Pravopis

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
13.2.18 08:32

U těch knih se divim. Já když narazím na chybu, je to evidentně překlep a ne čistě pravopis. Špatné i/y, s/z, nebo i byste/by jste jsem snad nezažil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
13.2.18 08:39
@Emimin7 píše:
U těch knih se divim. Já když narazím na chybu, je to evidentně překlep a ne čistě pravopis. Špatné i/y, s/z, nebo i byste/by jste jsem snad nezažil.

Tak to jsi šťastný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
13.2.18 08:41

Ale u člověka byla největší perla fylmy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.18 13:06

Prosím, jak se bude psát: Studium ukončil Z/závěrečnou zkouškou ze Z/zdravovědy, M/metodiky práce, K/kultury národnostních menšin. Nebo například. Studium ukončil M/maturitní zkouškou z Č/českého jazyka. Já fakt nevím, asi bych tam vrhla malé, ale jistá si nejsem… :think:
Anonym, stydím se… :oops:

• Citovat
  • Upravit
672
17.5.18 13:12
@Anonymní píše:
Prosím, jak se bude psát: Studium ukončil Z/závěrečnou zkouškou ze Z/zdravovědy, M/metodiky práce, K/kultury národnostních menšin. Nebo například. Studium ukončil M/maturitní zkouškou z Č/českého jazyka. Já fakt nevím, asi bych tam vrhla malé, ale jistá si nejsem… :think:
Anonym, stydím se… :oops:

Nejsem učitelka, ale já bych tam taky vrhla malé.  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
17.5.18 13:13

Taky bych napsala všechna písmena malá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
17.5.18 13:17

Ano. Vše bude malým - jsou to obecná pojmenování.

Internetová jazyková příručka - je to ten bod 2.

http://prirucka.ujc.cas.cz/?…

Příspěvek upraven 17.05.18 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.18 13:24

Moc děkuji, mělo tam být „vrzla“, ten telefon si občas dělá, co chce… :lol:

• Citovat
  • Upravit
1540
17.5.18 13:28

Pokud se to myslí obecně, tak malé. Pokud se např. baví dva studenti VŠ a mají to jako oficiální názvy předmětů, tak by mohlo být asi i velké. Ale malým nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.5.18 13:30

Pokud jsou to oficiální názvy předmětů, tak velké, pokud obecné pojmenování, tak malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
17.5.18 13:36

Český jazyk velké Č.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.18 13:44
@chaela píše:
Pokud jsou to oficiální názvy předmětů, tak velké, pokud obecné pojmenování, tak malé.

Je to pojmenování předmětů, které jsou takto vypsané na tom konkrétním vysvědčení -maturitním a o závěrečné zkoušce. Chci to napsat do dopisu a nevím jistě jak. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4523
17.5.18 13:47
@Anonymní píše:
Je to pojmenování předmětů, které jsou takto vypsané na tom konkrétním vysvědčení -maturitním a o závěrečné zkoušce. Chci to napsat do dopisu a nevím jistě jak. :zed:

Tak to bych dala s velkým. Já to tak mám ve všech dokumentech. Je to název, stejně jako název města, mostu nebo galerie. A to se přece taky nepíše s malým písmenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.18 13:48
@tininas píše:
Ano. Vše bude malým - jsou to obecná pojmenování.

Internetová jazyková příručka - je to ten bod 2.

http://prirucka.ujc.cas.cz/?…

Příspěvek upraven 17.05.18 v 13:43

Děkuji… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5866
17.5.18 18:20
@Anonymní píše:
Anonym, stydím se… :oops:

Studium ukončil závěrečnou zkouškou ze zdravovědy, metodiky práce, kultury národnostních menšin. Studium ukončil maturitní zkouškou z českého jazyka. Není proč psát někdy velké písmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin