Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohužel, já toto prodělala též před měsícem ve 39tt, taky miminko nemáme:( měla jsem i hellp, šok, abrupci placenty a DIC, dyžtak napiš SZ, nechci řešit veřejně…Tlak se mi upravil za 3 týdny. A jinak tě mohu pozvat do skupiny prázdná náruč, pokud chceš, všichni ti tam pomůžeme překonat tohle těžké období. Přeji upřímnou soustrast a hodně moc sil pro toto těžké období.
To je mi moc líto
Musím říct, že bych po tomhle toho doktora šla osobně zardousit. To byla vyloženě jeho chyba. V první řadě si najdi jiného gynekologa, k tomuto už nechoď. Teď zvládni alespoň šestinedělí a pak se do toho pusťte znovu, jestli bude vše v pořádku. Pořiď si domů svůj tlakoměr a hlídej si pravidelně tlak, abys mohla případně reagovat včas sama. Držte se a držím palce, aby se vám brzy zadařilo znovu ![]()
Ted chodím k internistoj gynekologa samozdřejmě změním chcem také podat trestní oznámení ![]()
@nikola22 Niki, trestní oznámení je určitě namístě, bohužel z vlastní zkušenosti Ti to nedoporučuji, zametou to pod stůl, tak to bohužel ve zdravotnictví chodí, papíry upraví, nic se jim nestane… Nikdy jsem nežalovala, ale jsem zdravotnice a s pár případy jsem se již setkala…
Já bych to udělala asi taky. Jestli to vy zvládnete, tak ten doktor si to fakt zaslouží ![]()
Ja vim, ale chcem to aspon zkusit
tata dela u policie tak to ma na starosti ví co a jak tak uvidíme..
To je mi moc líto. Jako 200/144 tlak není na hraně, ale jedine snad nahraně mezi životem a smrtí
. Já měla preeklampsii ve 29. Tydnu. Malá měla 990 gramu. Tlak mi uz zvýšený zůstal, brala jsem jeden LozapH. Teď jsem v osmém týdnu, tak beru dva Dopegyty. Strach mám, ale oběhla jsem si všechny možný doktory, beru uz od zacatku anopyrin.
Ja mela takový tlak ale ubec se me netočila hlava nic divny jen ty bolesti jako u ms a tvrdnutí břicha
@brisco gratuluji, za jak dlouho jsi otěhotněla, pokud se mužů ptát?
@Viktorie Vivien Můžeš
, trvalo mi to čtyři roky. Dokonce jsem byla i na dvou IVF, ale embrya se vůbec nevyvíjely, na ET nedošlo. Tak uz jsem pomalu ztrácela naději a zrovna se zadarilo.
.
Je mi to moc líto. Ale jestli ti pomůže zkušenost mojí ségry - taky těžká preklampsie, chvíli ještě sráželi tlak, pak udělali císaře a malá je v pořádku, by´t byla malinká. V druhém těhu častější kontroly (souvislost může hrát i blbá srážlivost krve, nepodceňovat) a porodila přirozeně na termín zdravého kluka bez komplikací…
Jde to, určitě ano. Drž se.
@brisco Bože, tak to je strašně dlouho… O to víc ti gratuluji, přeji moc štěstí a hlavně pohodové a úspěšné těhotenství s krásným uzlíčkem v náručí ![]()
@Viktorie Vivien Děkuju, ano bylo to dlouho, je mi 38 let, takže je to nejspíš i naposledy, ať uz to dopadne jakkoliv. Ale aspoň mám Bohdanku, naštěstí vsechno zvládla dobře, jen teda chodíme na logopedii, no.
Chci se zeptat před týdnem jsem prodělala težkou preeklampsie v 33tt mě gynekolog našel bílkovinu v moči na ++ byla jsem celá oteklá přibrala jsem za 3 týdny 5kg bolesti hlavy dr neřešil to a poslal mě domu, že mám příd na kontrolu za 14 dní. Já nevedela že nějaká preeklampsie ubec existuje. po týdnu mě začlo tvrdnout břicho měla jsem bolesti jako u ms slabší dr říkal že to jsou poslíčky tak jsem to neřešila. další den jsem měla křeč do žaludku pohyby skoro žádný ale občas se pohnul myslela jsem si že má akorát mín místa tak se uz moc nehybe. bolest žaludku po 15 min přešla. další den zase bolest jako u ms uz celou noc pohyby žádné. Jeli jsme na pohotovost udělali mě ozvy vyšetření ultrazvuk naměřili mě 200/144.Tvrdili že to je na hraně že mě sníží tlak magnézkem a převezou do jiné nemocnice. bohužel po převozu hned na příjmu malej už neměl srdeční čínost:( kdyby udelali na pohotovosti hned císaře malej by byl snámi
nebo kdyby to gynekolog řešil
porod mě vyvolali v 7 večer a já porodila druhy den v 11 dopoledne…bylo to hrozny…ted jsem doma pod práškama beru dopegyt 2-2-2 vasocardin 1-0-1 lexaurin 1-0-1 prášek na zástavu lakatace a jeste jeden na tlak…jen vezmu tlakoměr do ruky tak mam strach a hned me tlak vyletí
ale drží se o kolo max 140 /97 za jak dlouho se snížil tlak vám? chci co nejdříve znovu otehotnět ale mam strasny strach..ted me jeste čeká spoustu vyšetření ut srdce lýtek ledvin..oční někdo nejaky zkušenosti?:( placenta měla asi 3 infarkty a a vážila jen asi cca 250g malej měl 1940g a 43 cm