Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já zas myslela, že Ivo Šmoldas je Ivoš Moldas ![]()
Přítel jezdil do divadla s divem klubáků
Mno, doufám, že se jednoho krásného dne nepřeřekne a místo „Miláčku, podala bys mi sůl“ neřekne „Zkazilas mi život, krávo.“ ![]()
a dneska jsem měla totální výpadek ![]()
Malá se mě ptala na Mrtvé moře, jakto, že se lidi neutopí.. Tak jí to vysvětluju a ona: ,,sulalalajšíí?" .. Já na ní čumim a ona mi řekla, sice rychle, ale řekla - sůl nadnáší
no, dostala jsem záchvat smíchu ![]()
A suchá voda je kalsika ![]()
Edit: kalsika
= klasika
my máme „Apališku“=pampeliška, „putek“=pupek, moje první dcera celmi dlouho říkala místo pupíku „knkn“ a univerzální název pro vše živé (kytky,psi,kočky) bylo „šiké“… miluju tu dětsou řeč.. můj bráška měl „tatokt“=traktor… a tak dál no ![]()
Já na škole často říkala třeba - hodím si šatnu do tašky, uklidím penál do tužky… Nebo jsem si šla pro šatnu do bundy.
Poslední dobou je toho taky dost, ale vybavím si leda - Svítíčko sluní - protože to používáme doma schválně ![]()
bavím se
, tak u nás padalo třeba: jozevčík - jezevčík, smrdni si - čuchni si, dej mi kokoj - dej mi pokoj, sněhulák - huhulála, atd.
Moje dcera mne tuhle viděla brát ze šuplíku pravítko, tak se přišla přeptat „maminko, na co potřebuješ ten malovací změřidel?“ ![]()
A byly by toho u nás kroniky, mám extrémně upovídané dítě, namátkou třeba elektrárna = pelikárna, bramboráček = drobáček, dikobraz = dýňovlas, atd. atd.
Příspěvek upraven 23.05.11 v 19:44
Ještě si pamatuju „dva a půl do kalhoty“ (koupě lístků na vlak do lhoty
), a zakeťák (kazeťák) a kepuč (kečup) máme dodnes normálka v používání ![]()
Tak jeden známej jako dítě řekl - Eva pidli hitata a v překladu je to Eva příjela vlakem ![]()
Syn teď třeba říká Ježíšbaba, jako menší měl krásnou řeč, z hlavy už nevím, ale mám to někde napsané, stojí to za to ![]()
Můj mladší brácha říkal masu - „mamoš“ a starší zase Večerníčku - „Bondžindžon“ (máma dodnes neví, kde to vzal
) a mladší ségra nedávno říkala: „To jsem jako nepochápla!“
Mě oslovoval mladší brácha „Oko“ (snad odvozené z „Terezko“) … …
Naše učitelka na střední jednou řekla: „…A hlavně je důležitý "pičný“ režim…"
Jako puberťáci jsme samozřejmě měli výtlem na půl hodiny! … ![]()
BohunkaP píše:
Moje dcera mne tuhle viděla brát ze šuplíku pravítko, tak se přišla přeptat „maminko, na co potřebuješ ten malovací změřidel?“
malovací změřidel
![]()
A jeden španělskej..
U nás na škole se traduje jedne oříběh o průvodkyni Španělům v Čechách..
A na plánu dne měli výlet do Mikulova. Tak jim paní ráno povídá ,,vamos a mikulov" a španělé neslyšeli v a vzniklo jim z toho ,,vamos a mi kulo" = jdeme do mé prde*e ![]()
Co jsi obědvala k večeři? ![]()
Košík + vozík = vošík
V sobotu v neděli tam budu = v soboti vyjedeme, v neděli tam jsne ![]()
Monny89 píše:
Můj bráška říkal - Modrá = mrdá
a v Podolí = v prdeli![]()
![]()
A nám maminka vyprávěla, když byla sestra malá (já u maminky v bříšku
), tak byla tady v Zelenině. No je to asi tak 23 let, tenkrát to byla mega fronty
Takže lidí tam bylo haba kuk… Byla zima a sestra měla rýmu.. A povídá mamině: „Mami já chci šukat!“
![]()
Pozn. překladatele - „Mami já chci smrkat“ ![]()
Dodnes se u nás říka kapesníku „šukadlo“
![]()