Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já bych tam dala -i- protože z věty není jasné že tam budou jen ženy a děti. Pokud by to z věty (nebo článku) vyplínalo, dala bych -y-.
já vim,ale mám na to papír,tak snad mě to alespon omlouvá.Vim jak se píšou jen ty naučené věty a pokud je to možné píšu tak abych yi nemusela řešit
Pravdu má Ewule, ve větě není zmíněno zda si půjdou zacvičit ženy nebo děti. Je tam pouze platno obecné my.A tam se prostě píše měkké. ![]()
BohunkaP píše:
Podle mne YPSILON.*Učitelky by si mohly zacvičit.
Děti a učitelky by si mohly zacvičit.
Děti by si mohly zacvičit.
Děti a učitelé by si mohli zacvičit.*
souhlasim, zeny a deti Y. Kdyby s nimi byli i muzi I
Ale z te vety neni jasne kdo, v tom pripade I. Pokud v predchozi vete nebylo jasne uvedeno, ze se jedna o zeny a deti.
používám vlastně minerwistickou(mw/jinjang pomůcku)-my všichni-jo taky s tím mívám problém, ale pak mi dojde, že musí jít o celek přece!
a vzpomenu si, že jenom ženy a děti měly tvrdé y ![]()
Píše se Y nebo I ve skole nebyl.. světelná signalizace poradte co nejdrive prosim
![]()
Abychom si mohli zacvičit. My všichni = i. Ve škole nebyly světelné signalizace. Pokud jsem tu větu správně pochopil.
Holky prosím, někam se mi vytratil mozek, správný tvar je podchod u Hlavního vlakového nádraží nebo podchod u hlavního vlakového nádraží v Plzni?
![]()
@terinka4444 No, toť otázka
jmenuje se tak nebo ne? Ale psala bych malý…
Pokud to není ofiko název, jakože není (správně je Plzeň hlavní nádraží), tak bych psalé malé
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 No, toť otázkajmenuje se tak nebo ne? Ale psala bych malý…
viď? Já taky psala malý, pak jsem se zarazila a už to jelo ![]()
@charbl děkuju, jdu psát malý.
@terinka4444 píše:řekla bych malé h
Holky prosím, někam se mi vytratil mozek, správný tvar je podchod u Hlavního vlakového nádraží nebo podchod u hlavního vlakového nádraží v Plzni?![]()
![]()
@charbl píše:
Pokud to není ofiko název, jakože není (správně je Plzeň hlavní nádraží), tak bych psalé malé
Ano ano, jinak tady je to ofiko napsaný správně.
http://cs.wikipedia.org/…%C5%BE%C3%AD
Holky, jaky vas nazor na y/i v teto vete:
„Zuzy, posly mi…“
Je to spravne nebo spatne? Me to uplne kole oci, ale tchyne je presvedcena, ze to pise spravne
Treba jo, ja si jako cizinka nejsem vubec jista. Co rikate? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.