Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den, chci se zeptat.Mala ma papat mlicko po 90 ml.Ale to Babylove mlicko ma jine davkovani (maji to v mesicich podle stari ditete) a tam nam vyvhazi, ze by mela dostavat 120 ml.Ted nevim ceho se mam drzet, jestli toho co nam urcila doktorka nebo podle toho co je na te tabulce? S mate nektera zkusenost s timto mlivkem? Dekuju ![]()
@bombonek009 nikdy jsem neřešila krabici, ale řídila jsem se tím, co dítě vypilo
Druhorozený je nejedlík, bude mu 6M a pije mi po necelých 100ml (na jeho váhu a věk kolikrát pijí dvojnásobek), on si dá zas o něco častěji, ale málo. Je spokojený, kdybych do něj chtěla „nacpat“ to, co je podle návodu, tak se pozvrací (on to teda ani nevypije). Kolik je dítěti a kolik váží? Ideální máš si vynásobit váhu x 150 (to se počítá potřeba ml/kg/den) a výsledek vydělit počtem dávek (cca 6) a vyjde ti, co by mělo cca vypít. Někde se uvádí rozpětí 120-180ml/kg/den, tak těch 150 beru průměrně. Pokud by mělo hlad, klidně bych přidělala o 30ml víc.
@jowana píše:
@bombonek009 nikdy jsem neřešila krabici, ale řídila jsem se tím, co dítě vypiloDruhorozený je nejedlík, bude mu 6M a pije mi po necelých 100ml (na jeho váhu a věk kolikrát pijí dvojnásobek), on si dá zas o něco častěji, ale málo. Je spokojený, kdybych do něj chtěla „nacpat“ to, co je podle návodu, tak se pozvrací (on to teda ani nevypije). Kolik je dítěti a kolik váží? Ideální máš si vynásobit váhu x 150 (to se počítá potřeba ml/kg/den) a výsledek vydělit počtem dávek (cca 6) a vyjde ti, co by mělo cca vypít. Někde se uvádí rozpětí 120-180ml/kg/den, tak těch 150 beru průměrně. Pokud by mělo hlad, klidně bych přidělala o 30ml víc.
Absolutní souhlas, udělala bych 90 jako vždycky a poznáš, jestli bude mít hladík a bude chít víc. My teď přecházíme ze 120 na 150, někdy chce mín a někdy víc, tak někdy přidělávám a někdy zbytek vylívám a nějak se to postupně ustálí..
Ahoj my jsme taky na Babylove bio a nedělám to co je na krabici. Nikdy mi nevypije tu dávku co by na svoje 4 měsíce měl. Někdy vypije 140ml což je na něj max. a někdy si jenom cucne 60ml. Ale nejdřív mě to taky stresovalo, ale teď udělám tolik, kolik si malý řekne. Ale přijde mi, že ten Babylove je hutnější, než třeba Hipp co jsme měli. Víc malého zasytí.
Taky jsem takto přecházeli a krabice jsem nečetla, prostě když mi pil 100ml Nutroše, dostal 100ml Babylovu ![]()
Taky bych si s tím moc nelámala hlavu, zkus udělat víc a když zbyde, tak budeš vědět, že příště stačí udělat míň. ![]()