Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pája mi říkal že se mu v té sanitce pak udělalo líp. A že si pamatuje že se ti kluci bavili že neví kam ho odvézt jestli Bohunice nebo Ivančice. No zaplať pánbůh že se rozhodli pro Bohunice.
@Citronkalekninka to teda jo!! Rozhodnutí, které mu jistě zachránilo život. A proč jsi mu tu záchranku volala? Jak to vlastně začalo? Jestli už o tom dokážeš psát ![]()
@Nell2 no…my jsme den předtím měli návštěvu…a kluci si dost dali do nosu. A Pavel ještě ten večer zvracel. A ráno taky. Tak jsme mysleli že je to z toho. Že to prostě přehnal a bolí ho játra. Ty bolí na stejném místě jako ho bolelo. Jenže ráno si už stěžoval na to břicho. Ale vždycky se mu na chvíli ulevilo něco snědl a vypil. Usnul. Pak zase něco malého snědl. Zase na chvíli usnul. Nebyla to stála velká bolest. Po obědě už brečel že ho nikdy takhle břicho nebolelo a vzal si valetol. Ptala jsem se ho jestli ho mám odvézt do nemocnice. Nechtěl. A za asi hodinku se svalil na postel úplně nasponovanej a křičel že ho to strasne bolí že nemůže dýchat ani se hýbat a polil ho studený pot. Byl mokrej jak ze sprchy. A to už mi sám říkal ať volám rychlou. Oblikla jsem.ho to ještě spolupracoval. Pak že půjde na ně čekat dolů. Bydlíme ve 4 patře bez výtahu. Tak jsem říkala že to ani omylem ale jít sem a ním nemohla a nechat tu děti. Tak že počká na chodbě. Zatím jsem ho obula. sedel na botníku a to už mi upadal do bezvědomí a šoku. Zážitek
. Děcka na to koukaly. Těch 22 minut než dojeli bylo nekonečných. Mysleli že jedou ke slinivce. A tou infuzí a protisokovou polohou se mu ulevilo takže s nima i komunikoval. Takže nehoukali ani když ho vezli do nemocnice. Hrůza když na to myslím…přitom kdyby věděli…že jde o minuty.
@Citronkalekninka
Jsem ráda, že se vše ubírá do zdárného konce. Doufám, že i trochu odpočíváš. ![]()
@aiwwa to víš že odpočívám. Už i normálně jím. Už je to dobrý. Už nemám nervy. Jen mi smutno. Je to nekonečný. A je mi líto jeho. Moc to tam nedává a to že nesmí být navstevy mu taky nepomáhá. Volá mi i 6× denně.
@Citronkalekninka píše:
@aiwwa to víš že odpočívám. Už i normálně jím. Už je to dobrý. Už nemám nervy. Jen mi smutno. Je to nekonečný. A je mi líto jeho. Moc to tam nedává a to že nesmí být navstevy mu taky nepomáhá. Volá mi i 6× denně.
Já tohle moc dobře chápu, když jsem na jaře byla v nemocnici, tak jsme s mužem volali a smskovali nonstop. Ale neboj, už brzy půjde domů. Na druhou stranu, zas máš jistotu, že je o něj postaráno, je pohlídaný. Ještě je na JIP nebo už na normál. oddělení?
@aiwwa ještě na JIP. Někdy příště týden normální pokoj. Musí si sám dojít na záchod. Zatím to neujde.
@aiwwa mu to přijde otravný a dlouhý a to odloučení snáší hůř. Pochopitelně. Mě je smutno ale jsem aspoň doma. Ve svém prostředí. On je v nemocnici.ale mě už to teď přijde jako sranda ve srovnání s prvníma třema tydnama. On vlastně to nejhorsi neprožil. Prospal to a týden po probuzení mu nenaskakuje. Já nevím jestli mi rozumíš co tím chci říct…
že prostě pro mě je to delší protože po celou dobu tě hrůzy jsem při smyslech. On vnímá nějakých 14 dní. Možná. Je mu smutno 14 dní. Mě 5 týdnů.
@Citronkalekninka chápu jak to myslíš. ono ten strach o blízkého je strašný. ![]()
@Citronkalekninka Teď už je to brnkačka, to už vydržíte, hlavně, že tu hrůzu přežil
![]()
@Citronkalekninka jsi skvělá, že jsi tak zareagovala, fakt jo. Snad budete brzy všichni spolu doma ![]()
Moc vam drzim palce. Celou diskuzi jsem necetlla, pouze me napada, jestli se vi, z ceho aorta praskla, jestli muz nema poruchu pojiva(treba Marfanuv sy).
Hodne zdravi vam preji a at ho uz mate doma a jste spolu ![]()
@av0509 zatím se nic neví. Doktor mi říkal že příčinu nevědí a vědět nebudou.
tak jestli pak třeba ho neobjednat na cévním. Nebo snad nám řeknou nějakou prevenci nebo léčbu. Neumím si představit že by řekli tak jste v poho a nashledanou.
Ja jsem se o tohle zajimala, protoze muj 3lety syn ma dilataci aorty a bylo podezreni na marfana, coz se z genetiky nepotvrdilo.
zkuste patrat, u tak mladeho cloveka to asi neni uplne ok.
Treba i tu genetiku nejak navrhnout…nevim jak to funguje u dospelych…drzte se.