Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gzuza píše:
No není plně kojeno,ale nic o jeho rezimu ani neví už spolu nezijeme od 1 měsíce veku ditěte pravě,neví kdy chodí spát co jí a jak s ním zacházet…
Z mých zkušeností, i když zase tak dlouhou praxi nemám a v době, kdy jsem pracovala, tak nebyla střídavá péče tak rozšířená a moderní, pokud to není „Hoppner“, tak nemá šanci. A ani on si to nevymohl dřív jak ve 3 letech věku dcery. V tomto věku by to bylo proti zájmům a potřebám dítěte.
To by snad uznal každý soudce. V tomto věku myslím nemá šanci dítě dostat ani na noc. Musíš ale hájit zájmy dítěte, ne svoje a tak to podávat. Záleží taky na konkrétní sociální pracovnici.
Právě že je hajit budu protože jde na malém vidět jak se necíti ani dlouho v jinem prostredi hned je protivný a uplakaný a vecer ani nemluvím v noci se takyx pořád budí a kolikrát nespí…je zvyklý na svůj režim a stačí když posunu dobu koupání nebo neco jiného na co je zvyklý tak je protivný ..díky moc za nazor
Podle mě pokud je dítě ještě kojené, tak ho tatínek dostane leda na dvě hodinky na procházku s kočárkem. Nebo u maminky doma, ale na víc nemá šanci. Vždyť to by ani nešlo..
rejžička píše:
Podle mě pokud je dítě ještě kojené, tak ho tatínek dostane leda na dvě hodinky na procházku s kočárkem. Nebo u maminky doma, ale na víc nemá šanci. Vždyť to by ani nešlo..
Jenže on není kojený to je to a z toho mám obavy…ale přece soudce musí uznat že když o něm vůbec nic neví jelikož jsme pryč od sebe už od 1 měsíce veku maleho …to by byl vůl kdyby to dal otci když vůbec neví ani jak s dítětem zacházet…On si neví rady ani když za ním přijede totiž to je to …ale tak snad to nejak dopadne…
Dobrý den jsem jedna z babiček která nesmí vidět vnoučka .Simonkovi je ted v unoru 10 let.Celých 10 let jsme simonka mohli vidět ,hlídat ho,kupovat oblečení,platit dovolené apod.Platili jsme i byt ve kterém moje dcera bydlela.Našla si přítele a od té doby/PROTOŽE UŽ NÁS NEPOTŘEBUJE/jsme na druhé koleji ,což mi bylo i přítelem řečeno.Jeho chování k Símovi je katastrofa,NENÍ TO JEN NÁZOR MUJ.Byt jsme s finančních duvodu prodali.Na vánoce jsme nesměli Símovi dát dárky,které si sám přál,k jeho strýci mému synovi.Ted opět zakázala dárek k narozeninám.K nám nesmí chodit ani se námi stýkat.Myslíte si ,že je to pro budoucnost našeho vnoučka který s námi do 6 let bydlel dobrý příklad.MOC nás to bolí máme také nějaká práva.Jak by se chovali k Símovi,kdybychom je uplatnily.?Nechci mu v hlavě dělat guláš.Moc nás má rád. Babička Lída z Hořovic ![]()
Moje nepřímá zkušenost je následující: dítě zvyklé na babičku, která se o něj starala mnohem více, než matka. Pak, z ničeho nic, k babičce nesmí. Byl na ní zvyklý a odloučení způsobilo, že přestal jíst a mluvit. Nyní se už s babičkou zase stýká, rodiče potřebovali hlídání, tak proto obrátili.
Já bych to viděla na právníka. Mám dojem, že prarodiče snad ani žádná práva vůči vnukům nemají, ale nevím, jestli je to pravda. Konzultace s právníkem (třeba nějaké organizace př. Matky v tísni) by byla na místě…
Babičko Lído to je strašný!
A jaký je vztah s dcerou? Co se stalo mezi váma tak hrozného?
MÁM od dcery pujčený peníze které jsem měla vracet 36měsícu ale ona to chce po roce doplatit najednou.ty peníze jsme si pujčily na splátky bytu v kterém ona bydlela ale já platila. Přesto jsem řekla že to mohu doplatit až ted v létě.At je to jak je to ten náš vnouček za to nemuže a přesto ho tím trestá.ona opravdu když nikoho neměla tak to brala jak to vše bylo.S prodejem bytu nam také dělala nervy.JE TO HROZNÁ BOLEST NIKDY JÍ TOTO NEODPUSTÍM.NEJDE TO.JÁ JIM NIDY NEBRÁNILA V ŽÁDNÉM STYKU.lída
Smutné, problémů je tam evidentně víc…
Ale je pravda, že dítko za to nemůže a určitě se trápíte nejen vy jako prarodiče, ale i on. Já toto udělat svojí mámě, tak ji to do týdne zabije… ![]()
Přeji hodně sil v urovnání vztahů na všech stranách. ![]()
Jinak co si tak matně vybavuji, tak snad tu holky psaly o možnosti úpravě styků s dítětem mezi prarodiči-vnoučaty tak, jako je tomu třeba při rozvodu partnerů… Pochopitelně soudně. Ale nechci kecat, chtělo by se to obrátit na nějakou poradnu či právníka zdatného v rodinném právu.
Ano problému je více a kde není.Jenže dokud byla sama se Simonkem ,tak jsem byla její maminka o kterou se bude na stáří starat .I mé připomínky prostě brala,i zařízení jejího bytu brala dokud byla závislá na nás.Ted za naší desetiletou pomoc nás takhle trestá,protože nemužeme nic dělat. A nejhorší v našem sporu je že všude lže.DĚLÁ ZE SEBE CHUDINKU KTERÁ DESET LET TRPĚLA MOU NADVLÁDOU.Mé dceři je 34 let,ted se teprve osamostatnila.Myslíte ,že bychom si za ta léta zasloužily trocha poděkování místo zákazu našeho jediného vnoučka Simonka?Ještě v prosinci jsem se Simonkem psala ukoly učila jsem se s ním ona si ho odpoledne vyzvedávala.mimochodem vím že má samí jedničky je ve 4 třídě.Nejsem jistě bez chyby ale jsem babička která svého vnoučka moc miluje a ona to moc dobře ví proto mi tak ubližuje. Babí lída
Prarodiče právo mají ho vídat..mohou si ho i vysoudit…ale matka neni povinna vnuka babicce davat na vikendy nebo na prazdniny…
Právo je na nic ,když si matka neuvědomuje co dělá.A soudit se s ní o povolení vídat Símu ,mi příde taky na nic.Zase by v tom lítal jenom Simča.Asi budu rezignovat jako spousta dalších babiček.
lída
Ludmila Švarcová píše:
Právo je na nic ,když si matka neuvědomuje co dělá.A soudit se s ní o povolení vídat Símu ,mi příde taky na nic.Zase by v tom lítal jenom Simča.Asi budu rezignovat jako spousta dalších babiček.![]()
lída
Právo vídat vnouče urcite máte…ja ted momentalne s timto zkusenosti mám..jsem matka 7mi mesucniho syna a s otcem nejsme od jeho skoro narození…nedelam problem v tom aby ho vidali i kdyz si na vnouckovi tak lpí.tak tady za nim moc nejezdi akorat otec.ktery tu peci zas az tak nema…urcite bych se byt vami obratila na pravnika…vas vnuk vas zna a urcite vas ma rad tak si musi i on sam rict ci chce…