Pravopis

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
29.3.15 21:36

Tak ne, rve ti to oči správně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.3.15 21:43

@terinka4444 :mrgreen: ackokiv to vyzni neuveritelne, tak tchyne je jinak v gramatice opravdu zdatna, takze jsem nad tim jen tise dumala s tim, ze ona vi lepe nez ja :lol: jenze dnes mi zase neco napsala a me to zase zacalo vrtat v hlave :lol: proste mi to tam ani od pohledu nepasuje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
29.3.15 21:43

@neila Zuzi,pošli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
29.3.15 21:54

@neila asi tchýně moc zdatná není, tohle je chyba, kterou už nedělají ani děti na prvním stupni ZŠ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
29.3.15 22:05
@neila píše:
Holky, jaky vas nazor na y/i v teto vete:
„Zuzy, posly mi…“
Je to spravne nebo spatne? Me to uplne kole oci, ale tchyne je presvedcena, ze to pise spravne :lol: Treba jo, ja si jako cizinka nejsem vubec jista. Co rikate? :D

Ani jedno tvrdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
29.3.15 22:24

@neila jedině pošli posly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
29.3.15 22:38

@neila Ve jméně bych napsala měkké i, ale je fakt, že word to podtrhne jako chybu. :think: ve slově pošli, má být měkké.

• Citovat
  • Upravit
rokris
29.3.15 22:51
@Ondrášovka.N píše:
Ani jedno tvrdy
:D
  • Citovat
  • Upravit
14015
29.3.15 22:58

Možná tchyně sděluje, že jí pošla nějaká zvířena ženského rodu množného čísla… Pošly mi obě kočky, soused mi je otrávil. Např.
Zuzy mi evokuje „tvrdá pomsta Jouzovy“. Jaký i/y Jouzovi/y? Tvrdá pomsta, tak tvrdý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.3.15 23:01
@Len-til-kah píše:
Možná tchyně sděluje, že jí pošla nějaká zvířena ženského rodu množného čísla… Pošly mi obě kočky, soused mi je otrávil. Např.
Zuzy mi evokuje „tvrdá pomsta Jouzovy“. Jaký i/y Jouzovi/y? Tvrdá pomsta, tak tvrdý!
:mrgreen: Já jsem si na to taky vzpomněla.
  • Citovat
  • Upravit
4009
29.3.15 23:03
@neila píše:
Holky, jaky vas nazor na y/i v teto vete:
„Zuzy, posly mi…“
Je to spravne nebo spatne? Me to uplne kole oci, ale tchyne je presvedcena, ze to pise spravne :lol: Treba jo, ja si jako cizinka nejsem vubec jista. Co rikate? :D

Tak pokud se napr. jeji kozy jmenovaly Zuzy, a posly ji, tak ma y spravne. Takovy povzdech. Kozy (Zuzy), posly mi. Pokud chtela at ji neco posles, posli s i. Zuzi taky s i, ale je pravda, ze u sposty jmen me y na konci oci netrha - Viky, Jenny, Naty - takze po tvrde souhlasce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.3.15 23:06

Určitě „pošli“…je to rozkaz, tam je měkké i vždycky ;)
to kdyby se tchýně ptala, proč měkké i :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.3.15 23:07
@Len-til-kah píše:
Zuzy mi evokuje „tvrdá pomsta Jouzovy“. Jaký i/y Jouzovi/y? Tvrdá pomsta, tak tvrdý!
:mrgreen: bylas rychlejsi. Deda mel kozu Zuzu :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.3.15 23:30
@evill píše: :mrgreen: bylas rychlejsi. Deda mel kozu Zuzu :lol:

To je velice invenční! Představuju si literární tvorbu žáka 5.A.
Expozice: Babička má dvě kozy. :roll: :oops: Jmenují se Zuzy. :think:
Následuje kolize, krize, peripetie a konečně katastrofa. Babička se nervově hroutí, vyčerpaně řkouc: „Zuzy! Pošly mi!“ 8o
Učitelka píše jedna hvězda, protože tak skvělý počin už dlouho nečetla. A gramaticky správný! (Nezvorá-li dítě přechodník, který třeba já obvykle zvorám…)
Pak že tchyně neumí pravopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45821
29.3.15 23:36

Haha, moje tchyne to pise taky tak :)
Ale neřekla jsem ji to ze to pise blbe, jeste by se urazila :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin