Prázdniny tábory - jak to máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41251
12.1.23 11:56
@KKK85 píše:
tak nevím… prostě poučím na sporák, na varnou konvici prostě sahat nebudeš!!! A stát se může i za ty odpoledne co je doma po škole 3 hodiny..

jistě, jediné o co tu jde, je to, že je rozdíl mezi 3hodina a 6:30-16:30 týden v kuse…ty tři hodiny bez rodičů jsou super, pustíš TV, playstation a ani nevíš jak, jsou rodiče doma. U celého dne, mají už ty děti roupy, nudí se, nebo tě chtějí překvapit, pomoct ti. prostě to riziko, že se něco stane je několikanásobně jinde…no a ve výsledku, kdyby se nedej bože něco stalo, tak zodpovědnost neseš ty, že jsi nechala 9leté dítko sama doma a státní orgány by to řešili…

Příspěvek upraven 12.01.23 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
12.1.23 11:56
@KKK85 píše:
dcera dostane mobil už do druhé třídy… dneska je taková doba prostě. Nedovolím ji na tom sedět celý den, bude se to hlídat… ale právě i na tu domluvu je to super s kamarády. I ted má tablet který ji taky hlídáme jak je na něm dlouho… a co tam dělá

Přesně tak. Na tu domluvu je to super. Hlavně má pak možnost se domlouvat i s kamarády co s ním nechodí do školy

• Citovat
  • Upravit
15292
12.1.23 12:01
@Pitaya1 píše:
Takže úplně něco jiného. Mnohem dnazsi je do skupiny kamarádů na společném chatu napsat: jsem dneska doma nechce někdo na hřiště? Než jim jednotlivě volat ;)

A od kolika let si píšou ve skupince a chodí sam ven? Dceři je 8let, bydlíme ve městě, ne na sídlišti, zs na kterou chodí hodně využívají rodiče kteří nebydli úplně blízko, děti vozí. Takže například jen dvě spolužačky bydlí od nás v okruhu 1km a můžou k sobě případně dojít. Zatím to, ale funguje tak, že se na popud děti domluvíme my matky a kamarádku si třeba vezmeme z družiny na odpoledne domu. Nebo se domluvíme na víkend i s prespanim, rodiče dítě dovezou, odvezou. Nějaké samostatne lítání venku, se zatím nekoná. V létě bude dceři skoro 9let a zatím neplánuju ji nechat doma samotnou, ne ze by to nezvládla vydržet 8h doma sama, ale bavilo by ji to max jeden den. Že by si pozvala kamarádku a byly spolu samy, zatím taky nehrozí, rodiče v okolí by je na tak dlouho samotné nechtěly nechat. Možná jinak to funguje někde na vesnici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.1.23 12:05

@Alušáček vidím to velmi podobě, ale pitaya má ideální svět a vše dokonale a hlavně jinak než my všichni ostatní…

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
12.1.23 12:07
@Alušáček píše:
A od kolika let si píšou ve skupince a chodí sam ven? Dceři je 8let, bydlíme ve městě, ne na sídlišti, zs na kterou chodí hodně využívají rodiče kteří nebydli úplně blízko, děti vozí. Takže například jen dvě spolužačky bydlí od nás v okruhu 1km a můžou k sobě případně dojít. Zatím to, ale funguje tak, že se na popud děti domluvíme my matky a kamarádku si třeba vezmeme z družiny na odpoledne domu. Nebo se domluvíme na víkend i s prespanim, rodiče dítě dovezou, odvezou. Nějaké samostatne lítání venku, se zatím nekoná. V létě bude dceři skoro 9let a zatím neplánuju ji nechat doma samotnou, ne ze by to nezvládla vydržet 8h doma sama, ale bavilo by ji to max jeden den. Že by si pozvala kamarádku a byly spolu samy, zatím taky nehrozí, rodiče v okolí by je na tak dlouho samotné nechtěly nechat. Možná jinak to funguje někde na vesnici..

Od první třídy cca od pololetí. Doma jsem ho celý den samotného nechávala občas od 9. S kamarády samozřejmě nebyl celý den, ale třeba hodinu dopoledne a pár hodin odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
6794
12.1.23 12:11

Ja davam deseti/jedenactileteho jen na primestaky - loni plavecky a s anglictinou, ale spis, at ma nejakou zabavu. Jsem na RD, obrazime v lete koupaky, zoo, jedeme do Prahy, mala dovca v tuzemsku, na ctrnact dnu si ho bere segra, ma dovo, loni ho meli jeste tchani (neni biologicky jejich), pak si ho vzala na tyden jeho biologicka babicka, moje mama nehlida.
Ale muz ma HO kdykoliv chce, takze se kopu do zadku, ze toto snad uz nikdy resit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
12.1.23 12:16

U nás bylo přihlašování na tábor spuštěno teď v pondělí v 10:00 a tradičně se celá kapacita zaplnila do čtvrt hodiny. Je pravda, že teď už je to hlavně pro zábavu, než že by se bez toho léto neobešlo, ale ty předchozí dlouhé roky řešení problému „kam s dětmi“ si ještě pamatuju. I příměsťáky byly celkem problém, protože začínaly v devět a končily ve čtyři. S pracovní dobou 7:30 - 16:15 to na sebe moc nevidělo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
12.1.23 12:16
@Anais Brno píše:
Jo, ale kolikrát to děcko má fakt " super" nápad…třeba že to pomůže a uvaří brambory k večeři, nachystat ti kafe…
Synator je šikovný, ale… stát se může cokoliv ;)

Jo to máte pěkně aktivní dítě. To je pak tedy mazec uhlídat. To já byl opak, nic jsem nedělal. Pustil jsem si supermax, četl komixy nebo hrál hry na PC. Rodiče byli směnaři, takže se to stávalo často, že jsem musel být doma sám a zvládnout nedělat blbosti.

Příspěvek upraven 12.01.23 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.1.23 12:20

@Jeremi jo ty časy jsou fakt " super" Naštěstí už budeme vozit jen na jeden, co je přes celé město, jinak už se ráno a odpoledne dopraví sám…
Bohudik mám flexibilní pracovní dobu, ale ty hodiny za měsíc si člověk musí uhlídat…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.1.23 12:24
@Kuba25 píše:
Jo to máte pěkně aktivní dítě. To je pak tedy mazec uhlídat.

In se zabaví, o to strach nemám, dává pozor, je šikovný, ale člověk narozdíl od toho dítěte předvídá, že…
To je ta druhá strana toho, že dítě netráví čas u mobilu a PC..ono ho to totiž ani moc nebaví. Rád tvoří vyrábí, takže tak..
Já taky byla schopná celý den prosedět u knížky, ale on musí pořád něco dělat no :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
12.1.23 12:38
@Anais Brno píše:
Zatím leden, ale přihlašování na některé tábory už pomalu začíná…
Jak to máte s dětmi o prázdninách, když nemáte hlídací babičky a celé letní i vlastně ostatní prázdniny jsou v režii pracujících rodičů??
Zajistit pololetní, jarní, velikonoční, letní, podzimní a vánoční prázdniny při 25 dnech dovolené je masakr…

Ani jeden z kluků nikdy na táboře nebyl. Jedeme v režimu kombinace dovolená já a partner a babi 400 km daleko :mrgreen: nejstarší už dávno může byt doma sám. U mrnat HO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.23 12:41
@Anais Brno píše:
Tak u nás hlídací babičky nejsou, rodičům je dobře 75 a bydlí daleko.
Takže první týden, když jsou svátky řešíme dovolenou a jezdívame k mým rodičům. Poslední týden v srpnu se pak rozdělíme o hlídání dovolenou, jeden týden společná dovolená a zbytek je syn na příměstských táborech..
Je mu devět, tak celý den bych ho ještě doma samotného nenechala…
Zatím na dva týdny nemám žádný tábor, tak to musíme ještě vyřešit…

Je mu 9? Tak to už by mohl byt samostatný. Stejně tak jet k prarodičům :think: my máme babi a dedu 400 km a kluci jsou u našich klidně měsíc.. nejstarší tam jel poprvé dokonce už ve 2 letech :think: mladší ve 3 a za boha nechtěl domu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
12.1.23 12:44
@Jeremi píše:
U nás bylo přihlašování na tábor spuštěno teď v pondělí v 10:00 a tradičně se celá kapacita zaplnila do čtvrt hodiny. Je pravda, že teď už je to hlavně pro zábavu, než že by se bez toho léto neobešlo, ale ty předchozí dlouhé roky řešení problému „kam s dětmi“ si ještě pamatuju. I příměsťáky byly celkem problém, protože začínaly v devět a končily ve čtyři. S pracovní dobou 7:30 - 16:15 to na sebe moc nevidělo. :,(

a to je věc druhá, jako nejsou ty tábory proto, aby pomohly pracujícím rodičům? jako co to je za časy?? loni začínal synovi příměšťák 8:00-8:30, tak jsem si říkala, no nic moc, ale vrznu ho tam v osm a pak si to nadělám…jasně, od osmi tam byly skupinka dětí a dospěláci došli až na půl devátou :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.1.23 12:47

@Keyllah no právě, mi občas přijde, že žijeme na jiné planetě :mrgreen:… Člověk pak litá tam a zpátky..
Bohudík už tam teď dojede, ale ještě vloni jsem jezdila a hojila každou minutu v práci. Ale pitaja nám poradí jak na to…

• Citovat
  • Upravit
31027
12.1.23 12:47

Letos pocitam starsi deti 1× tabor a 2× primestak, nejmladsi 2 tydny v letni MS a na jeden primestak se asi prastim pres kapsu, at ma taky zmenu. Celkove pocitam ta svanda vyjde cca 30.000 za 3 tydny. :roll: 2 tydny se snad mohu spolehnout u babicky, nastesti :palec:, a ten zbytek uz nejak vykryjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí