Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
První rok jsem prodlužovala rodičák, druhý rok jsem dala výpověď v práci a zůstala přes prázdniny doma, protože tábory by nás stály víc než můj výdělek z půl úvazku. Letos kombinace táborů, dovolené, něco málo babička, na konci prázdnin půjde mladší do školky a devítiletá bude doma sama. Něco si snad vykryjeme i s kamarádkou.
@Anais Brno píše:
Tak u nás hlídací babičky nejsou, rodičům je dobře 75 a bydlí daleko.
Takže první týden, když jsou svátky řešíme dovolenou a jezdívame k mým rodičům. Poslední týden v srpnu se pak rozdělíme o hlídání dovolenou, jeden týden společná dovolená a zbytek je syn na příměstských táborech..
Je mu devět, tak celý den bych ho ještě doma samotného nenechala…
Zatím na dva týdny nemám žádný tábor, tak to musíme ještě vyřešit…
V devití to nezvládne být doma sám? Ráno než vstane… oběd připravený na ohřáti v mikrovlnce… na mobilu aby byl… Dcera má 6,5 tak to bych ještě nenechala samotnou, ale myllím že už v 8mi by to dala… a i teď už byla třeba hodinu dvě sama
Pro nás jsou prázdniny krátké
dva tábory, což jsou celkem tři týdny, pak týdenní soustředění, na které by taky chtěli jet, dva týdny se mnou, dva týdny s bývalkou, babička by taky ráda za nějaký týden, a už jsme rázem přes dva měsíce… plus ještě nějaký den doma na oddych a vyprání věcí, to už se tam nevejde vůbec ![]()
@Králičice píše:
@Alušáček - zvlášť při cenách táborů..
To jo, tábory od DDM jsou levné, u nás byly loni primešťáky týden za 1000kč
@KKK85 no vstává v šest… Kreativní je az až do těch čtyř je to dlouho…
Mobil nemá a ani nechci, aby takže trávil volno. Po škole ty dvě max tři hodinky vydrží, je šikovný, ale nechci ho takhle x dní nechávat zatím doma…
@Alušáček píše:
To jo, tábory od DDM jsou levné, u nás byly loni primešťáky týden za 1000kč
U nás nejlevnější ze školy za 2200, peníze bohudík řešit nemusíme…
Je to do těch 15 tisíc za léto. Nejdražší je plavecký, pak většinou kolem těch 2500/2700za týden
@Anais Brno píše:
Mobil nemá a ani nechci, aby takže trávil volno. Po škole ty dvě max tři hodinky vydrží, je šikovný, ale nechci ho takhle x dní nechávat zatím doma…
A on v okolí nemá žádné kamarády, že by s nimi šel někdy ven?
v 9 už by doma a s kamarády pár dnů zvládnout nohy. Takhle má jen organizované aktivity ![]()
@Anais Brno píše:
tak to je těžko nooo…Já už bych asi devitiletého doma nechala nějaké dny. Já bych tedy pro něj mobil měla i na ty dny co je doma po škole doma 2-3 hodiny sám.. já bych chtěla aby mi zavolal že domu dorazil.
Tak potom zbývá najít další tábory.. není moc jiných možnosti. U nás má dcera tábor, já vykruju tři týdny skoro, moje mamka si bere dceru na dva týdny. Pak tu bude od manžela 12ti letá dcera…to budou spolu asi týden. A pak tchýně, ta je na důchodu… a ještě s ní bydlíme. A vlastně můj otec ještě si ji bere na týden jednou… noo to ti moc nepomůže když já to hlídání mám hodně.
@Pitaya1 no většina dětí je přes prázdniny u babiček mimo Brno nebo na táborech… ![]()
Všichni těšíme totéž, kam s nimi na ty dva měsíce ![]()
@Anais Brno píše:
@Pitaya1 no většina dětí je přes prázdniny u babiček mimo Brno nebo na táborech…
Všichni těšíme totéž, kam s nimi na ty dva měsíce
Chceš mi říct, že žádný kamarád není ani jeden den doma? Ale notak, Brno snad zase až tak malé není.
@KKK85 má hodinky, volat může, ale aby byl celý den doma sám v devíti celý týden, to fakt ne…
A jestli vidíš dobře, tak my hlídací babičky nemáme, takže tábory, tábory a zase tábory…
Zajima mě jak to organizují ti, co hlídání nemají
mít babičky, co hlídají, tak neřeším jak vykrýt v roce 10/11 týdnu školního volná, aby to bylo to dítě trochu komfortní
@Anais Brno píše:
@KKK85 má hodinky, volat může, ale aby byl celý den doma sám v devíti celý týden, to fakt ne…
A jestli vidíš dobře, tak my hlídací babičky nemáme, takže tábory, tábory a zase tábory…
Zajima mě jak to organizují ti, co hlídání nemajímít babičky, co hlídají, tak neřeším jak vykrýt v roce 10/11 týdnu školního volná, aby to bylo to dítě trochu komfortní
Vidím výborně.. a jestli ty vidíš dobře tak jsem napsala na konec že ti to moc nepomůže když já to hlídání mám…
A myslím že skoro desetileté dítě zvládne týden doma samo zvlášt když si můžete zavolat… i když je to možná individuální u dětí.
@Pitaya1 píše:
Chceš mi říct, že žádný kamarád není ani jeden den doma? Ale notak, Brno snad zase až tak malé není.
Třeba naše děti nemají desítky kamarádů
A z těch, které mají tu o prázdninách nebývá nikdo. Je sice hezké, že je Brno velké město, ale to ještě neznamená, že se všemi kamaradis ![]()
U nás 3 týdny jeden tábor, 3 týdny dovolená, zbytek prarodiče. Kdyby nebylo hlídání, tak i na zbytek léta děti šupou na tábory, protože i když už jsou velcí a doma by v pohodě vydrželi, tak je nenechám hnít 3 týdny u PC a mobilu ![]()
@Kriss Tina všimla jsis dotazu, jak to řeší to, kteří hlídání nemají