Pracující, v kolik vyzvedáváte dítě ze školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3170
22.11.13 11:07

U nás manžel ráno vodí na 7 na ráno, já jedu do práce na 6, končím ve 14:30 a v 15:30 vyzvedávám. Přichází i odchází ze školky mezi prvníma. Občas se s manželem prohodíme, když potřebuji zůstat déle v práci. Naštěstí máme oba pružnou pracovní dobu, jinak nevím :roll: :zed: I tak mi to přijde hrozné, kolik času v té školce musí strávit, že je to regulérní „šichta“. Ale co se dá dělat :nevim:
Velké procento dětí vyzvedávají nebo vodí prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
22.11.13 11:14

@Loll Ono to asi bude tak, že

• některé děti mají maminky na mateřské
  • některé děti mají alespoň jednoho rodiče, který má zařízený home office, tudíž vyzvedne a pokračuje v práci doma, případně pracuje na částečný úvazek
  • někteří rodiče mají odlišnou pracovní dobu, takže do školky odvádí jeden rodič a druhý vyzvedává
  • některé děti mají ochotné hlídací babičky a dědečky

No a ten zbytek si má asi nakrást, aby měl z čeho zaplatit vyzvedávání ze školky a hlídání… to bude asi můj případ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.11.13 13:24

Vyzvedávám malou buď já nebo manžel 14.30, chodí na 8h, střídáme se. Dělám 12tky, manžel dlouhý, krátký.

• Citovat
  • Upravit
2760
22.11.13 13:43

My to zatím řešit nemusíme, ale u nás v okolí jsou 4 školky které mají otevřeno jenom do 16h, víc ani tuk..a to jsme velké město.. kdybych byla zpátky v práci, tak máme problém, pže moje prac. doba 8,5hodiny plus 1 hodina cesty, tzn od 6:40-16:15 jsem mimo, manžel by zvládal bud ráno nebo odpo podle směny, já bych musela řešit se zaměstnavatelem úpravu prac.doby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.11.13 13:45
@Anonymní píše:
Já zase docela špatně nesu to, že kdykoliv kdekoliv řeknu, že pracuju u Evropské komise, tak se setkám s velmi negativní reakcí, jednou z nich je i to, že prý se flákáme… no, nic, jsem velká, vyrovnat se s tím musím a mé dítě je v jeslích od rána od 8.15 do 17 či 17.30 hodin každý den od věku 6. měsíců. Od ledna nám prodlužují pracovní dobu o půl hodiny. Jesle jsou hned vedle práce.

To je smutné, dítěte mi je líto.

• Citovat
  • Upravit
6362
22.11.13 13:54

Tak já jsem na RD a ještě nějakou dobu budu…syn chodí do školky od 8 - 15:45 -16:00…a dětí je tam hodně ráno i odpoledne…nechávám ho tam spát, protože on je vyloženě šťastný ve školce a pak je hodný i doma…možná to zní zvláštně, ale rád chodí do školky a po spaní si tam ještě chvíli hrají, tak proč mu to nedopřát?…až půjdu do práce, tak jsem na to ale zvědavá, protože já pracovní dobu měla od 8-16:30 a to bude teda do školky na knap…no a chlap dělá 12tky a noční, takže vyzvedávání bude u něj nahodilé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
22.11.13 14:06

Vodila jsem děti do školky ráno na 7 hodin, vyzvedávala je mezi 16:30 a 17:00. To bylo v místě bydliště, do práce jsem dojížděla do Prahy.
Teď jsou děti ve škole, takže v družině od 7, vyzvedávám je po půl čtvrté, ale školu mám zatím pár metrů od práce. Práci mám pořád stejnou.

• Citovat
  • Upravit
8086
22.11.13 14:11

Sice nepracuju ale syna vyzvedávám skoro před zavíračkou před 16 hodinou. příjde mi že je fajn že si ještě po spaní a svačině hezky pohraje. ve školce je rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.11.13 14:27

Jak to tak čtu, tak kdyby tam nezůstávaly do konce děti od matek, co jsou doma, tak by učitelkám ubylo práce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
81490
22.11.13 14:32
@cher píše:
Jak to tak čtu, tak kdyby tam nezůstávaly do konce děti od matek, co jsou doma, tak by učitelkám ubylo práce :kytka:

ted se to tu popere :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.11.13 14:37

Tyjo, teda to jsou pracovní doby 8o
Tady v Praze se končí většinou okolo šesté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
22.11.13 14:38

@cher :mrgreen: já se k hádce nesnížím…proč také?…každý názor je tu vítaný, i když tento třeba nechápu…proč by nemohly být ve třídě děti matek na RD s dětmi stejně starými, když je to tam baví a hrají si? Kdyby mi každý den brečel, že tam nechce, neřeknu ani popel, ale je to jinak a naštěstí dělám to co si myslíme s chlapem, že je pro dítě nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.11.13 14:43
@mamkasl píše:
@cher :mrgreen: já se k hádce nesnížím…proč také?…každý názor je tu vítaný, i když tento třeba nechápu…proč by nemohly být ve třídě děti matek na RD s dětmi stejně starými, když je to tam baví a hrají si? Kdyby mi každý den brečel, že tam nechce, neřeknu ani popel, ale je to jinak a naštěstí dělám to co si myslíme s chlapem, že je pro dítě nejlepší ;)

Já se nechci hádat, proč taky, ale Mš není odkládací místo. Kroužků, kde se dítě může setkat s vrstevníky je habakuk, nemám nic proti tomu, aby v mš byly děti maminek na rodičáku, jen nechápu, proč to tam mají zavírat, to je vše.

• Citovat
  • Upravit
6362
22.11.13 14:59

@cher u nás kroužky nejsou…ale pokud je školka otevřená do 17:30 a já si hrající dítě vyzvednu v 16:00 a ne v 15:00, tak v tom teda nevidím problém…ale to asi není ten problém, tak v poho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.11.13 15:02

@cher naprosto s tebou souhlasím. Nemám nic proti tomu aby děti s matkami na MD chodily do školky a spaly tam, ale ve většině případů si pracující rodiče vyzvedávají děti dřív než matky na MD. V kolektivu ty děti jsou celé dopoledne a odpoledne by měly být s rodiči pokud to jde. Matky mají ten luxus, že jsou doma a můžou se jim věnovat, ve chvíli kdy půjdou do práce, tak ten čas nebude. Ale mnohdy je dětem opravdu lépe ve školce, protože když přijdou domů, rodiče je plácnou před televizi, nebo zavřou v pokojíčku a mají klid. Potom je jasné, že ve školce jim je lípa domů nechtějí.
Nejvíc jsem zírala o podzimních prázdninách kdy u nás ve školce byl omezený provoz a zaměstnaní rodiče si zařídili hlídání nebo dovolenou a 70% dětí během prázdnin byly děti matek na MD!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí