Přepis domu na manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
16.12.18 08:01
@Anonymní píše:
Takove reakce jsem necekala.. no jeste to asi promyslim. Jde o to, ze vrazil asi milion do rekonstrukce, ja jen maly podil z toho.. je blbe ze mu tady nic nepatri. Je to tezka situace no.. takze nektere z vas treba samy vlastnite nemovitost a nebudete prepisovat? Manzel nema zadny jiny barak po nikom

Pokud vrazil milion do rekonstrukce, tak by mu ten milion náležel i po rozvodu (bez přepsání). O peníze vložené do tvého by nepřišel.

• Citovat
  • Upravit
20513
16.12.18 09:16

I přesto,že do rekonstrukce vrazil peníze,bych na něj nemovitost nepřepisovala.Jde právně ošetřit,že by ses s ním finančně vypořádala v případě rozvodu,ale nepřepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 14:11

Chci přepsat část domu na manžela. Ráda bych mu to dala k narozeninám. Vrazil do domu těžké peníze, čas, práci. Prakticky vše dělal svépomocí. Domluvili jsme se na 1/4. Stačí darovací smlouvu na katastr? Je potřeba ověření od notáře?
Prosím, neřešte, že byste to nikdy neudělali. Manžel dům hodně zhodnotil (z 2+1 máme 6+1). Z ruiny je krásný dům a většina peněz byla manžela. Já dala dům a on peníze.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
11.12.20 14:23
@Anonymní píše:
Chci přepsat část domu na manžela. Ráda bych mu to dala k narozeninám. Vrazil do domu těžké peníze, čas, práci. Prakticky vše dělal svépomocí. Domluvili jsme se na 1/4. Stačí darovací smlouvu na katastr? Je potřeba ověření od notáře?
Prosím, neřešte, že byste to nikdy neudělali. Manžel dům hodně zhodnotil (z 2+1 máme 6+1). Z ruiny je krásný dům a většina peněz byla manžela. Já dala dům a on peníze.

Stačí darovací smlouva, plus ověřené podpisy. ;) se

• Citovat
  • Upravit
1378
11.12.20 14:24

Před dvěmi lety přepisoval půlku domu muž na mě. Nejdříve jsme museli k právníkovi sepsat darovací smlouvy a až potom na katastr nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 14:26
@Anonymní píše:

Ověření od notáře asi není potřeba. My jsme nedávnou kupovali pozemek a jen se sepsala kupní smlouva, nechaly se ověřit podpisy a s tím jsem šla na katastr.
Takže v tomhle případě asi sepiš darovací smlouvu, nechte si ověřit podpisy a hurá na katastr :mavam:

• Citovat
  • Upravit
436
11.12.20 14:26
@Anonymní píše:

Sepsat darovaci smlouvu, overit podpisy (notar nebo posta) a spolu s navrhem na vklad odevzdej na katastru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
11.12.20 14:27
@Anonymní píše:

Podpisy stačí ověřit na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
11.12.20 14:49
@Oliverka28 píše:
Před dvěmi lety přepisoval půlku domu muž na mě. Nejdříve jsme museli k právníkovi sepsat darovací smlouvy a až potom na katastr nemovitostí.

K pravnikovi jste nemuseli, mohli jste si smlouvu sepsat doma, podpisy overit na poste a potom na katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15073
11.12.20 15:01
@TopSecret píše:
No treba to, ze dost lidi spolu zije vedle sebe.
A nejaky zadni vratka, to se mi silne nelibi. Verim, ze co davas druhym, to se ti vrati.(tim nemyslim majetek, ale zpusob chovani)
Ja kdybych neco dostala darem a byli spolu uz treba 10 let a vic, tak bych ho klidne prepsala. Jako ukazku toho, ze s tim clovekem pocitam i do budoucna.
Ne hned po svatbe.A hned tady soudit a psat, ze zesilela. Trochu silny slova. Nevime, jak jsou spolu dlouho, jaky maji vztah, kolik deti.
A hlavne nam do toho nic neni. Ona se ptala, jak to ma udelat. Ne, jestli to ma udelat.

Zrovna tak jsou zadní vrátka, když dotyčný po takové době požaduje polovinu. Aby eventuálně neodešel s holou prdeli? Dokud jsou spolu je jedno ze to vlastní jen těm komu to náleží ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
11.12.20 15:14

Nikdy bych můj dům, který jsem zdědila po rodičích nenapsala ani nedarovala Nikomu!! Rodiče k tomu měli svůj důvod proč to napsat na tebe. To samé by mě nenapadlo si drze říct manželovi aby na mě za manželství přepsal něco co dostal on darem. Hanba by mě fackovala! A kdyby mi o tohle řekl manžel, tak by mi blikala kontrolka!
Vidím jako řešení to, že sepisete dohodu o tom kolik do baráku manžel vrazil a případně po rozvodu ho můžeš vyplatit!
Nezapomeň ale na to a vem na vědomí, jestli manžel nemá žádnou nemovitost a žijete ve tvém domě, tak on si vlastně šetří. Musel by si buď to vzít hypotéku nebo platit vysoký nájem, kdyby tě neměl.
Tím chci říct, že ten milion, který použil k rekonstrukci byla jeho svobodná vůle, jeho rozhodnutí. Já bych na žádné vyplácení nepristoupila!
Něco pořídil a taky že to používá, opotřebovává a jestli máte děti, tak je to i pro ně a brala bych to jako hezké gesto od něj a ne, že mu mám být něco dlužná. V žádném případě neprepisovat dům na nikoho.
Po mě bude dům dědit mé dítě a zůstane to v rodině a já si tu zřídím věčné břemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.12.20 15:20
@Tinunka píše:
Nikdy bych můj dům, který jsem zdědila po rodičích nenapsala ani nedarovala Nikomu!! Rodiče k tomu měli svůj důvod proč to napsat na tebe. To samé by mě nenapadlo si drze říct manželovi aby na mě za manželství přepsal něco co dostal on darem. Hanba by mě fackovala! A kdyby mi o tohle řekl manžel, tak by mi blikala kontrolka!
Vidím jako řešení to, že sepisete dohodu o tom kolik do baráku manžel vrazil a případně po rozvodu ho můžeš vyplatit!
Nezapomeň ale na to a vem na vědomí, jestli manžel nemá žádnou nemovitost a žijete ve tvém domě, tak on si vlastně šetří. Musel by si buď to vzít hypotéku nebo platit vysoký nájem, kdyby tě neměl.
Tím chci říct, že ten milion, který použil k rekonstrukci byla jeho svobodná vůle, jeho rozhodnutí. Já bych na žádné vyplácení nepristoupila!
Něco pořídil a taky že to používá, opotřebovává a jestli máte děti, tak je to i pro ně a brala bych to jako hezké gesto od něj a ne, že mu mám být něco dlužná. V žádném případě neprepisovat dům na nikoho.
Po mě bude dům dědit mé dítě a zůstane to v rodině a já si tu zřídím věčné břemeno.

Na to se tě ale nikdo neptal. Můj manžel taktéž na mě přepíše částečně darovanou nemovitost, už jen z důvodu že si na její opravu budeme brát společnou hypotéku. Kdyby takhle uvažoval každý, tak nikdo nic nemá. ;) A upřímně, chci vidět kdo by dobrovolně bydlel se svými rodiči, a s tchynickou až do smrti. :mavam: Děti ti jistě budou vděčné.

• Citovat
  • Upravit
24818
11.12.20 15:30

Nevím, zda zvládneš správně vyplnit Návrh na vklad
stačí neuvést úplně čísla parcel atd a řízení o vkladu bude pozastaveno, bacha na to..

darovací smlouva může být klidně z netu, to nikdo nezkoumá, podpisy ověřit u notáře NEBO stačí na poště, to je fuk

ale na to podání na KÚ opravdu pozor (poplatek se pro formální chybu nevrací)
 https://nv.cuzk.cz/Web/Uvod.aspx

je k tomu slušný průvodce.. mkrni, uvidíš sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.12.20 15:36
@mackA159 píše:
Na to se tě ale nikdo neptal. Můj manžel taktéž na mě přepíše částečně darovanou nemovitost, už jen z důvodu že si na její opravu budeme brát společnou hypotéku. Kdyby takhle uvažoval každý, tak nikdo nic nemá. ;) A upřímně, chci vidět kdo by dobrovolně bydlel se svými rodiči, a s tchynickou až do smrti. :mavam: Děti ti jistě budou vděčné.
Že se k tomu připletu. Ono je každého věc, zdá svůj dům přepíše či nepřepíše na manžela/manželku.
Ale lidí co dobrovolně bydlí v několikageneračním domě a ten se přepíše vždy jen na dceru/syna a ne na partnera je hodně.
Klidně si udělej výlet na Opavsko :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
72725
11.12.20 15:48
@Anonymní píše:

Overis podpisy i na poště a s tím pak na katastr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1