Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla by jsi, pokud tak neučiníš, tak soud ti to uloží. Pokud to někdo k soudu dá.
Každopádně, nerozhoduj za své dítě v tom ohledu, pokud ty máš s nimi problém. Zde to chce trochu objektivy, přeci jen zatajit otce/rodinu, atd. Se ti může jednou nemile vrátit a dítě ti podřadně vyčte. Takže v budoucnu to nechej víc na něm, zda chce.
@ANT1 píše:
Měla by jsi, pokud tak neučiníš, tak soud ti to uloží. Pokud to někdo k soudu dá.Každopádně, nerozhoduj za své dítě v tom ohledu, pokud ty máš s nimi problém. Zde to chce trochu objektivy, přeci jen zatajit otce/rodinu, atd. Se ti může jednou nemile vrátit a dítě ti podřadně vyčte. Takže v budoucnu to nechej víc na něm, zda chce.
Ja to nechavam tak jak to je nikdy bych nedopustila aby me dite zavrhlo kvuli tomu..proto s tim bojuju já vnitrne a syn se pak rozhodne sam!!
Nemyslím si, že by tě zavrhlo, ale stačí i výčitky.
Já bych v klidu umožnil styk, ale s tvojí účastí. Pokud nemáš přikázáno mu ho dávat soudem. Pokud chce bez tebe, ať si to dá k soudu. Pokud nemáš důvěru, jak s dítěm zachází. Zkušenější zde asi poradí více.
@Anonymní píše:
Já mám právě tento problém otec kdyz ma syna..tak pokažde je u mamky s malým…je to už rok co to takhle provozuje..syn nemá porádne zazeni u nej…otec ma vse zarizene u mamky stravu pleny atd..je to hnus…Já uz jsem se s tim nejak smirila ale je mi lito maleho ze mu pletou hlavu…nevi kde je doma
Nebojte se, dítě pozná, kde má domov a kde je na návštěvě…
@katalyzator píše:
Nebojte se, dítě pozná, kde má domov a kde je na návštěvě…
To potvrzuju z vlastní zkušenosti dětské (pravidelně „odkládána“ k prarodičům, protože nebyla školka) i dospělé (jako matka). Já bych hlavně byla ráda, že tam je někdo, kdo se o dítě stará a má ho rád a ten někdo je babička. Otec na tohle dojede sám, ten vztah k dítěti musí budovat, živit, děcka nejsou blbá. Dokonce i jiná pravidla nejsou na škodu, co je rozhodně na škodu tahat dítě do konfliktu rodičů, to škodí dítěti mnohem víc než pobyt u milující babičky.
Já mám právě tento problém otec kdyz ma syna..tak pokažde je u mamky s malým…je to už rok co to takhle provozuje..syn nemá porádne zazeni u nej…otec ma vse zarizene u mamky stravu pleny atd..je to hnus…Já uz jsem se s tim nejak smirila ale je mi lito maleho ze mu pletou hlavu…nevi kde je doma