Prasklá břišní aorta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42496
5.2.21 21:42

@Citronkalekninka Super zprávy :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.2.21 09:34

Pája mi říkal že se mu v té sanitce pak udělalo líp. A že si pamatuje že se ti kluci bavili že neví kam ho odvézt jestli Bohunice nebo Ivančice. No zaplať pánbůh že se rozhodli pro Bohunice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
6.2.21 16:07

@Citronkalekninka to teda jo!! Rozhodnutí, které mu jistě zachránilo život. A proč jsi mu tu záchranku volala? Jak to vlastně začalo? Jestli už o tom dokážeš psát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.2.21 19:28

@Nell2 no…my jsme den předtím měli návštěvu…a kluci si dost dali do nosu. A Pavel ještě ten večer zvracel. A ráno taky. Tak jsme mysleli že je to z toho. Že to prostě přehnal a bolí ho játra. Ty bolí na stejném místě jako ho bolelo. Jenže ráno si už stěžoval na to břicho. Ale vždycky se mu na chvíli ulevilo něco snědl a vypil. Usnul. Pak zase něco malého snědl. Zase na chvíli usnul. Nebyla to stála velká bolest. Po obědě už brečel že ho nikdy takhle břicho nebolelo a vzal si valetol. Ptala jsem se ho jestli ho mám odvézt do nemocnice. Nechtěl. A za asi hodinku se svalil na postel úplně nasponovanej a křičel že ho to strasne bolí že nemůže dýchat ani se hýbat a polil ho studený pot. Byl mokrej jak ze sprchy. A to už mi sám říkal ať volám rychlou. Oblikla jsem.ho to ještě spolupracoval. Pak že půjde na ně čekat dolů. Bydlíme ve 4 patře bez výtahu. Tak jsem říkala že to ani omylem ale jít sem a ním nemohla a nechat tu děti. Tak že počká na chodbě. Zatím jsem ho obula. sedel na botníku a to už mi upadal do bezvědomí a šoku. Zážitek :,(. Děcka na to koukaly. Těch 22 minut než dojeli bylo nekonečných. Mysleli že jedou ke slinivce. A tou infuzí a protisokovou polohou se mu ulevilo takže s nima i komunikoval. Takže nehoukali ani když ho vezli do nemocnice. Hrůza když na to myslím…přitom kdyby věděli…že jde o minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116141
6.2.21 19:33

@Citronkalekninka
Jsem ráda, že se vše ubírá do zdárného konce. Doufám, že i trochu odpočíváš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.2.21 19:36

@aiwwa to víš že odpočívám. Už i normálně jím. Už je to dobrý. Už nemám nervy. Jen mi smutno. Je to nekonečný. A je mi líto jeho. Moc to tam nedává a to že nesmí být navstevy mu taky nepomáhá. Volá mi i 6× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116141
6.2.21 19:41
@Citronkalekninka píše:
@aiwwa to víš že odpočívám. Už i normálně jím. Už je to dobrý. Už nemám nervy. Jen mi smutno. Je to nekonečný. A je mi líto jeho. Moc to tam nedává a to že nesmí být navstevy mu taky nepomáhá. Volá mi i 6× denně.

Já tohle moc dobře chápu, když jsem na jaře byla v nemocnici, tak jsme s mužem volali a smskovali nonstop. Ale neboj, už brzy půjde domů. Na druhou stranu, zas máš jistotu, že je o něj postaráno, je pohlídaný. Ještě je na JIP nebo už na normál. oddělení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.2.21 20:49

@aiwwa ještě na JIP. Někdy příště týden normální pokoj. Musí si sám dojít na záchod. Zatím to neujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.2.21 20:55

@aiwwa mu to přijde otravný a dlouhý a to odloučení snáší hůř. Pochopitelně. Mě je smutno ale jsem aspoň doma. Ve svém prostředí. On je v nemocnici.ale mě už to teď přijde jako sranda ve srovnání s prvníma třema tydnama. On vlastně to nejhorsi neprožil. Prospal to a týden po probuzení mu nenaskakuje. Já nevím jestli mi rozumíš co tím chci říct… :think: že prostě pro mě je to delší protože po celou dobu tě hrůzy jsem při smyslech. On vnímá nějakých 14 dní. Možná. Je mu smutno 14 dní. Mě 5 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116141
6.2.21 21:04

@Citronkalekninka chápu jak to myslíš. ono ten strach o blízkého je strašný. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42496
6.2.21 23:04

@Citronkalekninka Teď už je to brnkačka, to už vydržíte, hlavně, že tu hrůzu přežil :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
6.2.21 23:24

@Citronkalekninka jsi skvělá, že jsi tak zareagovala, fakt jo. Snad budete brzy všichni spolu doma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
7.2.21 04:02

Moc vam drzim palce. Celou diskuzi jsem necetlla, pouze me napada, jestli se vi, z ceho aorta praskla, jestli muz nema poruchu pojiva(treba Marfanuv sy).

Hodne zdravi vam preji a at ho uz mate doma a jste spolu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
7.2.21 08:29

@av0509 zatím se nic neví. Doktor mi říkal že příčinu nevědí a vědět nebudou. :nevim: tak jestli pak třeba ho neobjednat na cévním. Nebo snad nám řeknou nějakou prevenci nebo léčbu. Neumím si představit že by řekli tak jste v poho a nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 16:31

Ja jsem se o tohle zajimala, protoze muj 3lety syn ma dilataci aorty a bylo podezreni na marfana, coz se z genetiky nepotvrdilo.

zkuste patrat, u tak mladeho cloveka to asi neni uplne ok.
Treba i tu genetiku nejak navrhnout…nevim jak to funguje u dospelych…drzte se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex