Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, vy mě děsíte ![]()
Já čekám, kdy to bude lepší, jako že si zvykne a vidím, že to bude nejspíš horší ![]()
Taky se vždycky perem a malej je jak hadí minimuž, až se bojím, že mu vykloubím nohy. Kremík zabírá, ale musím být rychlá, jak je v plíně něco většího, nestíhám.
Jenže co doma, to se nějak poperem, ale mám stresy z přebalování a oblíkání na veřejnosti. To si připadám, jak totálně neschopná. Chodíme plavat a tam ho už předem prosím, ať se zas nepředvádí. V duchu. Ale teď máme malou flignu. On je totiž ve svém útlém věku už na baby. Takže přebalovat vedle nějaké holčičky a leží jak placka a nemůže z ní spustit oči. Snad mu to nějakou dobu vydrží ![]()
IvaV píše:
rozbaluji ve stoje, utírám v předkolu
Tak to je jako u nás. Jo a je zajímavý, že třeba oblíkání a svlíkání je úplně bez problémů, to drží.
Ahoj.už dlouho kupuju ty nasazovací plenky od pampers-jen na:,–(íš klidně i za běhu.Jsou to jako kalhotky ale jsou to plenky,ale určitě znáte
Ahoj, s naší roční mám stejný problém, ale používám látkové pleny, takže ty jdou zapnout i ve stoje a jinak mám fígl, že něco držím v zubech, figurku dupla, krém apod, Bára se po tom snaží natahovat a tak leží, ale běda, kdyby to ukořistila, to se hned přetočí na břicho a pádí pryč. To má po přebalení za odměnu. Krémíky, kapesníky ani nic jiného nezabírají, když něco má, chce si to prohlížet na břichu, ve stoje či sedě.
trixinka píše:
Ahoj,
my s tím taky sem tam bojujem, ale docela zabírá že jí dám jeden vlhčený ubrousek a říkám ať si utře pusinku a nosík a u toho jsem teda děsně rychlá, protože kdyby si všimla co dělám tak nemám šanci. Ale někdy teda fakt přebalujem opravdu po zlým, stejně jako češeme culíky, někdy se to bez plesknutí na zadek neobejdebohužel.
Takže vlastně taky aplikujem 4P
Takže to je vlastně spíš 5P - ještě proplesknout ![]()
Se mnou se teda Samík občas peere už teď, co bude potom???
![]()
Ahoj, nezkousela jsi pullupky? Ty pleny, co se jen natahnou, ve stoje, driv nez reknes raz dva tri ![]()
Ja mam spis problem, ze se Tobik taha za bimbase, zadny predmet tomu zajimavosti nekonkuruje. Kdyz ma v pline naloz, tak bych potrebovala na pomoc dve chobotnice. Kdyz se vzdycky chvili matla v rozkroku a pak ty ruce zacne rvat do pusy, tak bych ho fakt nejradej svazala ![]()
Teredes - ty pullupky je to samý co psala Kamča? Tak po tom se musím podívat, to zní dobře. Včera jsem opět přebalovala v terénu a děs běs
. Bimbula Jonáška naštěstí moc nezajímá, to už by mě teprve trefilo
.
Jo, to bude to same, ja necetla vsechny komentare, tak pardon.
Ahoj, já přebaluju dceru v sedě na klíně
V leže přebalujeme, jen když má v trenclích koko a to jí musím pevně držet nohy, aby se nemohla přetočit, a rychle ji otřít z nejhoršího. Do čista do čista ji utírám až v sedě na klíně. ![]()
Ahoj, my to máme doma podobné s tím rozdílem, že zdrhá už ve chvíli, kdy se řekne, že se jde přebalovat
Okamžitě řve „neeee“ a běží pryč. Jakmile jí položíme začne děsný brekot a nepomůže nic jiného, než zabavovat celým kosmetickým arzenálem. Na „kakí“ většinou vyzráváme tak, že když je to hodně velké bláto, tak jdeme rovnou do vany, kde jí teprve tu plínu sundám a hned jí osprchuju. Ona si pak dřepne a já jí můžu osprchovat do čista do čista všecko ![]()
Jinak pampersky kalhotko-plíny taky používáme a naprostá spokojenost, neb ty jí můžu v klidu navlíkat i vestoje když si hraje ![]()
Už se těším, až začne používat nočník (ale zatím to nevypadá, do plíny je to prostě lepší…
)
prosim o presny popis prikleknuti
Juli mi uz asi tyden leze a od te doby ma zadek jak pavian. nejen ze ji nezvladam prebalit nejhorsi je napatlat krem. uz mame po koberci, porad peru jak blbec prehoz z postele pac je posr.. proste zdrha kdykoliv kamkoliv. jsem z toho docela na palicia manzel se jen smeje… ted bude mit ctyri dny volno tak mu ji strcim a pujdu se vyvetrat at si to uzije taky… se dosmeje.
no taky jsem se tesila ze jak sem kliknu tak vyresim vse a koukam ze bude hur ![]()
chtela jsem koupit ty nasazovaci plenky ale jsou az od 12 kilo, Juli je sice macek ma 10kg ale asi to prece jen bude mit velke.
jinak sundavam plinku pode toho co tam je. ‚koko‘
rychle mrsknout dite na zada a rychle setrit co se da slozenim plinky pod zadek. to uz je na brichu se zbytkem na zadech a spol. tak drzim fest a utiram a utiram, a drzim protoze si chce sednout takze rve…
a pak uz na:,–(it plinku to provozujeme v sede, ma to blbe, krive tlaci to, tak ji postavim pokud se ji chce a upravim. To je sichta…
Holky, krásně jsem se pobavila při čtení vašich příspěvků . Některé jste to tam mooooc pěkně a přesně popsaly i to, co se děje u nás doma.
![]()
Taky vytahuju ze šuplíky všelijaké mastičky a pod. Njevíce se u nás osvědčila odměrka z Panadolu sirupu a taky krabička na vlhčené ubrousky. Hlavně ten vrchní poklop. Rád se kouká přes tu dírku. Musím mu ale zabavit ty ubrousky, jinak mi je schopný je ve chviličce všechny vytáhnout. Ale už jsem se i naučila zapínat plínku, když leží na bříšku
A pravidlo 4P využívám hlavně u čištění nosíku, u toho bojujeme opravdu hooodně.
ja se s odvadenim pozornosti prave vubec nechytam tak proto jsem tu
proste chce za kazdou cenu na brisko tak se snazm pochopit co je to to zakleknuti…
Magdicko - já už mám ty pullupky doma, huggies 9 - 12 kg. a s přikleknutím neporadím, přebaluju na přebalováku, takže nepraktikuju ![]()
U nás bylo přebalování taky horor. Nervy mi přetekly, když si vytrhl pokaděnou pllínu z podzadku a bravurně ji připlácl na zeď za přebalovákem. Vzala jsem ho do koupelny, strčila mu zadeček do umyvadla a hezky ho umyla studenou vodou. Zopakovala jsem to pak ještě jednou, když při přebalování zlobil (prostě se nedal udržet a bobíky byly všude) a zabralo to. Teď stačí pohrozit umyvadlem a studenou vodou a je klid.