Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jj v porodnici mi to řekli jsem pořád celá a ještě budu
i když v pátek jedu s taškou a nechají si mě tam tak uvidíme. Děkuji za povzbuzení a uklidnění ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Mám otázečku ( na druhorodičku hloupou, ale nemám s tím zkušenosti, s malou mi voda praskla až na sále ). Často se koupu ve vaně v hodně teplé vodě, a tak si tam říkám, že kdyby mi teď náhodou praskla voda, tak to asi nepoznám ( myslím podle teploty, mám fakt horkou vanu ). Vím, že většinou plodovka odtéká postupně, ale může vytéct i najednou a toho se bojím, co když hned nenastoupí kontrakce a mimčo bude dlouho bez plodovky? Za jak dlouho po odtoku plodovky hrozí mimču nějaké nebezpečí? Je to ode mě hypotetická otázka, co kdyby náhodou.
Já si hlavně myslím, že jako těhule by ses neměla koupat ve vařící vodě.
![]()
@poprvé těhulka přesně tak. To se opravdu nedoporučuje. Prodítě to není zrovna to nej co mu můžeš poskytnout. Jinak co se týče plodovky neodteče lup a je to, takže když by sis stoupla při vylézání z vany určitě by z tebe tekla
Neporadím, nemám zkušenost s odtokem PV, ale zeptám se - to se může, takhle teplé koupele v těhotenství - resp. ke konci těhotenství?
Taky nechápu proč se koupe v horky vodě, ale kdyby odtekla plodovka tak bys cítila lupnuti, aspon u mě to tak bylo
Tak já tomu říkám „horká“, ale je to teplejší vana, není to tak, že bych se spálila, když lezu do vany
. A už takhle jsem se celé těhotenství koupala i s malou i teď a nikdy nebyl problém. V termálních lázních mají teplejší vodu, než mám já ve vaně ( tím myslím bazén o 40°C ).
@myskalucka urco bys to poznala, bude tyct dlouho, já si myslela, ze už odtekla všechna s před porodnici me to potkalo znovu a hodne a pak az do konce… a s tou horkou vodou teda nevím nevím
@myskalucka píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Mám otázečku ( na druhorodičku hloupou, ale nemám s tím zkušenosti, s malou mi voda praskla až na sále ). Často se koupu ve vaně v hodně teplé vodě, a tak si tam říkám, že kdyby mi teď náhodou praskla voda, tak to asi nepoznám ( myslím podle teploty, mám fakt horkou vanu ). Vím, že většinou plodovka odtéká postupně, ale může vytéct i najednou a toho se bojím, co když hned nenastoupí kontrakce a mimčo bude dlouho bez plodovky? Za jak dlouho po odtoku plodovky hrozí mimču nějaké nebezpečí? Je to ode mě hypotetická otázka, co kdyby náhodou.
Já teda čtu, že si děláš fakt horkou vanu, ale to je tvoje věc
![]()
@poprvé těhulka : tím fakt horkou jsem chtěla naznačit, že kdyby mi někdo radil, že to poznám, že plodovka je teplejší než ta voda ve vaně, tak že ta voda má minimálně teplotu těla ( 37°C, mám ve vaně teploměr ještě po malé ). A ano, je to moje věc jak teplou mám vodu ve vaně. No, asi si za to můžu sama, na hloupou otázku…
@myskalucka doslova píšeš mám fak horkou vanu. Jako pokud ti nevadí, že tvé dítě je v nepohodlí, máš pravdu je to čistě tvoje věc, ale nedělej z nás blbce. 2× jsi zdůraznila, že vanu máš horkou a to není 40stupňů
No, já bych řekla, že příroda není blbá (to jen lidi si poslední dobou myslí, že ví všechno nejlíp) a teplota vody, která by nějak ohrožovala dítě bude matce 100% nepříjemná, takže bych se do zakladatelky nenavážela za horkou vanu, já si ji v těhotenství dávala taky (a taky vím, že pocitově pro mě byla horká, i když ve skutečnosti měla méně stupňů než před otěhotněním, takže automatická regulace funguje).
@myskalucka
Tuším že dvě hodiny od prasknutí plodovky se musí nasadit antibiotika.
Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:33
Já se koupala ve fakt horký vaně -39st
, dělalo mi to velice dobře. ![]()
Kdyby praskla plodovka, nejspíš bys to poznala i po koupeli, že by něco unikalo. Navíc ve většíně případů nastoupí kontrakce a rozjíždí se porod