Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U těch knih se divim. Já když narazím na chybu, je to evidentně překlep a ne čistě pravopis. Špatné i/y, s/z, nebo i byste/by jste jsem snad nezažil.
@Emimin7 píše:
U těch knih se divim. Já když narazím na chybu, je to evidentně překlep a ne čistě pravopis. Špatné i/y, s/z, nebo i byste/by jste jsem snad nezažil.
Tak to jsi šťastný člověk.
Prosím, jak se bude psát: Studium ukončil Z/závěrečnou zkouškou ze Z/zdravovědy, M/metodiky práce, K/kultury národnostních menšin. Nebo například. Studium ukončil M/maturitní zkouškou z Č/českého jazyka. Já fakt nevím, asi bych tam vrhla malé, ale jistá si nejsem… ![]()
Anonym, stydím se… ![]()
@Anonymní píše:
Prosím, jak se bude psát: Studium ukončil Z/závěrečnou zkouškou ze Z/zdravovědy, M/metodiky práce, K/kultury národnostních menšin. Nebo například. Studium ukončil M/maturitní zkouškou z Č/českého jazyka. Já fakt nevím, asi bych tam vrhla malé, ale jistá si nejsem…
Anonym, stydím se…
Nejsem učitelka, ale já bych tam taky vrhla malé. ![]()
Ano. Vše bude malým - jsou to obecná pojmenování.
Internetová jazyková příručka - je to ten bod 2.
Příspěvek upraven 17.05.18 v 13:43
Moc děkuji, mělo tam být „vrzla“, ten telefon si občas dělá, co chce… ![]()
Pokud se to myslí obecně, tak malé. Pokud se např. baví dva studenti VŠ a mají to jako oficiální názvy předmětů, tak by mohlo být asi i velké. Ale malým nic nezkazíš.
Pokud jsou to oficiální názvy předmětů, tak velké, pokud obecné pojmenování, tak malé.
@chaela píše:
Pokud jsou to oficiální názvy předmětů, tak velké, pokud obecné pojmenování, tak malé.
Je to pojmenování předmětů, které jsou takto vypsané na tom konkrétním vysvědčení -maturitním a o závěrečné zkoušce. Chci to napsat do dopisu a nevím jistě jak. ![]()
@Anonymní píše:
Je to pojmenování předmětů, které jsou takto vypsané na tom konkrétním vysvědčení -maturitním a o závěrečné zkoušce. Chci to napsat do dopisu a nevím jistě jak.
Tak to bych dala s velkým. Já to tak mám ve všech dokumentech. Je to název, stejně jako název města, mostu nebo galerie. A to se přece taky nepíše s malým písmenem.
@tininas píše:
Ano. Vše bude malým - jsou to obecná pojmenování.Internetová jazyková příručka - je to ten bod 2.
Příspěvek upraven 17.05.18 v 13:43
Děkuji… ![]()
@Anonymní píše:
Prosím, jak se bude psát: Studium ukončil Z/závěrečnou zkouškou ze Z/zdravovědy, M/metodiky práce, K/kultury národnostních menšin. Nebo například. Studium ukončil M/maturitní zkouškou z Č/českého jazyka. Já fakt nevím, asi bych tam vrhla malé, ale jistá si nejsem…
Anonym, stydím se…
Studium ukončil závěrečnou zkouškou ze zdravovědy, metodiky práce, kultury národnostních menšin. Studium ukončil maturitní zkouškou z českého jazyka. Není proč psát někdy velké písmeno.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.