Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moc děkuju za zkušenost
a mooooc držím palce aby se zadařilo.
Víš, tím že mám nastudováno kde co tak si pořád nejsem jistá k čemu je dobré to monitorování embrií?
Vysvětlím my máme špatné spermio a vždy jsme měli špatná embria..v Heliosu kam jsme chodili si mysleli že máme asi i špatná vajíčka ale to se nikdy neprokázalo. Já měla vždycky třeba 18 nebo tak vajuch při 150 jednotkách Merionalu! Celkově na mě nikdo nic nenašel. Ale vždycky se nám všechna embria rozpadala. A bud nebylo k transferu nic nebo nějaký chcípáček. TAkže to setejně nevyšlo. PICSi nám dělali v Brně a nic stejné jako když vybírá okem embriolog. No a teď teda můžou nám tam pomoct? Po telefonu (asi se mi podařilo mluvit s embriologem přímo) se tvářili že dokážou zajistit kvalitní embria..ale to přece vychází z kvality u nás špatné kvality genetických informací…rozumíš tomu nějak?
Wrtulko a nezkoušeli jste dárce?
monitorig by měl zajistit, aby ti netransferovali špatná embrya… je to i šetrnější, nemusí je pořád vytahovat a dávat pod mikroskop… prý se sníží riziko potratů snad na 6% psali na stránkách… ale myslím si, že telefonu ti nemůžou slíbit, že budou kvalitní embrya…
No mě to taky přišlo jako kravina:-D slíbit kvalitní embria po telefonu
ale tak on mě asi chtěl pan doktor pozitivně naladit nebo tak no ![]()
Dárce jsme zkoušeli
a nic.
tak uvidíš..
a kdy jdete na konzultaci? já uvažuji, že na druhý pokus bych tam šla taky… ![]()
Na konzultaci snad za 14 dnů když do toho nic nepříjde. Uvidíme. Po telefonu už si dopředu vyžádali všechny papíry co máme tak jsem jim to posílali mailem asi jak toho máme hodně za sebou aby si to mohli prostudovat než tam dojdeme..no uvidíme..Pokud se mi to nebude zdát tak to odpískáme
![]()
To sem si myslela o Heliosu taky a nepomohli nám jen z nás vytahali peníze..ale na druhou stranu..snažili se to nemůžu říct. Já vím že prostě když jsou špatný embria tak s tím extra nic moc nenadělají..ale na druhou stranu..pak po 2IVF už nám nabízeli kraviny PGD které dělají až pátý den na blasotcystách i když mi nikdy takové embrio neměli a tak..no prostě bylo vidět už že nevím ale nepřiznali to..nebo že by navrhli nějaký nový postup to ne…Tak uvidíme co tady ![]()
snad příjdou s něčím novým… nové centrum, nový pohled na věc… ![]()
Diky ![]()
Jeste mi zbylo 6 zmrzliku:-D.Mela jsem docela dost vajicek. Bylo naprosto uzasne, kdyz jsem pred tranferem byla s manzelem u embriolozky. Hodinu se nam venovala, vse dopodrobna vysvetlila, ukazala nam jak vypadaji moje vajicka, ktera se dobre vyvinula ale i ty vadna( pro srovnani).
Jeste jsme dostali video domu:-DDD.
Holky drzim Vam taky palecky ![]()
Tak jsem nevydrzela cekat az do 14 a udelala testik:)))). Vysel pozitivni, tak ted budu doufat ,ze se chytlo jen jedno vajicko
uvidime na ultrazvuku ![]()
Gabihe, gratuluju!!! je jedno jestli dvě nebo jedno, hlavně ať se udrží!!! ![]()
Moc dekuju
. Presne tak a hlavne aby bylo vse v poradku a mimco zdrave ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.