Přeplatek u ČEZ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@xkoup21 píše:
No já teda nevím, ale nám byl teda vždycky přeplatek vrácen. Mohli jsme si vybrat jestli rozpočítat nebo proplatit na účet.
jj jenom vždycky se musí dotyčný ozvat. Mě vždy přijde faktura už s rozpočítáním přeplatků takže hned jim píšu at to pěkně nechají jak to je a bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 píše:
No já teda nevím, ale nám byl teda vždycky přeplatek vrácen. Mohli jsme si vybrat jestli rozpočítat nebo proplatit na účet.
oni automaticky dělají, že ten přeplatek rozpočítají a po tu dobu nemusíš platit, ale stačí tam zavolat nebo poslat emil a normálně vrátí zálohy a přeplatek pošlou na účet nebo složenku. Stačí se ozvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rikitan píše:
Já právě slyšel, že od roku 2012 přeplatky nevrací a musí to být opravdu vysoký přeplatek, aby ho vrátili, tak jsem se ptal. A ten příběh je můj silný životní zážitek, tak jsem ho musel napsat, omlouvám se
Nevraci ho sami od sebe, na pozadani (opt in) ti ho vrati, musi ![]()
Jinak vzdy je lepsi pro ty co umeji pocitat 1+1 si zalohy snizit (to take musi) a pak doplatit, nez naopak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promin, že lezu do diskuze, ale fakt to tak jde? mě mají vracet 1600 a bylo by fajn je mít doma a ne u nich… díky za tip
![]()
můžete mi jen přesně poradit, kam se po netu obrátit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně by jenom zajímalo, když by měl člověk nedoplatek, jestli by mu to rozpočítali taky do záloh.
Když přeplatky automaticky nevracej, tak by neměli chtít ani nedoplatky, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedoplatek je jejich pohledavka za tebou, takze urcite nikoliv
leda si dohodnout splatkovy kalendar, pokud na to pristoupi… Navrhnout jim to muzes a v oduvodnenych pripadech by mohli vyhovet…
@xsaleen píše:
Promin, že lezu do diskuze, ale fakt to tak jde? mě mají vracet 1600 a bylo by fajn je mít doma a ne u nich… díky za tip![]()
můžete mi jen přesně poradit, kam se po netu obrátit?
z tveho cteneho dotazu plyne, ze neznas tu jejich elektronickou kancelar a platis jim tudiz drazsi tarif - vojak se stara, vojak ma, zmen si ho na ten etarif nebo jak se to jmenuje a vse uvidis ve vok (mam tam pristup i kdyz uz nejsem klient cezu a vidim odecty atp)
Druha vec, kde te odrbaji je jejich barevna linka 840… tam nevlej protoze to stoji spoustu penez, volej na 371100100 coz je to same ale pocita se to z balicku jako bezny hovor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roker tak my bydlíme normálka v bytovce, takže jen běžný provoz a zálohy máme na 750 ale je teda pravda, že máme staré spotřebiče (lednice, pračka trouba, televize 10 staré)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysoký přeplatek
Tak se vracím k této diskusi… Dnes mi přišla faktura a přeplatek ve výši 9452 Kč. Přeplatek mi rozpočítali automaticky na celý rok 2016. Volal jsem tedy na ČEZ a na Vaše rady zažádal, aby mi přeplatek byl vyplacen na účet nebo prostřednictvím složenky. Paní mi sdělila, že nelze přeplatek vyplatit, protože je již rozpočítán do roku 2016 a systém již s těmito penězi počítá. Poprosil jsem jí, ať mi zavolá svého nadřízeného, že ten určitě způsob vymyslí. Paní mi sdělila, že nikdo nic jiného nevymyslí, a že mohu zažádat o peníze písemně, ale takto prý systém funguje. Sdělila mi, ať jsem rád, že nemusím nic za celý rok 2016 platit a mám si zrušil trvalý příkaz až do ledna roku 2017. Tak jak se mám bránit? O peníze jsem tedy nepřišel a mohu trvalý příkaz zrušit, ale zrovna jsem si půjčil od matky před dvěma měsíci peníze a rodičům se musí dluhy vracet, tak by mi ty peníze zrovna hodily…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavolej tam znovu-chytneš jinou operátorku. Já v čezu pracuji a vracíme přeplatky normálně na požádání
- Citovat
- Upravit
@Rikitan Já jsem taky u ČEZ a bohužel to tak funguje, mě to taky rozpočítávají do záloh, ale ještě mi nepřišla faktura, tak trnu hrůzou kolik budu doplácet. Věřím že by se ti hodily, to mě třeba taky, ale zažádej písemně, ale moc tomu nevěřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si také myslí, že to nedopadne. Paní mi sdělila, že mi již byla vypočítána záloha pro rok 2016, a že i když ji vlastně nemusím platit, tak s ní systém počítá. Po vyplacení by mi nejen byla záloha prý povýšena, ale ještě by museli překopat v systému předepsané zálohy, které teď nemusím platit a v této fázi s tím nic nejde dělat. Asi zruším trvalý příkaz až do roku 2017 a bude klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 Ale tak CEZ toto zkousi pokazde, staci napsat mail s cislem uctu a je to. Vzdy si takto nechavam preplatek vracet. CEZ je v tomto smejd, to Prazska plynarenska dokonce vraceny preplatek uroci, ne aby si ho jeste nechali na dalsi rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Tak mě to třeba tak moc nevadí, když pak nemusím platit zálohy, mě spíš naštvalo, že si ČEZ nevzalo zálohy za tento měsíc, nechápu proč, vždycky to berou 1-2 dne v měsíci. Jestli budu mít nedoplatek o to víc tak potěš. Ale třeba EON byl zase na prd, tam jsem měla nedoplatky tak vysoký, navíc chtěli zálohu a vyúčtování v jeden měsíc, a ještě tak, že jsme to museli platit ve výplatě za únor kdy je nejhorší výplata. Nejlepší jsou vrácené přeplatky za plyn v létě. U ČEZ se nám kupodivu nestalo, že by jsme nějak extra doplácely elektřinu, EON je podstatně dražší, a zálohy jsem nezvyšovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše:
@Rikitan Já jsem taky u ČEZ a bohužel to tak funguje, mě to taky rozpočítávají do záloh, ale ještě mi nepřišla faktura, tak trnu hrůzou kolik budu doplácet. Věřím že by se ti hodily, to mě třeba taky, ale zažádej písemně, ale moc tomu nevěřím.
Nám se naopak ještě nestalo, aby nám sebemenší přeplatek započítali do záloh. Automaticky nám ho vrací složenkou.
Jsme u ČEZu. Kdyby nevrátili, požádala bych písemně. Nejprve elektronicky, pak případně doporučeným dopisem/datovou schránkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit