Pracující, v kolik vyzvedáváte dítě ze školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
22.11.13 15:40
@Bábrdl píše:
Tyjo, teda to jsou pracovní doby 8o
Tady v Praze se končí většinou okolo šesté.

jj, my dělnické profese končíme už ve 14h, heč ;)
já dělám taky jen 8h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.11.13 15:40

Malýho vodí manžel do školky okolo 7h, vyzvedávám po 15h.
Skoro hoďku mi trvá cesta domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.11.13 15:48
@zuzice píše:
@cher naprosto s tebou souhlasím. Nemám nic proti tomu aby děti s matkami na MD chodily do školky a spaly tam, ale ve většině případů si pracující rodiče vyzvedávají děti dřív než matky na MD. V kolektivu ty děti jsou celé dopoledne a odpoledne by měly být s rodiči pokud to jde. Matky mají ten luxus, že jsou doma a můžou se jim věnovat, ve chvíli kdy půjdou do práce, tak ten čas nebude. Ale mnohdy je dětem opravdu lépe ve školce, protože když přijdou domů, rodiče je plácnou před televizi, nebo zavřou v pokojíčku a mají klid. Potom je jasné, že ve školce jim je lípa domů nechtějí.
Nejvíc jsem zírala o podzimních prázdninách kdy u nás ve školce byl omezený provoz a zaměstnaní rodiče si zařídili hlídání nebo dovolenou a 70% dětí během prázdnin byly děti matek na MD!!!

souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35466
22.11.13 17:32

Priznam, ze me to taky moc zajimalo, zvlast driv, kdyz brali do skolky jen deti pracujicich rodicu - a stejne tam odpoledne moc deti nebylo.

Dceru vodi rano manzel na 8 hod - zacina pozdeji a vyzvedavam ja. Pracuju 7-15.30, vyzvedavam pred pul patou, driv to nestiham, byva tam tak ctvrtina deti maximalne. V patek pracuju jinde a mam jen kratkou pracovni dobu, takze vyzvedavam mezi 15-16 hod.
Kdyz chodila do jesli, byla tam vzdy posledni nebo predposledni a parkrat jsem to do zaviracky( v 16.30) nestihal. Nechodila ale kazdy den v tydnu.
Nejvic me dojalo, kdyz jsem jeste kdysi vyzvedavala starsi dceru patek pred vanocnicmi pradninami, povedlo se mi odejit z prace o celou hodinu driv( zdravotnictvi, tam to fakt driv nejde, spis opak je pravdou) a moje dcera tam byla v 15.45 uplne posledni, dlouho jsem to mela na taliri :evil:.
Nejlepsi historku mi vypravela pani ucitelka - ze jedno leto meli skolku v letnim provozu narvanou k prasknuti - sami predskolaci - kteri ani o prazdninach neplatili skolkovne, jen stravu - aby jim rodice nemuseli doma varit, brali si je domu po obede :mrgreen: - no, asi teda nebyli pracujici, co? Od te doby berou striktne v lete jen deti pracujicich rodicu a plati vsichni.
Pak si vzdycky rikam, ze uz vidim ty militantni matky, co jejich deti potrebuji ten kolektiv i o prazdninach, aby se doma nenudili s maldsim sourozencem :zed:
Pani ucitelka obcas vypravela velmi zajimave veci…od te doby nemam iluze o potrebe kolektivu deti matek na MD( tim nechci rict, ze to tak neni, jen se pod to dost veci da schovat a obcas rozhodne nejde o prospech ditete).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samoživitelka
22.11.13 18:52

Tak mě vrtalo hlavou to samé. Já vyzvedávám malou 16-16:15. Školka má do 16:15. V 16h je tam dcerka často sama nebo ještě se Sandrou. Jeden den nestíhám vůbec, tak to jsem zaplatila studentku na vyzvedávání.
No všimla jsem si, že někde se střídá celá rodina.
Nejvíc dětí odchází už po o 8o a další v 14:30 po spaní a po obědě. Jako pro mě je taková pracovní doba scifi a to ve školce nejsou jen dělnické profese :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36556
22.11.13 19:23
@momi33 píše:
jj, my dělnické profese končíme už ve 14h, heč ;)
já dělám taky jen 8h.

To by mě jeblo. Pro mne je ideál vstávat v osm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.11.13 19:29
@mroe píše:
Priznam, ze me to taky moc zajimalo, zvlast driv, kdyz brali do skolky jen deti pracujicich rodicu - a stejne tam odpoledne moc deti nebylo.Dceru vodi rano manzel na 8 hod - zacina pozdeji a vyzvedavam ja. Pracuju 7-15.30, vyzvedavam pred pul patou, driv to nestiham, byva tam tak ctvrtina deti maximalne. V patek pracuju jinde a mam jen kratkou pracovni dobu, takze vyzvedavam mezi 15-16 hod.
Kdyz chodila do jesli, byla tam vzdy posledni nebo predposledni a parkrat jsem to do zaviracky( v 16.30) nestihal. Nechodila ale kazdy den v tydnu.
Nejvic me dojalo, kdyz jsem jeste kdysi vyzvedavala starsi dceru patek pred vanocnicmi pradninami, povedlo se mi odejit z prace o celou hodinu driv( zdravotnictvi, tam to fakt driv nejde, spis opak je pravdou) a moje dcera tam byla v 15.45 uplne posledni, dlouho jsem to mela na taliri :evil:.
Nejlepsi historku mi vypravela pani ucitelka - ze jedno leto meli skolku v letnim provozu narvanou k prasknuti - sami predskolaci - kteri ani o prazdninach neplatili skolkovne, jen stravu - aby jim rodice nemuseli doma varit, brali si je domu po obede :mrgreen: - no, asi teda nebyli pracujici, co? Od te doby berou striktne v lete jen deti pracujicich rodicu a plati vsichni.
Pak si vzdycky rikam, ze uz vidim ty militantni matky, co jejich deti potrebuji ten kolektiv i o prazdninach, aby se doma nenudili s maldsim sourozencem :zed:
Pani ucitelka obcas vypravela velmi zajimave veci…od te doby nemam iluze o potrebe kolektivu deti matek na MD( tim nechci rict, ze to tak neni, jen se pod to dost veci da schovat a obcas rozhodne nejde o prospech ditete).

Zajímavé, hlavně, že se ženské můžou po…, když má nějaký chlap narážky na MD. Ale ony samy pak soptí, že matky na MD nemají právo mít přes prázdniny dítě ve školce, protože přeci na rozdíl od nich NEPRACUJOU. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
22.11.13 19:43
@Bábrdl píše:
Zajímavé, hlavně, že se ženské můžou po…, když má nějaký chlap narážky na MD. Ale ony samy pak soptí, že matky na MD nemají právo mít přes prázdniny dítě ve školce, protože přeci na rozdíl od nich NEPRACUJOU. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:?: :?: Pracujou, ale je to práce s možností mít dítě u sebe a dokonce se mu věnovat. :nevim:

Příspěvek upraven 22.11.13 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
22.11.13 19:44
@Bábrdl píše:
Zajímavé, hlavně, že se ženské můžou po…, když má nějaký chlap narážky na MD. Ale ony samy pak soptí, že matky na MD nemají právo mít přes prázdniny dítě ve školce, protože přeci na rozdíl od nich NEPRACUJOU. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proč by měly být děti, které nemusí, přes prázdniny ve školce? Školky se o prázdninách slučujou nebo jede jen jedno oddělení, učitelky chtějí taky dovolenou, my oba pracujeme a dítě přes prázdniny do škoilky nedáváme, protože máme jinou možnost.

• Citovat
  • Upravit
1723
22.11.13 19:49
@Bábrdl píše:

No tak jsou na mateřské aby se staraly o dítě, ne? za to berou peníze od státu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.11.13 19:52

Syna vodí do školky manžel v rozmezí 7 - 8. Já končím o půl 4, vyzvedávám ve 4…v létě byl vždy mezi posledními, jednou i poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
22.11.13 19:58
@zuzice píše:
No tak jsou na mateřské aby se staraly o dítě, ne? za to berou peníze od státu

tak berou to teoreticky na to nejmladší.
Technicky vzato na to maj fakt právo stejně jako pracující. Mě to spíš nebere po tý stránce, že to nechtěj. :nevim: Mě to fakt s miminem doma nebavilo, byla jsem ráda, že mám staršího doma. I teď si ho nechávám doma několikrát týdně. Baví mi s ním podnikat různé výlety, hry, povídat… Spí tam jen když jsem v práci.
Na druhou stranu s čistým svědomím přinávám, že se ho na ty 3 dopoledne ráda zbavím, je to zas změna. I pro něj má něco ta školka něo do sebe, ale že by to bylo natolik přínostné, aby tam byl pečenej vařenej od otvíračky do zavíračky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.11.13 20:05

@Lama Lama pravda.To mi nějak nedochází, taky to nechápu, jsem ráda když jsem s oběma dětma, když jsme spolu a užívám si to. Netvrdím, že se jim věnuju 100% pořád, nejsem super matka, ale přijde mi, že pokud nemusí být v nějaké instituci a můžou být s rodinou tak ať jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35466
22.11.13 20:11

Jenze i ve skolce jsou prazdniny a to deti do skoly normalne nechodi( tak jako do skoly). V lete je skolka hlidaci, ne vzdelavaci instituce. Taky nemaji program, neuci se, deti se jen hlidaji. Takze reci o potrebe vzdelani o prazdninach, kdy se ve skolce neuci, nechapu.
Stejne by to melo fungovat i o skolnich prazdninach behem roku, logicky.Ale to na nekterych skolkach jako prazdniny nevedou, takze to muze byt ruzne.
Takze technicky vzato, na to skutecne nemaji narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35466
22.11.13 20:14
@Bábrdl píše:

U nas vezmou od te doby, do skolky v lete jen deti rodicu, kteri rpacuji OBA. Takze pokud je manzel na rpacaku, maji taky smulu. Rozdil v tom, nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí