Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@JouLe jelikož nemáme alergie v rodině tak jsem vyzkoušela klasický nutrilon pronutra 1 a už nic jiného jsem neměnila. Bebu nám dali v porodnici tak jsem na ni chtěla zůstat ale bylo to zlo. 14 dní jsem jo chudáka na ni trápila pak začal i zvracet tak jsem koupila nutrilon trvalo to dva dny a srovnal se. Hlavně mi chutnalo v noci spí a pohoda jen na vyprazdňování jsme první dva měsíce používali rourku, děti na um mají stolici o dost častěji než kojene tak už jen prevence. Pak jak se začal trochu sám hýbat tak úplně super. Je fakt že každému sedne něco jiného ale já jsem s ním 100% spokojená
za mě a ne jen já je Beba pěkná potvora a snad každému mimisovi to bříško potrápí
Ahoj, mám 10denni holčičku, plne na UM, mudr mi fenyklovy čaj nedoporučila, že pro takhle malé miminko prý ne, že mám napřed zkusit změnit UM a pak popřípadě biogaiu apod. Změnila jsem UM na Nutrilon profutura (pravda, je to to nejdražší na trhu..) a okamžitě ji to šlo, kaka krasne, nekrouti se, budí se mi i v noci po 4 hodinách na krmení sama a je spokojená.
@Teresa.p jinak k tý rource… teď mi jí muž přinesl a myslela jsem že je na více použití ale píšou tam jen na jedno, takže to si kupujete pořád novou a novou? nebo jí normálně sterilizujete? a popřípadě jak?
Ještě dotaz, googlim tady recenze na ty mlíčka a našla jsem tyto dvě jako s nejlepším hodnocením MLÉKO HiPP 1 BIO Combiotik 600g a Nutrilon 1 Profutura 800g. Máte někdo s těmito mlíčky zkušenost? které je lepší? díky ![]()
@Kattynka000 já teda musím zaklepat, že zatím přes noc spinká a dýl jak 4 hodiny. spíš nás to chytá dopoledne a k večeru no…btw zajímá mě ještě kolikrát by tak mělo mimi na UM denně kakat? Ptže někde jsem četla, že by mělo kakat až 5krát denně, ale my stěží jednou a je to boj…
@JouLe píše:
@Teremii dneska jsem si rourku pořídila tak uvidíme jestli pomůže, ale v porodnici mi říkali, že by se neměla používat často, že si na to snad mimi zvykne a pak už se bez ní nevykaká. Každopádně dneska jsme zkusili do prdelky teploměr a i tak to z něj moc nelezlo a tlačil chudáček jak o život.
Rektalni rourka mi zachranila nervy, holka kadi bez problemu. To vzdycky zasycelo a pak to litalo… nezapomen ji trochu maznout olejem nebo kremem, nez mu ji tam das, ale to asi vis
at je malymu brzy lip ![]()
@Stánina dekujeme
jinak k tý rource… teď mi jí muž přinesl a myslela jsem že je na více použití ale píšou tam jen na jedno, takže to si kupujete pořád novou a novou? nebo jí normálně sterilizujete? a popřípadě jak?
@JouLe 5×?? Ptala jsem se Mudr a ta mi řekla, že pokud se mi třeba dva dny nevykaká, tak se nemám lekat, že je to celkem běžné, že pokud se nebude kroutit bolením bříška, tak to problém není. Mě malá kaká 1× denně, max 2×, ale konzistence kaše, vykrká a vyprdí se mi po každém krmení, je naprosto spokojená, prospívá krásně
@JouLe píše:
@Stánina dekujemejinak k tý rource… teď mi jí muž přinesl a myslela jsem že je na více použití ale píšou tam jen na jedno, takže to si kupujete pořád novou a novou? nebo jí normálně sterilizujete? a popřípadě jak?
Jsem ji proplachla horkou vodou, kdyz se do ni nic nedostalo. Kdyz jo, vzala jsem novou. Mela jsem zasoby a valely se vsude ![]()
@JouLe píše:
@Kattynka000 já teda musím zaklepat, že zatím přes noc spinká a dýl jak 4 hodiny. spíš nás to chytá dopoledne a k večeru no…btw zajímá mě ještě kolikrát by tak mělo mimi na UM denně kakat? Ptže někde jsem četla, že by mělo kakat až 5krát denně, ale my stěží jednou a je to boj…
Nevim, jak je to s UM, moje holka byla kojena a nekadila i tyden… ![]()
@Kattynka000 tak to je dobře
no já se o tom před doktorkou zmínila a pak jsme to nějak zakecaly. No tak do teď to měl jakž takž kasovity, ale dneska měl chudáček vyloženě broky
a je vidět že ho to trápí dost no někdy usne bez problémů a někdy má dost neklidné spaní a přitom mi Teda přijde že prdi dost. A to jsem vlastně ještě zapomněla zmínit, že vždycky po krmení si ublinkne, tak jestli to je fakt tou Bebou?…
@JouLe Mě malá taky ublinkává, když jsem to říkala Mudr, tak mi řekla, že je to tím, že malá si neumí ještě korigovat kolik toho „pošle do bříška“, i když mám tu nejmenší lahvičku se savičkou od NUKu, takže když si pak ukrkne, tak jí vylítne ten poslední hlt. Ale to bobkování bych tipla, že je určitě tou Bebou, mě malá byla neklidná po předchozím UM, nebylo to tak strašné, ale i když se pořádně nakrmila, tak měla po chvíli hlad nebo jí v bříšku tlačilo a blinkala mi víc, než teď, budila se častěji a bříško nás trápilo, byla schopná se v noci o půl 3 vzbudit a i když byla nakrmená a přebalená, tak do 7 neusla a to jsme měli jen jinou řadu nutrilonu - poslední dva dny jedeme na tom stříbrném nutrilonu a je spokojená, spinká jak zabitá. Chce to zkusit, jaké bude prckovi vyhovovat nejvíc.
@Kattynka000 super děkuji za rady, no určitě zkusíme jinou UM a do té doby aspoň ten Espumisan a event. Rourku, snad nám něco zabere.
My máme taky nejmenší savicku, ale přijde že to z toho teče strašně moc…
Lekarnice mi sama rikala, ze ji mam proplachovat horkou vodou. mela jsem jen dve. jedna byla ohebnejsi. mely urcene misto na prebalovacim pultu a opatrovala jsem je jak kdyby byly ze zlata ![]()
@JouLe děti na um by měli kakat každý den, je jedno jestli jednou nebo víckrát. Kamarádka krmila Hipp 1 bio combiotic a byla spokojená malá kadila v pohodě a žádné koliky ![]()