Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alliesa píše:
Ahoj holky/spolubojovnice,ráda bych Vás také poprosila o zkušenosti, které máte s tímto centrem.
Aktuálně mám za sebou 3 neúspěšné IVF v jiném caru a rozhodli jsme pro změnu. Zvažujeme na základě diskuzí Gennet Letnou a nebo Prague Fertility Centre.
Musím říct, že se v tom opravdu „plácáme“, takže budu ráda za každou radu a zkušenost
Ahoj mam s nima zkusenost ve smyslu ze jsme delali jeden pokus s vlastnimi vajicky ktery nevysel a ted cekam na darovana. Je to centrum myslim dobre, ale specializuji se spise na darovana vajicka. Jestli chces jeste s vlastnimi , zkusila bych gennet, kdybych mohla radit za sebe. Jinak se o me hezky staraji zatim.
@PerryBar píše:
Ahoj mam s nima zkusenost ve smyslu ze jsme delali jeden pokus s vlastnimi vajicky ktery nevysel a ted cekam na darovana. Je to centrum myslim dobre, ale specializuji se spise na darovana vajicka. Jestli chces jeste s vlastnimi , zkusila bych gennet, kdybych mohla radit za sebe. Jinak se o me hezky staraji zatim.
Gennet zřejmě neusnesl nápor zájmu, k němuž významně přispěla zdejší diskuze a došlo ke zhoršení poskytované péče. Já bych mohla vyprávět.. Když je někdo přetížený a nepřizná si to, začne dělat chyby. Jenže pro klienty jsou to nenavratitelné ztráty. ![]()
@MartinaCV píše:
Gennet zřejmě neusnesl nápor zájmu, k němuž významně přispěla zdejší diskuze a došlo ke zhoršení poskytované péče. Já bych mohla vyprávět.. Když je někdo přetížený a nepřizná si to, začne dělat chyby. Jenže pro klienty jsou to nenavratitelné ztráty.
Aha no vidis, ja myslela ze gennet na Letne je Ok. tak to nejsem updatovana. Skoro jsme tam delali jeden pokus, ale v PFC jsem to uz mela rozjednane. Na Gennet jsem cekala na schuzku 3 mesice.Ja muzu ted mluvit jen za PFC a tam spokojenost.
Ahoj, zdravim vas
Take zvazujeme prestup do tohoto centra. Mame za sebou 2 neuspesna IVF prave v Gennetu Letna, za 2 roky bohuzel nedokazali pomoct. Pocituji zklamani, osobni pristup se uplne vytraci, proto myslim je cas na zmenu. Nas problem jsou velmi nekvalitni embrya, otehotnim i prirozene a bez problemu, ale vzdy to konci zamlklym tehotenstvim a revizemi… pri IVF se nam embryjka rozpadaji, nikdy ani nebylo co testovat/transferovat
Budu rada za jakekoliv informace a zkusenosti z PFC. Laborator by tu snad pry mela byt kvalitni. Vite jaka je cekaci doba na 1.konzultaci, prosim? Dekuji ![]()
@Wildflower píše:
Ahoj, zdravim vasTake zvazujeme prestup do tohoto centra. Mame za sebou 2 neuspesna IVF prave v Gennetu Letna, za 2 roky bohuzel nedokazali pomoct. Pocituji zklamani, osobni pristup se uplne vytraci, proto myslim je cas na zmenu. Nas problem jsou velmi nekvalitni embrya, otehotnim i prirozene a bez problemu, ale vzdy to konci zamlklym tehotenstvim a revizemi… pri IVF se nam embryjka rozpadaji, nikdy ani nebylo co testovat/transferovat
Budu rada za jakekoliv informace a zkusenosti z PFC. Laborator by tu snad pry mela byt kvalitni. Vite jaka je cekaci doba na 1.konzultaci, prosim? Dekuji
Mám tu samou zkušenost s Gennetem, je to naprostý zlom oproti 2015. Ke komu jsi chodila? Já jsem po doslova zpackané stimulaci teď nedávno
A přesně, osobní přístup se vytratil. Gennet vůbec nezvládl nápor zájmu. Manžersky to tam totálně selhalo.
Ahoj, dekuji za odpoved. Teda, doufala jsem, ze cekacka nebude tak dlouha v tomto centru, ale co uz.. Dnes jsem zjistila, ze IVF koordinatorka je na dovolene, tak cekam az se vrati. Chtela jsem po ni nejake informace…Snad pristi tyden.
Příspěvek upraven 30.07.18 v 15:46
@MartinaCV A to mi v Gennetu tento tyden rekli, ze uz mi nemohou zarucit peci u jednoho stejneho lekare… To tady uz jednou bylo, prave v 2016 a neosvedcilo se to. Opravdu smutne…kvantita na ukor kvality jak vysita.
@Wildflower píše:
@MartinaCV Ahoj, dekuji za odpoved. Teda, doufala jsem ,ze cekacka nebude tak dlouha v tomto centru, ale co uz.. Dnes jsem zjistila, ze IVF koordinatorka je na dovolene, tak cekam az se vrati. Chtela jsem po ni nejake informace…Snad pristi tyden.
V Gennetu jsme od r.2016 - v te dobe to tam bylo divoke, prvni IVF u dr. Cepelaka - velke zklamani. Pak se tam vratila Dr. Jarosova, od te doby jsme u ni. Vkladala jsem do ni velike nadeje. IVF u ni probehlo v kvetnu 2017 a stimulace se opravdu nepovedla, necekala jsem to od teto lekarky… Z 18 folikulu, ktere byly vsechny plne (!) dozralo pouhych 7 vajicek a oplodnilo se 5… Vedela jsem, ze jdu na OPU brzy, ale spravne by vychazelo na nedeli, takze kvuli otviracce v Gennetu se vse uspechalo. Pak jsem zjitila, ze foliky mely pri punkci pouhych 16-18 mm! Dilo dokonal Dr. Lechomsky (neivm, jak se presne pise jeho jmeno), ktery me na sal vzal pred 8.hod rano namisto o pul 10, jak bylo vypocitano podle pichnuti Ovittrele (nevim tedy proc se s tim Jarosova tak pocita, kdyz je to pak jinemu doktorovi jedno). Do dneska jsem se pres tyto jejich chyby neprenesla a nezapomnela jim to. Duvera uz tam proste neni. Krom toho mam pocit, ze si me pi. doktorka za skoro 2 roky jeste nepamatuje a nic o me nevi. Bohuzel je asi pretizena… Za me velke zklamani duvery. Bojim se do dalsiho centra, aby to neylo to same a tak peclive vybiram. Ve hre je jeste brnensky Helios, ale je to pro nas daleko. Chci hlavne individualni a osobni pristup… Po techto IVF zazitcich a 5 potratech uz je psychika hodne posramocena…
Věřím Ti každé slovo, protože to samé v bledě modrém bylo to samé u nás teď. Je to ještě čerstvé, ale až se nadechnu, tak napíšu..
Dobrý den, volali jsme teď v pondělí a první konzultaci máme už 16.8.
@Anonymní píše:
Dobrý den, volali jsme teď v pondělí a první konzultaci máme už 16.8.
Dekuji za info. Ja nasla tel. Cislo jen ivf koordinatorky a od te mi prislo, ze je na dovolene. Uvidim pristi tyden.
@Wildflower Můžu se zeptat, čím jsi stimulovala? Já bych měla začít příští měsíc (tento měsíc bylo odloženo kvůli cystě), v Gennetu mi navrhují Elonvu, ale moc dobrých referenci jsem na ni nenašla…
@Synekdoche7 ano, mela jsem take Elonvu. Mam pocit, ze ji tam ted tlaci kazdemu, asi z toho neco maji. Za sebe rozhodne nedoporucuji, nejde ji davkovat. Vysledek byl, ze mi strasne rychle narostly folikuly, ale vajicka v nich nebyla zrala. A to v kazdem foliku bylo vajicko. Reakce pi. Doktorky byla pouze „jejda to jsme prepalily“. Takze tak.
@Wildflower To se mi právě na te Elonvě nelíbí, že nelze regulovat a při kontrole za týden už se těžko stimulace upraví…tak to jsi mě moc nepotěšila.
@Synekdoche7 Pokud bych mela znovu tu sanci, tak si vybojuju od zacatku klasiku Puregon/nebo Gonal, pripadne co ti je sympaticky. Kde ti muzou hybat s davkama…Bohuzel jsem se nechala ukecat a uz mi ten pokus nikdo nevrati. Dopadl katastrofalne. Pak uz mi dr. rikala, ze at si reknu, cim chci priste stimulovat, takze oni mit problem nebudou, mas na to pravo. Hodne stesti. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.