Prenascan - cf DNA test Genet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
402
19.11.16 23:00

@lucal ahoj, můžu vědět, jak to dopadlo? Mně ten test teď v Gennetu taky dělali a žádné peníze nikdo nechtěl :-O Prý do 3 týdnů výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
19.11.16 23:06

Nečetla jsem předchozí odpovědi.
Já mám za sebou prenascan a stal 12500 Kč výsledky byly snad do týdne strašně rychle. My ho podstoupili zcela dobrovolně spíš jako větší jistotu hned po prvním screeningu. Pak už jsem ani nešla na triple testy jelikož jsme měli jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.5.17 11:49

@Anakin Ahoj, mohu se zeptat, jak test v Gennetu dopadl? Me na nej brali vcera krev..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
25.5.17 13:39

@Annie.J v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.17 10:21

Ahoj holky, uvažuji o DNA testu v Gennetu..mám špatné vysledky Papp, chtěla byhc podsoupit další, neinvazivní test. Jaké máte zkušenosti? Četla jsem, že je zdarma, že ho proplácí VZP. Jak mám postupovat? To se provádí z krve? Jde mi hlavně o vyloučení DS. Jak dlouhá je na to objednací lhůta? A za jak dlouho se dovím výsledky? Výsledky se dovím ten den a vše až za pár dní, či jak? Prosím. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
14636
13.6.17 11:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, uvažuji o DNA testu v Gennetu..mám špatné vysledky Papp, chtěla byhc podsoupit další, neinvazivní test. Jaké máte zkušenosti? Četla jsem, že je zdarma, že ho proplácí VZP. Jak mám postupovat? To se provádí z krve? Jde mi hlavně o vyloučení DS. Jak dlouhá je na to objednací lhůta? A za jak dlouho se dovím výsledky? Výsledky se dovím ten den a vše až za pár dní, či jak? Prosím. Děkuji.

Ahoj, já jsem v lednu podstoupila jejich cell free DNA test. Pojišťovnu mám jinou než VZP, ale screening mi dělali na pracovišti, které buď pod ně nějak spadá, nebo spolupracují, nevím přesně, takže jsem to měla zdarma. Nabídl mi to sám lékař, co mi screening prováděl. Hned po špatném ultrazvuku mi odebrali krev a poslali kurýrem do Prahy. Řekli mi, že mám počítat s čekáním asi tři týdny, ale výsledky mi volali asi za 12 nebo 14 dní. Pokud bych chtěla výsledky rychleji, musela bych si to zaplatit, asi 14 000. Zjišťovali pouze ty tři nejčastější trizomie - DS, Edwards a Pataaův syndrom. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 10:03

@Michelle_M Děkuji..a kolik si měla riziko? Měla si celkově hodně riziko, nebo jen utz špatný? Zdarma bch to chtěla no, ale to čekání..

• Citovat
  • Upravit
14636
14.6.17 12:51

Vyšla mi blbě krev a na ultrazvuku pak zrovna nebylo nic moc vidět, špatná poloha plodu. Takže riziko jsem měla 1:236.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 13:01

@Michelle_M dekuji..a cos mela blbe? papp ci hcg nebo oboji, ja mela prave nizsi papp a predpokladam zes dopadla dobre..

• Citovat
  • Upravit
14636
14.6.17 13:16

Měla jsem hraniční papp, bohužel DS potvrzen. Při screeningu byla nosní kůstka neprůkazně, projasnění 2,2 ale těžko se to měřilo. Při odběru plodovky sice nosní kůstka byla, ale projasnění přes 6 mm a nebylo moc o čem… Ale tím se nestresuj, prostě jsem měla smůlu na toho černého Petra, to neznamená, že tvoje dítko není v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.17 13:42

Tak to me mrzi..:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.17 15:59

@Michelle_M Můžu se ještě zeptat..kolik ti bylo v té době let? A zda těhu bylo přirozeně či jinak? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.17 16:00

A poslední otázky..
jak to zjistili to projasnění při odběru plodovky jako z ní nebo při odběru na sonu? A druhé..zda si tedy šla nejprve na ten dna test, jak chápu..a už tam to prokázali?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.17 16:46

Ahoj,
Přidám se do diskuze a prosím o zachování anonymity.

Víte někdo jestli se ten test co proplácí pojišťovna dá udělat i jinde než v Praze? Třeba v Brně? Můj Gyndr mi nabídl test PrenatalSafe 5, ten se posílá do Milána a stojí 12.500. A výsledek je na pohlaví a trizomie 21, 18 a 13, což mi přijde stejné jako ten co hradí pojišťovna. Nebo je v tom nějaký rozdíl? Nevíte někdo?

Předem moc děkuji

Anonym KK

• Citovat
  • Upravit
14636
14.6.17 17:47
@Anonymní píše:
@Michelle_M Můžu se ještě zeptat..kolik ti bylo v té době let? A zda těhu bylo přirozeně či jinak? Děkuji

Bylo mi 32, těhotenství přirozené, na první pokus… Nejprve jsem šla na ten test z krve, který tedy vyšel pozitivně a jelikož jsme se s manželem rozhodli pro ukončení těhotenství, musela jsem ještě na odběr plodovky, protože přerušit těhotenství jen na základě těchto krevních testů není možné. To vysoké projasnění naměřil lékař během odběru ultrazvukem, byl tam rozdíl cca 3 týdny od prvního screeningu, ale říkal, že to projasnění mohlo být takhle vysoké klidně už tehdy, jen to prostě nešlo vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí