Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Je to pojmenování předmětů, které jsou takto vypsané na tom konkrétním vysvědčení -maturitním a o závěrečné zkoušce. Chci to napsat do dopisu a nevím jistě jak.
Tak to velké. Kdybys to měla ve větě, jaks vypisovala, tak malé.
@chaela píše:
Tak to bych dala s velkým. Já to tak mám ve všech dokumentech.
Jestli to v těch dokumentech (například na vysvědčení) máš v nadpisech anebo na začátku vět, tak jistě. Vysvědčení je tabulka a v té tabulce je samozřejmě název předmětu nadpisem řádku.
@eumedon Nejedná se o vysvědčení, ale VŠ diplom, ale to není podstatné. Máš pravdu, v příloze jsou všechny předměty vypsané v tabulce, česky i anglicky, s velkými písmeny. Samotný diplom je ale koncipován jako věta a název školy, fakulty, oboru, směru je vše s velkými písmeny i uprostřed věty, logicky, když jsou to názvy. Analogicky by to tedy mělo být i v případě předmětů, ony se tak jmenují, musí tam tudíž být velké písmeno. Teď zrovna pracuju na přehledu studia a ve výčtu jednotlivých předmětů ta velká písmena používám.
Holky, prosím o rychlou radu, dohadujeme se tu u ukolu, jaké i/y je správně?
Kátiny rodiče nás zvou…
Kátini rodiče nás zvou…?
Pokud někomu přejete šťastný Nový rok s velkým N, přejete mu šťastný pouze jeden den, 1.1.! Pokud má být šťastný celý další rok, píše se nový rok. Díky. Je to skoro v každém přání špatně. Mě už z toho fakt bolí oči.
@Pajka89 píše: Více
Třeba ti přejou šťastný jen ten jeden den. ![]()
Mně třeba vadí i to Do nového roku přejeme. Chápu, co je tím myšleno, já ale zásadně říkám a píšu V novém roce přejeme… ![]()
Což je ještě to nejmenší.
Horší je, že přání jsou těžce neosobní a proto radši nic, než stokrát rozesílaný všem.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.