Přát si dítě ve 40, jsem blázen?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2847
9.1.19 06:53

Ve 35 letech dnes rodí polovina rodiček a těch 5 let do 40ti je jako na zaškatulkování do starých a nezodpovědných matek a posléze chudáků dětí? @debra.morgan prober se, jdeš úplně mimo, aby ti život nedal jednou příležitost si to taky vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
9.1.19 06:55

@ZuzaTeri ikdyby dal, tak do toho nepujdu. nikdy. nazor snad mit muzu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35352
9.1.19 07:01
@ZuzaTeri píše:
Ve 35 letech dnes rodí polovina rodiček a těch 5 let do 40ti je jako na zaškatulkování do starých a nezodpovědných matek a posléze chudáků dětí? @debra.morgan prober se, jdeš úplně mimo, aby ti život nedal jednou příležitost si to taky vyzkoušet.

Prosim odkaz na statistiku. Ja cetla, ze prumerny vek ceskych rodicek je 30 let, ne 35. Nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
9.1.19 07:18

@mroe Prvorodiček možná, myslím že o tom nemá cenu diskutovat, zakladatelka by další dítě mít neměla pokud není v psychickém pořádku, dle mého názoru, jinak ať si každý dělá co uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
9.1.19 07:31
@mroe píše:
Prosim odkaz na statistiku. Ja cetla, ze prumerny vek ceskych rodicek je 30 let, ne 35. Nastesti.

Odkaz na statistiku nemám, ale řekla bych, ze bude rozdíl mezi průměrným a mediánovým věkem. Medián udává věk, kdy přesně polovina je nad hodnotou a polovina pod hodnotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
9.1.19 07:45

Samozřejmě že děti by měli mít mladí lidé. O tom žádná. Ale napsat o někom když chce dítě ve 40ti že je sobec, to může jen člověk který je sám sobec. Když porodí ženská ve 25ti, nemá partnera, nemá kde bydlet s od dítě se nestará tak je všechno v pořádku protože rodila mladá? Vždyť je to tak individuální, za život se může stát přece cokoliv. Úmrtí, nemoc, cokoliv. Pokud se žena ve 40ti na dítě cítí a má jistoty tak proč ne? Kde je napsaný že nedokáže dítě vychovat, postarat se o něj a dát mu všechno co potřebuje? Vždyť proboha kolik je matek které se starají o děti svých dětí kteří na ně kašlou… A pak někdo hooodně chytrý napíše že matka ve 40ti je sobec… Bože můj do koho jsi to duši dal :zed: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
9.1.19 08:43

@Janli mi je úplně jedno co ty si děláš ,na potrat bych nikdy nešla a proto budu dělat až do přechodu všechno proto abych neotěhotněla … ale jak už psala @debra.morgan vám je tady těžko něco vysvětlovat, takže si prostě necháme svůj názor a vy co vám to přijde normální si dělejte co chcete a mějte si ten svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 09:01
@brisco píše:
V tomhle případě mi věk přijde jako nejmenší problém. Co partner, jak dlouho jste spolu, zvládl by péči o mimino, kdyby se Ti vrátily problémy? Máte dostatečnou finanční rezervu?

S patnerem jsme byly spolu 9 let, máme spolu dceru, on by si to přál, ale rozhodnutí nechá samozřejmě na mě, u mamčy jsem jen dočasně s přítelem hledáme bydlení a chceme být spolu, fin.rezervu máme.

• Citovat
  • Upravit
14313
9.1.19 09:47

@debra.morgan Chceš mi říci že vsechny děti starších rodičů kterých podle tebe znáš hodně jsoz nešťastné z toho že mají takové rodiče?A jestli si kamarádka prošla , něčím,.....tak neznamená přeci že tím projde úplně každé dítě starších rodičů.A víš co se říká nikdy neříkej nikdy… ;) Já si řekla že chci v životě 1dite a byla jsem o tom přesvědčena na 100% ovšem život to za mě udělala trochu jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
9.1.19 09:47
@debra.morgan píše:
Ja se o tom s vama hadat nebudu, je mi to uplne jedno. a kdybyste umely cist, tak se na to nedivam z pohledu 40 lete zeny a rocniho decka, ale z pohledu treba té 15 leté a 55-60 leté, ale to byste musely a i cist treba, ze :roll: ano, jisteze, jsou i pripady, kdy to dopadne skvele, ale ja bohuzel znam spis pripady, kdy to skvele nedopadlo. respektive neznam jeden jediny, kdy jo(tim netvrdim, ze nejsou, jasne, ze jsou) ale po tom, co jsem si prozila s kamaradkou, jejiz rodice byly ve veku mych prarodicu tak bych to dobrovolne svemu diteti neudelala. proste ne.

jj, to je presne to, co jsem mela na mysli, prizemni nazor vychazejici z jedne zkusenosti :-) verte, ze v 15 letech je hyn z rodicu vetsina teenageru, byt maji mlade rodice. :-) je to rovnez v jake socialni bubline se pohybujete. ja se napr. pohybuji ve sferach, kde je plno starsich rodicu a jejich deti doopravdy psychicky nestradaji. :) :-) naopak kolikrat vidim mlade rodice , kteri na sve deti dlabou, jsou na ne sproste, v ruce mobil, o materialnim zajisteni nemluve. a co mam stejne stare kamosky, ktere meli deti ve 20ti a po 35 si udelali benjaminka, uplne vsechny mi tvrdi, ze to posledni dite si uzivaji nejvice, bo na nej maji cas, neresi ptakoviny a nejsou ze vseho vyklepane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.19 09:49

@ZuzaTeri :palec: Přesně tak hezky a rozumně napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.1.19 09:56

Diskusi jsem nečetla, podle toho co píšeš tak těžko soudit, asi by bylo potřeba to konzultovat minimálně s Tvým lékařem / psychiatrem, dál jak se k tomu staví partner, jestli je schopen se případně postarat o Tebe i obě děti, kdybys na tom byla špatně, jestli máte dostatečné finanční rezervy, jestli jsi jinak zdravá atd. Já za sebe bych do dítěte ve věku po 40 už nešla, sama jsem v tom věku, ale já nejsem Ty. Tak drží palce, ať se rozhodneš správně a vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.1.19 09:57

@mroe Ano 30ale věk rodiček se stále zvedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
9.1.19 10:00

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:24

• Citovat
  • Upravit
2847
9.1.19 10:20

@Annabela11 kdo to nezažije tak to nepochopí, taky jsem chtěla jedno dítě, potom i druhé ale člověku se může že dne na den úplně změnit život a nikdo neví co ho čeká, prostě se může všechno otočit o 180 stupňů, rozvod, jiný partner… ale to až postupem života, já byla ve 30ti taky přesvědčená o něčem co teď už dávno neplatí. Takže je nechme ať si stojí za svým názorem, my máme jiný, však ono není všem dnům konec, aby si na nás za pár let ještě nevzpomněly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí