Předčasný porod/kontrakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3936
17.8.25 20:42

Jeď hned do porodnice.

Co se týče vody, jednou mi ji praskli cca tři hodiny před porodem, podruhý mi praskla sama cca pět minut před porodem, už pri tlačení, a potřetí mi praskla při poslední kontrakci.

A vůbec, kdyby ti praskla voda, jsi pěkně v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
17.8.25 21:04

@Anxie Jak jsi dopadla? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.25 08:42

Při první návštěvě mi řekli, že pokud je číslo, kde je na obrázku 1 do 20, tak je to v pořádku, že to je práce dělohy. Při druhé návštěvě, když mě včera odvezli jsme to měla až na 28 a řekli mi v pořádku. Samozřejmě úplně jiní lékaři, než předtím. Jedna se ti směje do obličeje a druhá je taková, že ji to snad ani nebaví. No řekli mi, že je všechno naprosto v pořádku a že to cítím nejspíš pohyby malého. Sice jsem těhotná poprvé, ale myslím, že rozeznám pocit, když se ti v břiše hýbe malý vetřelec a pocit křečí jak při menstruaci a píchání do zad. Takže, už vážně nevím, co si o tom myslet. Každý lékař řekne něco jiného a pak je z toho člověk blbec. Každopádně si mě tu nechali no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.8.25 09:26

Příště jeď do jiné porodnice, taky jsem to udělala a nestačila jsem se divit. A mimochodem, jestli se spoléhají jen na měření kontrakcí, tak je to blbě. Mně to kontrakce neměřilo, já podle toho přístroje porodila bez kontrakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
18.8.25 09:33
@Anxie píše: Více

Nejlepsi je delat maximum pro oddaleni porodu, 28. tyden je hrozne brzy. Sice to neni nic prijemneho zustat v nemocnici a lezet, ale kazdy takovy den, kdy neporodis, ti usetri spoustu starosti po narozeni miminka. Holcicky zvladaji predcasny porod vetsinou lepe. Ja porodila syna 36+2 a i tak s nim bylo dlouhodobe dost starosti, takhle brzky tyden by bez trvalych nasledku nejspis nedal, i kdyz jsou deti, co daji. Moc drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.25 09:36

Dostávám infuzi a hořčík a za dva dny mi zase udělají celkovou kontrolu. Malýho vzali ultrazvukem jak přes břicho tak i přes spodek a vše v pořádku i malý je, akorát ten čípek mám cca 20 jen, takže to je pořád stejný, krátký. Tak uvidím dál, musí ještě malý alespoň měsíc vydržet. Každopádně moc děkuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
18.8.25 14:33

Teď se staneš matkou, takže se budeš muset obrnit situacemi, kdy budeš muset někomu dokazovat, že tvé pocity jsou správné. Já byla naposledy ( když nepočítám, že teď aktuálně jsem také těhotná) těhotná předloni. A kolem 16-17tt mi tak luplo ve spodu. A to jsem jen ležela doma. Samozřejmě okamžitě mi začala téct dost krev. Chtěla jsem zachránit, co se dá a tak jsem zavolala sanitku.. tak arogantní přístup té doktorky, co jsem zažila, jsem dlouho nezažila.. strašně se vysmívala, že pokud té krve není aspoň hrnek, tak co hysterčím. Jenže já, když se lekla, tak jsem utíkala na wc a fakt nevím kolik toho bylo. Samozřejmě v nemocnici při kontrole tam přišla a doktor ji vysvětloval, že mám placentu vpředu v cestě, takže si mě tam nechají a nasadí kapačky.. samozřejmě se nic nerozehnalo a ještě té noci jsem „porodila“..

Čímž ti jen říkám, že ať si věříš a někdy komunikuješ víc asertivně. S pokorou, ale ať z tebe nedělají blázny, pokud jsou to věci, které víš, že tak cítíš.. ✊ držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
18.8.25 14:41

Od 28.tt mi hrozil předčasný porod, také zkrácený čípek. Ležela jsem v nemocnici na infuzich s malými přestávkami( to jsem byla doma na prascich) až do 37.tt. Když mi vysadili infuzi, tak jsem do půl hodiny měla kontrakce po 5 min a musela jsem na sál. Dcera se narodila císařem, byla v děloze v tureckém sedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
18.8.25 17:59

No tohle se mi tedy vůbec nelíbía ted tě nechci strašit, ale napíšu ti můj druhý porod (najdeš ho i v deníčkách) -

Já jela do porodnice, že mám stahy co 2 minuty, ale v autě se mi natáhly na 5 minut. Že jsem si kontrolovala čípek a otevírá se. Mezi dveřma mě sjela pohledem, že takhle nevypadá žena, která rodí at si sednu v čekárně…

Na monitoru nic, absolutně nic, tak jsem si stoupala a sedala a nic. Sla jsem na kozu a víš co? Otevřená na 8 cm do půl hodiny byla malá venku. Takže kontakce nekontrakce - on ten monitor snímá jen stahy dělohy, které jdou dolů - ne křížové. ;)

Odkud jsi? jela jsi do jiné nemocnice? Vyber takovou, kde je neonatologie (ideálně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
18.8.25 18:01

A jsi hospitalizovaná? Nebo ti dávají infuzi na ambulanci (i tak se to u nás umí a někde praktikuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.25 18:34

No jsem v Pelhřimově na gynekologické ambulanci. Dávají mi ten hořčík do infuze a mám si zavádět progesteron. Dvakrát denně me natáčí, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.25 18:35

Taky mi bylo řečeno, že ty křeče a stahy mám z toho, že si hladím bříško. 😶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
18.8.25 18:56

To jako vážně? Asi bych jela do jiné porodnice. Nevím, jak je na tom Jihlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.25 18:59

Ano, že to podporuje pracování dělohy. Pelhřimov je v mých možnostech nejblíž a dost se to tu prý změnilo. Hodně jsem se ptala lidí a zjišťovala, než sem se rozhodla kam jet, Pelhřimov byl chválen, Jihlava že nic moc, tam byla bývalá od bráchy..a pak Hradec no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.8.25 19:15

Jela bych do Hradce, tohle je hrozný přístup. Teda, co se týká léčby, tak nic moc víc neudělají, ale ten přístup… hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí