Předčasný porod, vyvolan

Anonymní
30.11.21 17:09

Predcasny porod, vyvolan

Ahojky. Dcera, prvorodicka musela predcasne porodit, tedy miminko prestalo váhově prospívat.
Vysla ji hlenova zatka s krvi, byla hospitalizovana pro preeklampsii ve 37tt. Je mladoucka, netusim co se stalo.
Rano ji zacali kontrakce a otevirala se, takze ji pichli vodu a vyvolali tak porod. Malicky se narodil se 2kg. Na noc je v inkubatoru.
Chci se zeptat na podobne zkusenosti.
Jak dlouho jste byli v porodnici a miminko v inkubatoru? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
30.11.21 17:21

To je přece hrozně individuální, záleží jak na tom bude to miminko. Já porodila ve 37tt syna, měl necelá 3 kila, do inkubátoru nešel a doma sme byli za dva dny. Záleží jak na tom bude to malé no, jak se bude adaptovat, jestli se rozkoji, nebude mít žloutenku, jestli nemá nějaké další problémy spojené s tím, že váhově neprospívalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
30.11.21 17:41

Nedá se řídit jinými dětmi, všechno to záleží na stavu vašeho kloučka. Preeklampsie není ovlivněna věkem, prostředím, péčí, vůbec ničím nejde ovlivnit. Ať jsou brzy doma :kytka:
Dcera se narodila v 37 týdnu, trochu přes dvě kila. Byla v inkubátoru na jirp týden a další týden na intermediálu.
Na pokoji s námi byla holčička, která šla v tom týdnu, kdy se naše narodila už domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
30.11.21 17:51

To bude dobré. Hlavně, že se na to přišlo včas, že miminko neprospívá. Dvě kila jsou dobrá váha, s tou už se z Podolí nedonošené děti propouští domů. Dceru asi budou chvilku hlídat s tlakem a miminko, když nebude mít třeba žloutenku, za chvíli pustí. Nejspíš půjdou domů spolu. A v dalším těhotenství už se to bude hlídat od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 18:29

Bude to dobry :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.21 18:47

Diky holky. Jsme v kontaktu jen telefonicky, takze nic moc nevím… kvuli kovidu jsou zakazane navstevy. Maji problem i s otcem, mohl jen k porodu. Nakonec si vydupali, ze se na dite normalne prijde podivat. Nestihl totiz ani porod. Na hlavu. :zed:
Ta nase holka tam od vcera lezela sama, vystresovana jen mi psala, ze ma strach. Rano, zase ze musi porodit. Hrozny pro me jako mamu, natoz pro ni a kdyz tam byla sama. Ale je holka sikovna, dekuji vsem za uklidneni

• Citovat
  • Upravit
6019
30.11.21 20:42

Babičko klid. Mne se narodila neteř ve 28tt s váhou 900g a jak to holka krásně zvládla.
Každopádně to není zdaleka váš případ :oops:
2kg a 37tt je krásný…. Pokud bude klouček prospívat, tak je do týdne doma :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
30.11.21 21:14

Prvorodička, 23 let a předčasný porod mi hrozil od 29tt. 2× jsem ležela po týdnu v nemocnici na kapačkách pro zastavení porodu.
Porodila jsem 35+6, kdy mi praskla voda a váhový odhad ten den byl 2 100g. Dcera se však narodila s váhou 2 400g. Byly jsme v nemocnici přesně týden z toho byla 4 dny v inkubátoru.

Nikdo Ti nepoví, jak to bude probíhat. Je to až moc individuální. Ale miminko má už hezkou váhu a určitě budou oba v pořádku. Hlavně ať jsou zdravé.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí