Přepis domu na manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.12.18 11:17

Takove reakce jsem necekala.. no jeste to asi promyslim. Jde o to, ze vrazil asi milion do rekonstrukce, ja jen maly podil z toho.. je blbe ze mu tady nic nepatri. Je to tezka situace no.. takze nektere z vas treba samy vlastnite nemovitost a nebudete prepisovat? Manzel nema zadny jiny barak po nikom

• Citovat
  • Upravit
13955
4.12.18 11:19
@Anonymní píše:
Takove reakce jsem necekala.. no jeste to asi promyslim. Jde o to, ze vrazil asi milion do rekonstrukce, ja jen maly podil z toho.. je blbe ze mu tady nic nepatri. Je to tezka situace no.. takze nektere z vas treba samy vlastnite nemovitost a nebudete prepisovat? Manzel nema zadny jiny barak po nikom

Ne já bych nepřepisovala, rozhodně ne polovinu. To co do domu vrazil bych ošetřila jinak.
V dnešní době bohužel no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
4.12.18 11:25
@Anonymní píše:
Takove reakce jsem necekala.. no jeste to asi promyslim. Jde o to, ze vrazil asi milion do rekonstrukce, ja jen maly podil z toho.. je blbe ze mu tady nic nepatri. Je to tezka situace no.. takze nektere z vas treba samy vlastnite nemovitost a nebudete prepisovat? Manzel nema zadny jiny barak po nikom

bych to s ním normálně probrala, jak by byl spokojený, že ho nechci ošidit. Takže klidně nějakým prohlášením, že tam ty peníze investoval atd…On na to má jaký názor? Fakt je, že ti tu nemovitost dali rodiče, nevím, jaký k ní a k manželovi mají vztah, ale v případě rozvodu má nárok pak na půlku domu, takže by jsi ho musela vyplácet, nebo on tebe. Mě by i zajímal názor rodičů, co mi dům dali.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.12.18 11:41
@Anonymní píše:

To co napíšu bude ošklivý a moc ti přeju abys to nemusela nikdy řešit, ale… Manžel tam ty prachy vrazil dobrovolně, nikdo ho nenutil a jestli chtěl mít svý jistý, tak si to měl ošetřit. Je to dům tvůj a tvé rodiny a rodiče chtěli, abys ho měla ty, proto ho darovali jenom tobě. Oni ho zvelebovali a ochraňovali aby tu pro tebe zůstal, tak nedopusť aby se v něm jednou válela milenka tvého muže az mu mozek spadne do kalhot a ty s dětma na rukou nebudeš mít na jeho vyplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
4.12.18 11:48
@Lalelale píše:
Přesně tak. Něco jiného je, když spolu (jako mnoho žen tady) mají hypotéku a pritom je barák napsany jen na chlapa. Zakladatelka dělá dost nebezpečnou věc

Ano, koupi domu na společnou hypotéku, bych chtěla aby dům byl i psaný na oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
4.12.18 11:51

Určitě to nedělej. Když mi před lety zemřel otec, mamka ase bratr se vzdali svého podílu po něm a nechali to mně. Také jsem to chtěla napsat na nás s manželem společně ale tehdy mi to mamka zakázala. Dnes jsem jí neskonale vděčná, z manžela se vyklubal alkoholik zadlužený až na půdu, rozvádíme se a představa, že se s ním budu dělit o něco, co vybudovali moji rodiče, mě děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
4.12.18 11:52
@Anonymní píše:
Muzu se přidat s podobným dotazem, byt v kterém bydlíme je jen můj, napsaný na mě ještě před svatbou. Nyní bysme radi dům a samozřejmě hypotéku s tím, ze bych rada snížila tu velkou půjčku tím, ze byt prodam za x milionu, ale jak to ošetřit. Rozvod neplanuju, ale znáte to, to se neplánuje. Vložila bych do toho x milionu a hypotéku budeme platit společně, zabezpecili byste to nějak smluvně? Nebo by vám to bylo vůči manželovi blbe… ?
Děkuji za reakce a názory

Můžeš si to ošetřit smluvně - třeba i nerovnoměrným poměrem vlastnictví, ve kterém se zohlední tvoje investice do domu z původního bytu.

Příklad: dům budete mít za 10 mil., byt prodáš za 5 mil., tudíž společnou hypotéku budete mít na 5 mil. - ty 2,5 mil., manžel 2,5 mil. Pak bych uvedla do katastru i do kupní smlouvy, že tvůj podíl je 75% (7,5 mil.) a manžela 25% (2,5 mil.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
4.12.18 11:57
@Anonymní píše:

V tom případě bych spíše než přepis baráku provedla u právníka uznání jeho vložení peněz do mé nemovitosti, nějakou smlouvu či dohodu. Nevím jak to nazvat. Když spolu budete žít „do smrti“, nebudete to nikdy potřebovat, pokud se budete rozvádět, budeš mu vyplácet ten milion, ale nebudeš řešit bydlení a přepis nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
4.12.18 12:04
@Anonymní píše:
Zdravím, rodiče na mě přepsali barák a já teď jako vdaná bych chtěla polovinu napsat na manžela. Můžete mi poradit postup? Stačí zajít na katastrální úřad, nebo musím k notáři?

Zajdi na katastr, tam ti řeknou co a jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
4.12.18 12:06
@Keyllah píše:
ono už jde darování mezi manželi? :think:

Darování mezi manželi šlo vždy (i za Rakouska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
4.12.18 12:08
@arinecka píše:
Zajdi na katastr, tam ti řeknou co a jak :nevim:

Neřeknou, ani nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
4.12.18 12:32
@Luboš P píše:
Neřeknou, ani nesmí.

Proč? Nějak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
4.12.18 12:52
@Keyllah píše:
ono už jde darování mezi manželi? :think:

A proc by neslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.12.18 17:22
@Miasofi píše:
Určitě to nedělej. Když mi před lety zemřel otec, mamka ase bratr se vzdali svého podílu po něm a nechali to mně. Také jsem to chtěla napsat na nás s manželem společně ale tehdy mi to mamka zakázala. Dnes jsem jí neskonale vděčná, z manžela se vyklubal alkoholik zadlužený až na půdu, rozvádíme se a představa, že se s ním budu dělit o něco, co vybudovali moji rodiče, mě děsí.

Tak to je husté 8o štěstí v neštěstí, ještě že tě ukecala

• Citovat
  • Upravit
káťa
16.12.18 07:45
@TopSecret píše:
No. Pak se nedivim, ze je takova rozvodovost.
Ale kdyby to bylo obracene, tak bys taky rikala, at to na ni neprepisuje?

Jakože jsou lepší manželství, kde spolu nechtějí být, ale musejí, kvůli domu ? 8o
Ano, já bych i obráceně říkala, ať to nepřepisuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max