Prázdniny tábory - jak to máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
12.1.23 09:56

@Kriss Tina všimla jsis dotazu, jak to řeší to, kteří hlídání nemají :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.1.23 09:56

První rok jsem prodlužovala rodičák, druhý rok jsem dala výpověď v práci a zůstala přes prázdniny doma, protože tábory by nás stály víc než můj výdělek z půl úvazku. Letos kombinace táborů, dovolené, něco málo babička, na konci prázdnin půjde mladší do školky a devítiletá bude doma sama. Něco si snad vykryjeme i s kamarádkou.

• Citovat
  • Upravit
7356
12.1.23 10:01
@Anais Brno píše:
Tak u nás hlídací babičky nejsou, rodičům je dobře 75 a bydlí daleko.
Takže první týden, když jsou svátky řešíme dovolenou a jezdívame k mým rodičům. Poslední týden v srpnu se pak rozdělíme o hlídání dovolenou, jeden týden společná dovolená a zbytek je syn na příměstských táborech..
Je mu devět, tak celý den bych ho ještě doma samotného nenechala…
Zatím na dva týdny nemám žádný tábor, tak to musíme ještě vyřešit…

V devití to nezvládne být doma sám? Ráno než vstane… oběd připravený na ohřáti v mikrovlnce… na mobilu aby byl… Dcera má 6,5 tak to bych ještě nenechala samotnou, ale myllím že už v 8mi by to dala… a i teď už byla třeba hodinu dvě sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
12.1.23 10:09

Pro nás jsou prázdniny krátké 8o dva tábory, což jsou celkem tři týdny, pak týdenní soustředění, na které by taky chtěli jet, dva týdny se mnou, dva týdny s bývalkou, babička by taky ráda za nějaký týden, a už jsme rázem přes dva měsíce… plus ještě nějaký den doma na oddych a vyprání věcí, to už se tam nevejde vůbec :D

• Citovat
  • Upravit
15236
12.1.23 10:13
@Králičice píše:
@Alušáček - zvlášť při cenách táborů..

To jo, tábory od DDM jsou levné, u nás byly loni primešťáky týden za 1000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.1.23 10:14

@KKK85 no vstává v šest… Kreativní je az až do těch čtyř je to dlouho…
Mobil nemá a ani nechci, aby takže trávil volno. Po škole ty dvě max tři hodinky vydrží, je šikovný, ale nechci ho takhle x dní nechávat zatím doma…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.1.23 10:16
@Alušáček píše:
To jo, tábory od DDM jsou levné, u nás byly loni primešťáky týden za 1000kč

U nás nejlevnější ze školy za 2200, peníze bohudík řešit nemusíme…
Je to do těch 15 tisíc za léto. Nejdražší je plavecký, pak většinou kolem těch 2500/2700za týden

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
12.1.23 10:18
@Anais Brno píše:
Mobil nemá a ani nechci, aby takže trávil volno. Po škole ty dvě max tři hodinky vydrží, je šikovný, ale nechci ho takhle x dní nechávat zatím doma…

A on v okolí nemá žádné kamarády, že by s nimi šel někdy ven? 8o v 9 už by doma a s kamarády pár dnů zvládnout nohy. Takhle má jen organizované aktivity :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7356
12.1.23 10:20
@Anais Brno píše:
Mobil nemá a ani nechci, aby takže trávil volno. Po škole ty dvě max tři hodinky vydrží, je šikovný, ale nechci ho takhle x dní nechávat zatím doma…

tak to je těžko nooo…Já už bych asi devitiletého doma nechala nějaké dny. Já bych tedy pro něj mobil měla i na ty dny co je doma po škole doma 2-3 hodiny sám.. já bych chtěla aby mi zavolal že domu dorazil.
Tak potom zbývá najít další tábory.. není moc jiných možnosti. U nás má dcera tábor, já vykruju tři týdny skoro, moje mamka si bere dceru na dva týdny. Pak tu bude od manžela 12ti letá dcera…to budou spolu asi týden. A pak tchýně, ta je na důchodu… a ještě s ní bydlíme. A vlastně můj otec ještě si ji bere na týden jednou… noo to ti moc nepomůže když já to hlídání mám hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.1.23 10:21

@Pitaya1 no většina dětí je přes prázdniny u babiček mimo Brno nebo na táborech… ;)
Všichni těšíme totéž, kam s nimi na ty dva měsíce :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
12.1.23 10:23
@Anais Brno píše:
@Pitaya1 no většina dětí je přes prázdniny u babiček mimo Brno nebo na táborech… ;)
Všichni těšíme totéž, kam s nimi na ty dva měsíce :pankac:

Chceš mi říct, že žádný kamarád není ani jeden den doma? Ale notak, Brno snad zase až tak malé není.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.1.23 10:24

@KKK85 má hodinky, volat může, ale aby byl celý den doma sám v devíti celý týden, to fakt ne…
A jestli vidíš dobře, tak my hlídací babičky nemáme, takže tábory, tábory a zase tábory…
Zajima mě jak to organizují ti, co hlídání nemají :zed: mít babičky, co hlídají, tak neřeším jak vykrýt v roce 10/11 týdnu školního volná, aby to bylo to dítě trochu komfortní

• Citovat
  • Upravit
7356
12.1.23 10:26
@Anais Brno píše:
@KKK85 má hodinky, volat může, ale aby byl celý den doma sám v devíti celý týden, to fakt ne…
A jestli vidíš dobře, tak my hlídací babičky nemáme, takže tábory, tábory a zase tábory…
Zajima mě jak to organizují ti, co hlídání nemají :zed: mít babičky, co hlídají, tak neřeším jak vykrýt v roce 10/11 týdnu školního volná, aby to bylo to dítě trochu komfortní

Vidím výborně.. a jestli ty vidíš dobře tak jsem napsala na konec že ti to moc nepomůže když já to hlídání mám…
A myslím že skoro desetileté dítě zvládne týden doma samo zvlášt když si můžete zavolat… i když je to možná individuální u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9751
12.1.23 10:30
@Pitaya1 píše:
Chceš mi říct, že žádný kamarád není ani jeden den doma? Ale notak, Brno snad zase až tak malé není.

Třeba naše děti nemají desítky kamarádů :nevim: A z těch, které mají tu o prázdninách nebývá nikdo. Je sice hezké, že je Brno velké město, ale to ještě neznamená, že se všemi kamaradis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9751
12.1.23 10:33

U nás 3 týdny jeden tábor, 3 týdny dovolená, zbytek prarodiče. Kdyby nebylo hlídání, tak i na zbytek léta děti šupou na tábory, protože i když už jsou velcí a doma by v pohodě vydrželi, tak je nenechám hnít 3 týdny u PC a mobilu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí