Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gzuza píše:
no mě se taková výchova nelíbí ale to je muj nazor ja jím ho neberu,návštěvy máme jen jsem chtela vedet zda mají právo si ho vzít treba na víkend nebo je to jen má vůle.Bývalý přítel má totiž problémy s pitím a právě přemýšlím zda to dát k soudu nebo ne,když si vypije je agresivní a nepotřebuju jednou se dozvedet ze kdyz by byl u nej tak ze si sel nekde vypít a dite dal k babicce misto toho aby ho mel treba on.mám jen obavy aby ho do péče nedostal on tak nevím…
Tak pořád lepší, aby ho dal k babičce, než aby nechal dítě samotný doma, nebo ho tahal do hospody, ne? A myslím, že má plné právo dát syna k babičce i jen tak, bez důvodu. Do péče ho nedostane, toho se bát nemusíš, soud vezme dítě matce jen v opravdu vážném případě. Moje švagrová neměla kde bydlet, měla finanční potíže a přesto to nebyl důvod k odebrání dítěte.
Fakt vám díky za rady,dneska opět to samé opily me stíha pritom jsme meli být spolu,ale zase dal prednost chlastu,je to proste za trest ten chlast.
A jeste jak je to z odvoláváním muze se odvolat kolikrat chce nebo po případě jak se to řesi pak kdyz se odvolá..
Jde o paragraf 27 odst.4 zákona o rodině - viz: http://www.uplnezneni.cz/…sb-o-rodine/
Prarodiče se mohou soudně domáhat úpravy styku s vnoučaty, pokud rodiče neplní dobrovolně.
Dneska jsem se teda byla informovat že prarodiče právo mají na návštěvy,ale dávat jím ho na prazdniny nemusím nikdo me k tomu nemuze donutit.takze jsem si oddechla.
Gzuza píše:
Dneska jsem se teda byla informovat že prarodiče právo mají na návštěvy,ale dávat jím ho na prazdniny nemusím nikdo me k tomu nemuze donutit.takze jsem si oddechla.
Prosím tě a jak časté a na jak dlouho ty návštěvy musí být??
To už je na tobě a na domluvě,pokud by se to prarodicum nelibilo,tak si to mohou vymoct u soudu a ten by urcil jak dlouho a casto by se vídavali.
Gzuza píše:
To už je na tobě a na domluvě,pokud by se to prarodicum nelibilo,tak si to mohou vymoct u soudu a ten by urcil jak dlouho a casto by se vídavali.
A to by mě právě zajímalo - jak jim to soud určí, jede podle nějaké šablony, prostě jde to odhadnout předem? Tak třeba mě přijde, že jednou měsíčně nebo řekněme každý druhý týden je až dost. ![]()
tak já také přispěju, bohužel s vlastní zkušeností. Ale radši úplně nerozepisuji dopodrobna. S jedními prarodiči jsme museli bohužel přerušit kontakt, úplně, po všem, jak nám ublížili, to dál nešlo. Radili jsme se poté i s právníkem. Pravda je, že vnoučata mají nárok na své prarodiče. Tak nějak by to mělo být i v zákoně. Ale ten vztah musí být ku prospěchu všech. Kdyby si oni soudně požádali o styk s dětmi, tak se určitě budeme bránit. Aspoň máme nějaké svědky.
paradogs píše:
Jde o paragraf 27 odst.4 zákona o rodině - viz: http://www.uplnezneni.cz/…sb-o-rodine/Prarodiče se mohou soudně domáhat úpravy styku s vnoučaty, pokud rodiče neplní dobrovolně.
to si delate srandu ne ?? to jeden vikend otec a pak prarodice a kdyz budou dvakrat tak maminka dite uvidi jen 1vikend v mesici ?????
co ma napriklad spolecneho maminka s rodici byvaleho manzela ???
se nezlobte ale zakon mysli na vsechny ale ne na potrebne dela z ditete nejaky majetek !
pravo by mel mit jen rodic ! nikdo jiny !!
pokud otec bere dite na navstevu tak by mel sedet u nej na zadku a venovat se mu ! kdyz ma jine zajmy ma dite nechat u matky !!
pokud otec bere dite na navstevu tak by mel sedet u nej na zadku a venovat se mu ! kdyz ma jine zajmy ma dite nechat u matky !!
Souhlasím, ale bohužel.. zákon je zákon. ![]()
don pablo píše:
alimentyparadogs píše:
Jde o paragraf 27 odst.4 zákona o rodině - viz: http://www.uplnezneni.cz/…sb-o-rodine/Prarodiče se mohou soudně domáhat úpravy styku s vnoučaty, pokud rodiče neplní dobrovolně.to si delate srandu ne ?? to jeden vikend otec a pak prarodice a kdyz budou dvakrat tak maminka dite uvidi jen 1vikend v mesici ?????
co ma napriklad spolecneho maminka s rodici byvaleho manzela ???
se nezlobte ale zakon mysli na vsechny ale ne na potrebne dela z ditete nejaky majetek !
Nejde o vztah matky a rodičů bývalého manžela, ale o vztah dítěte a prarodičů. A i když tobě se to nelíbí, dítě má právo je vídat, stejně tak oni mají právo vídat svoje vnouče. A proč by nemohl otec, když si vezme dítě na víkend, nechat ho u svých vlastních rodičů? Zvlášť pokud ty bys ho k nim dobrovolně nepustila? Já neříkám, že bych z této situace byla nadšená, ale zakazovat to? Bránit se proti tomu? To zase ne…
Prosím řekne mi někdo jak je to u střídavky u 7 měsíčního dítěte?nevíte jestli je to náhodou brzy když je mé dítě zvyklé doma a v jiném prostředí se necítí dobře!Díky za radu …
Gzuza píše:
Prosím řekne mi někdo jak je to u střídavky u 7 měsíčního dítěte?nevíte jestli je to náhodou brzy když je mé dítě zvyklé doma a v jiném prostředí se necítí dobře!Díky za radu …
Pokud chlap nemá známosti a peníze,že by zmanipuloval soudce a sociální pracovnici, tak podle mě naprostá utopie. Vždyť některé děti jsou v tomto věku ještě plně kojené.
No není plně kojeno,ale nic o jeho rezimu ani neví už spolu nezijeme od 1 měsíce veku ditěte pravě,neví kdy chodí spát co jí a jak s ním zacházet…