Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holčinky zdravím vás a moc děkuji za všechny reakce, ani nevíte, jak moc mi pomáhá vědomí, že v tom nejsem sama a že je tahle situace prostě „normální“ ![]()
Je fakt, že jsem ještě než jsem včera (ono tedy bylo už dneska
)usnula, tak jsem si nějak vnitřně řekla, že se můžu na svého drahého vy…kašlat. Prostě si postýlku smontuju sama, koutek v koupelně si jsem taky schopná nachystat sama a přinejhorším s něčím pmůže moje mamka. A je fakt, že jsem dneska už nějak klidnější. Prostě nejdlůežitější je, abych byla co nejvíc v pohodě a holt nemůže být všechno dokonalé ![]()
A úplně jsem se viděla - jak tu jedna z vás psala, že partnerovi vysvětluje, že potřebuje pohladit, vzít za ruku - fakt přesná situace…
a taky nám to PA říkala na kurzu, kterého se ten můj zúčastnil. A to se na tom kurzu ke mně fakt choval fantasticky, jen škoda, že mu to nevydrželo dýl…
![]()
Tak jen doufám, že mu to všechno opravdu dojde, až ta situace nastane - tedy až bude náš Tomík na světě… ![]()
Holčiny ještě jednou díky moc za podporu a vaše příspěvky. Jo, kamarádku mám, a fakt dobrou, ale věřte nebo ne, nějak mi tohle nejde líčit to kamarádce, která řeší úplně jiné věci. Tak nějak se cítím dobře tady a moc mi to pomáhá, protože vím, že zareaguje jen ta z vás, která chce a má k tomuhle tématu taky blízko
![]()
Ahoj Hesi, tak přibližně před rokem jsem tady zakládala diskusi snad i se stejným názvem. Cítila jsem se tak nějak ztracená v tom všem. No zkrátím to, přešlo to a nastoupil pocit nevýslovného štěstí, že mám konečně ten uzlíček v náručí. Asi si hodně maminek projde v těhotenství/před porodem nějakým takovým splínem, ale fakt se to otočí a budeš jen a jen šťastná a budeš se radovat ze svého miminka. Tak držím palečky ať je lépe.
Ahoj.
Než se narodil Jára, myslím si, že kdybych se silou neovládala, taky bych kolikrát vybouchla. Ale prootže jsem měla načtené, co to s holkama dělá, tak jsem si řekla ne, já taková nebudu. Přetla emocí jsem řešila třeba na netu, nebo jinýma aktivitama. Hodně jsem odpočívala a snažila s edělat věci, které mě baví.
Než se ale narodil Jindra, dopadlo to na mně takovou vahou, že jsem to nezvládla, a byla jsem velmi, velmi protivná. Péče o dvouleté dítě a současné těhotenství mi fakt dávalo zabrat a já měla pocit, že to nikdo nechápe. A už vůbec ne můj manžel, který si prostě vedl svůj život. Samozřejmě své povinnosti doma plnil, ale současně si jezdil na „své akce“, což jsem mu velmi záviděla a což byl taky důvod k mé velké nespokojenosti. Když jsem pak akutně měsíc před TP nastoupila do nemocnice, následujících 14 dní se o vše postaral - o Jardu, o zázemí pro nové miminko. V tomto směru mu nemůžu vytknout ani ň, naopak, měl by dostat mé díky a hlubokou poklonu - a přesto i návrat domů teda nebyl nic moc.
Prostě hormony. Nějak to s náma mává a nutí nás pobláznit zbytek světa, protože se tu chystá na svět nový človíček, který bude pro nás po příští dny důležitější než my samy. Je to prostě tak. Držím palce! ![]()