vis, co to obnasi? Tohle pochopi jenom ten, kdo to zazije na vlastni kuzi. A kdyz nemas pocit, ze se tomu fakt chces venovat, tak se studuje dost spatne:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma píše:
@BuffyCZ Chtít studovat je věc jedna, ale mít předpoklady a dostat se tam druhá
Bejvávalo…bohužel… Dneska se trošku inteligentní (nebo zazobaný) člověk dostane všude.
S předpoklady to je jiná…ale když se člověk dostat chce, dostane se kamkoli. Rozhodně snáz než dřív (před 15 a více lety).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srandu si z tebe delat neminim - jen mi prijde, ze hrozi dost realne nebezpeci, ze kdyz se ted rozhodnes pro zmenu - zacnes studovat neco jinyho - pro priklad treba ty moje prava - tak chvili pred praxi zjistis, ze to co se tvarilo ve chvili, kdyz ses o to zajimala rekreacne, jako zabava a uzasne povolani, tak v realu je z 90% celkem opruz a serialy o pravnicich nemaji s realitou spolecne ani zbla ![]()
@me_che_che_che píše:
No mam pocit, ze si ze me delas srandu a snazis se ze me udelat lenosku, ktere se nechce pracovat..ale mozna to tak jenom vypada „diky“ neosobnimu kontaktu
Proti praci nic nemam.. Ale studovalas nekdy architekturu? Vis, co to obnasi? Tohle pochopi jenom ten, kdo to zazije na vlastni kuzi. A kdyz nemas pocit, ze se tomu fakt chces venovat, tak se studuje dost spatne:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@me_che_che_che píše:
No mam pocit, ze si ze me delas srandu a snazis se ze me udelat lenosku, ktere se nechce pracovat..ale mozna to tak jenom vypada „diky“ neosobnimu kontaktu
Nechci se Wendy zastávat, ale na mě působíš podobně. Ale to je tím, že ses konečně střetla s realitou. Každé povolání je něčím přitažlivé a jakmile ho začneš vykonávat nebo přinejmenším k němu přičuchneš (už jenom tím, že začneš daný obor studovat), začneš objevovat i skrytá negativa. To bys pak nemohla dělat nic.
Já jsem chtěla odjakživa učit. A úplně jasně si pamatuju, že jsem při studiu prožívala úplně to stejné jako ty - prostě jsem přišla na to, že to povolání neobnáší jen ta pozitiva, která si mnozí představují. Najednou zjišťuješ, že studuješ snad úplně něco jiného, než jsi původně chtěla. Taky jsem chtěla odejít. A co teprve když jsem začala opravdu pracovat!?! To byl šok!!! V práci od nevidim do nevidim, mraky lejster a úplně jiná činnost, než kterou jsem si vysnila… ale myslím, že když už jsem tomu věnovala tolik času a energie (a navíc si opravdu myslím - navzdory všemu - že jsem v tom oboru dobrá
), rozhodla jsem se s tím neseknout a smířit se s tím, že holt každý chlebíček je o dvou kůrkách.
Myslím, že tento průzkum ti k ničemu nebude. Buď se smíříš s tím, že každé povolání má svá pro a proti, nebo budeš věčný hledač a věčně budeš jako ta včela přelétat sem a tam a nakonec budeš umět od každého trochu a pořádně nic.
Přeju ti, ať jsi ve svém budoucím povolání spokojená, ať už bude jakékoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju, ale nechtělo se mi. Nicméně jsem nenašla práci, kterou jsem chtěla a nakonec jsem zjistila, že to v té mé není až tak hrozné resp. mohlo by být hůř ![]()
- Citovat
- Upravit
Já vyučená dámská krejčová. Po škole jsem šila rok, pak jsem změnila práci-elektrotechnika
tam mě to bavilo víc než šití a 11 let jsem doma a vychovávám děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nedelam ani chemii (SŠ), ani antropologii (Bc.). Chemie me mrzi, ale nenasla jsem uplatneni hned po skole, tak uz neumim nic.
A ted se staram o vlastni deti.
Odchazela jsem na RD z administrativy ve statni sprave.
F.(radeji anonym)
Můžu se zeptat, co se bere na antropologii? Musí to být velmi zajímavé.
Příspěvek upraven 15.05.15 v 08:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danyk Bylo to zajimave. Jsou to samozrejme nejdriv zaklady socialni a kulturni antropologie, pak byla zajimava romistika, romstina (ale neumim uz ani slovo), etnicke minority (hodne zajimave). Diky antropologii se clovek muze (noo, musi)naucit divat jinym pohledem na cizi kultury. Bavilo me to, ale nedokazala jsem se vyprofilovat urcitym smerem, takze mi studium dalo spis rozhled.
Jo a v druhaku se braly socialni deviace, na to byl dobry ucitel. Dal treba sociologie, lingvisticka antropologie. Soucasti je i terenni vyzkum. Co vim, jezdi se ted do zajimavych lokalit, my byli jen v CR.
F.
- Citovat
- Upravit
Zivi me, co mam vystudovane. Dalsi vzdelani (uplne jiny obor) spis kvuli doplneni znalosti. Praci nechci menit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé, konečně taky potkávám nějakou antropoložku. Jsem taky Bc., ale dálkově.
Nicméně k tématu, opravdu mě to neživí a myslím, že asi ani nebude. Doteď mi živila administrativa, od dubna snad webové texty, PR a redakční práce.
@Anonymní píše:
@danyk Bylo to zajimave. Jsou to samozrejme nejdriv zaklady socialni a kulturni antropologie, pak byla zajimava romistika, romstina (ale neumim uz ani slovo), etnicke minority (hodne zajimave). Diky antropologii se clovek muze (noo, musi)naucit divat jinym pohledem na cizi kultury. Bavilo me to, ale nedokazala jsem se vyprofilovat urcitym smerem, takze mi studium dalo spis rozhled.
Jo a v druhaku se braly socialni deviace, na to byl dobry ucitel. Dal treba sociologie, lingvisticka antropologie. Soucasti je i terenni vyzkum. Co vim, jezdi se ted do zajimavych lokalit, my byli jen v CR.
F.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit