Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
My máme kamenný dům, neizolovaný, nezateplený a vymalováno máme primalexem. Žádná plíseň nikde není. Dům je ovšem relativně suchý. Takže kamenný nutně neznamená vlhký.
ale tak zemní izolaci určitě máte ne?
@aiwwa píše:
já právě nechci sytý. Jojo zeptám se.
Aha. Ja myslela, ze jo. Jestli to dobre chapu. Ty se ptas, jestli jde do vapenny barvy dat barva?
Da. Koupis v prasku. My mame hezkou zlutou. Zelenou. Klasickou. Zadny divocarny. Merunkovou. Jdou vsechny barvy ![]()
Ja bych bilou mit nemohla ![]()
@Janli píše:
My máme kamenný dům, neizolovaný, nezateplený a vymalováno máme primalexem. Žádná plíseň nikde není. Dům je ovšem relativně suchý. Takže kamenný nutně neznamená vlhký.
Ok. Vase volba. Jen proste obecne, pro sichr je lepsi vapno. Ale kazdeho volba.
@TopSecret píše:
Aha. Ja myslela, ze jo. Jestli to dobre chapu. Ty se ptas, jestli jde do vapenny barvy dat barva?
Da. Koupis v prasku. My mame hezkou zlutou. Zelenou. Klasickou. Zadny divocarny. Merunkovou. Jdou vsechny barvy
Ja bych bilou mit nemohla
Sytou barvu jsem chtěla já. ![]()
Takže do vápna se dává vždy sýpky pigment?
Je jedno jaký? Nebo na něm musí být přímo napsáno že je do vápna?
@aiwwa píše:
no ty jo, tak to držím palce, soused vám musí umožnit vstup a pokud ne, je potřeba to řešit se stavebním úřadem. No ale nezávidím. Jestli je zeď kamenná o to spíš bych to natřela vápnem. Jinak doufám, že se někdo ozve kdo má zkušenost s tónováním vápenné barvy, taky mě to zajímá.
Děkujeme. Já to rozhodně nějak řešit chci právě.. Nechápu, že ještě nebyli schopni to pořádně řešit (asi pýcha..
)
Také mě to tónování zajímá ![]()
@Zu00 píše:
Děkujeme. Já to rozhodně nějak řešit chci právě.. Nechápu, že ještě nebyli schopni to pořádně řešit (asi pýcha..)
Také mě to tónování zajímá
Nasi maji valecky. Vsude je to vapnem.
@TopSecret píše:
Tak rodice treba maji stary barak, ale cihlu. Ale jak jsou kameny, tak bych to neriskovala. A jak pisou. Skrabani se nevyhnes. Nevis, kolik vrstev uz tam je. A jednou to uz drzet nebude a bude to opadavat.
Zavolej nejakymu maliri. Ocividne o tom nic nevis. Abyste se jednou nedivili
Máte pravdu nic o tom nevím 🙉 🙈. Právě proto se ptám na nějaké rady a tak. Hlavně barák není můj a největší slovo od nás „mladých“ tam má pořád přítel (jsou to jeho rodiče) takže i když bych já ráda škrábala ještě před nastěhováním on má zase názor, že se nejdřív musí udělat izolace (ale bůh ví za jak dlouho bude) a to škrábání se přece nebude dělat ještě před izolací.. No jo.. On to přece pak uklízet nebude
🤷♀️ ![]()
@TopSecret píše:
Nasi maji valecky. Vsude je to vapnem.
Ty jo. Ta zelená vypadá opravdu dobře (myslím sytost).
Vůbec jsem netušila, že takhle krásných barev se dá vápennou barvou docílit. Vždy jsem si představovala jen nevýrazné pastelové..
![]()
Jestli je barák neizolovaný, tak raději nepoužívejte Primalex, který obsahuje latex. Jak vidíš, vápno se dá také tónovat. Dobrý kompromis by mohl být hlinkový nátěr v prášku.
@aiwwa píše:
ale tak zemní izolaci určitě máte ne?
Ne, je tu maximálně vrstva jílu. Je to bývalá hospodářská část statku. Ale je tu sucho.
@Zu00 píše:
Ty jo. Ta zelená vypadá opravdu dobře (myslím sytost).
Vůbec jsem netušila, že takhle krásných barev se dá vápennou barvou docílit. Vždy jsem si představovala jen nevýrazné pastelové..
Jo. Myslim, ze zluta, zelena, tak nepoznas jestli vapno nebo primalex.
A vypada to prirozenejc, nez kdyz nekdo ma tu brutalne zelenou, neprirozenou.
Ale je to o vkusu kazdeho ![]()
Sem rada, ze si nestojis za svym a nechas si poradit ![]()
@TopSecret píše:
Jo. Myslim, ze zluta, zelena, tak nepoznas jestli vapno nebo primalex.
A vypada to prirozenejc, nez kdyz nekdo ma tu brutalne zelenou, neprirozenou.
Ale je to o vkusu kazdehoSem rada, ze si nestojis za svym a nechas si poradit
Jasně, že si nechám poradit, nesnáším totiž všechny možné viry, bakterie a hlavně plísně. Neumím si představit, že bych to musela dýchat.. Je mi z té představy na
..
A jestli to znamená, že tam nebudu mít primalex, ale zdravější náhradu tak jdu do toho.
@Zu00 píše:
Jasně, že si nechám poradit, nesnáším totiž všechny možné viry, bakterie a hlavně plísně. Neumím si představit, že bych to musela dýchat.. Je mi z té představy na..
A jestli to znamená, že tam nebudu mít primalex, ale zdravější náhradu tak jdu do toho.
Vapno=prirodni dezinfekce ![]()
Na odvlhceni je nejlepsi strom-orech. Nejlepe velikej. Stahuje si vsechnu vodu k sobe a barak zustane suchej ![]()
Znama ho takhle podrezala, protoze stinil a pak se divili, ze maji „mokrej“ barak.
@aiwwa píše:
A ještě tamaryšek hodně stahuje vodu k sobě
Fakt? Sem netusila ![]()