Přeřeky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
24.5.11 09:55
RyBANA píše:
A v práci u nás pracoval pan Pantůček - no ten nám nadělal problémů - nikdo přesně nevěděl jestli je pan Tuček nebo pan Pantůček. O trapasy postaráno :-)

To mi připomnělo moje první zaměstnání, kdy jsem v papírech, co mi chodili, měla jméno Derkač. Tak jsem tak oslovovala jediného chlapa u naší linky a on mi vždycky s úsměvem „pohrozil“…jsem si říkala, že to bude asi zkrácenina jeho příjmení a ještě mě bavilo, jak se na oko rozčiluje. Po víc než měsíci jsem zjistila, že Derkač je příjmení ukrajinky, co pracovala vedle mě :zed: Věřím, že tam z toho mají všichni srandu ještě teď, že mě v tom nechali vymáchat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.5.11 09:57

kudlík :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
24.5.11 10:07

Jména jsou taky dobrá věc… :mrgreen: V mém okolí jsou například: Tomáš Jedno … Wimmer Dan (při fotbale: „Wimmer dal goool“)… Petr Cink … (takže do telefonu „Halooo, Cink?“ …) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.5.11 10:58

Juro, myslím že každý chlap, který má ve jméně Ý, říká, že je s dlouhým a tvrdým, a že se nad tím snad už ani nikdo nepozastaví …

My jsme zase Vrabcovi, každý píše Brabec, tak manžel rovnou říká „Vrabec s Vé jako Václav“. Jednou mu někdo odpověděl - s jakým Vé, když v Brabcovi žádný Vé není :think: :think: Přitom pták je přece vrabec, co je na tom divnýho, žádný brabec neexistuje, tak nechápu, co se lidi diví. Jako kdyby se někdo jmenoval Kočka a lidi se divili, jestli Bočka nebo Ločka :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
24.5.11 11:01
Kakika píše:
RyBANA píše:
A v práci u nás pracoval pan Pantůček - no ten nám nadělal problémů - nikdo přesně nevěděl jestli je pan Tuček nebo pan Pantůček. O trapasy postaráno :-)
To mi připomnělo moje první zaměstnání, kdy jsem v papírech, co mi chodili, měla jméno Derkač. Tak jsem tak oslovovala jediného chlapa u naší linky a on mi vždycky s úsměvem „pohrozil“…jsem si říkala, že to bude asi zkrácenina jeho příjmení a ještě mě bavilo, jak se na oko rozčiluje. Po víc než měsíci jsem zjistila, že Derkač je příjmení ukrajinky, co pracovala vedle mě :zed: Věřím, že tam z toho mají všichni srandu ještě teď, že mě v tom nechali vymáchat :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.5.11 11:04

Když už jsem u toho Vrabce, se synem chodil do školky Karabec a k zápisu do školy přišli v pořadí Moravec, Karabec, Vrabec. My jsme byli třetí v pořadí a učitelka už byla tak tumpachová, že napsala Vrána. Přitom je sama Holubová :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 11:20

s tou Holubovou jsem si vzpomněla, že v paneláku u rodičů bydli ve stejným patře Holubovi a Hrdličkovi, můj taťka doteď neví kdo je kdo, jen říká na ptáky jsme krátký :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.5.11 11:22
Jirina píše:
Juro, myslím že každý chlap, který má ve jméně Ý, říká, že je s dlouhým a tvrdým, a že se nad tím snad už ani nikdo nepozastaví …My jsme zase Vrabcovi, každý píše Brabec, tak manžel rovnou říká „Vrabec s Vé jako Václav“. Jednou mu někdo odpověděl - s jakým Vé, když v Brabcovi žádný Vé není :think: :think: Přitom pták je přece vrabec, co je na tom divnýho, žádný brabec neexistuje, tak nechápu, co se lidi diví. Jako kdyby se někdo jmenoval Kočka a lidi se divili, jestli Bočka nebo Ločka :think: :think:

V našem paneláku bydlí pan Brabec se svojí maminkou :nevim: A opravdu je s B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
24.5.11 11:51

Taky mám spolužáka jménem Brabec… Jména jsou různá… Ale Hrdličkovi x Holubovi jsou dobrýýý - „na ptáky jsme krátký…“ :pankac: :potlesk: dobře taťka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
24.5.11 12:02

Já mám kamarádku co se za svobodna jmenovala Vránová, vzala si Hrdličku, s tím se rozvedla a vzala si Sýkoru. A pozor, jedno dítě měla za svobodna, a pak v každém manželství jedno dítě. Takže na zvonku mají napsáno Sýkorovi - Vrána - Hrdličková :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
24.5.11 12:27
Murka píše:
Já mám kamarádku co se za svobodna jmenovala Vránová, vzala si Hrdličku, s tím se rozvedla a vzala si Sýkoru. A pozor, jedno dítě měla za svobodna, a pak v každém manželství jedno dítě. Takže na zvonku mají napsáno Sýkorovi - Vrána - Hrdličková :D

Tak Ti se hledali, až se našli :palec: :mrgreen: :pankac: :potlesk:

No ještě mi říkala známá, že má kamarádku, která se jmenuje „Prcínová“ a aby toho nebylo málo, tak je prý z Pičína....... To bych si jméno asi změnila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
24.5.11 12:34

já teda jednu né se jménem.. jako malá jsem se všem hlubila že když mi vypalovali bradavky tak že jsem ani nebrečela.. samo myslela jsem bradavice ale to slovo se mi zdálo ošklivý a dlouhý :oops: :mrgreen:
Juro dobré hele :palec: manžel je zase s krátkým a měkkým ještě že já mám dlouhý á :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143
24.5.11 12:40

Já bych řekla, že to ani nejsou přeřeky jako takové, ale prostě naučené to slovo jinak.
U nás doma se taky říká žlica místo lžica (lžíce) :-P

lucienne píše:
dobrý téma :D klasika i u dospělců je verlyba a pernamentka :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.5.11 13:02
Murka píše:
Já mám kamarádku co se za svobodna jmenovala Vránová, vzala si Hrdličku, s tím se rozvedla a vzala si Sýkoru. A pozor, jedno dítě měla za svobodna, a pak v každém manželství jedno dítě. Takže na zvonku mají napsáno Sýkorovi - Vrána - Hrdličková :D

hustýýýýýýýýý :jazyk: :jazyk: :jazyk: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
24.5.11 14:59

Když jsme kdysi jezdívali s vodáckým oddílem na vícedenní akce, zakládali jsme si tzv. zeď nářků - velký kus papíru přidělaný na zdi, na který se zapisovaly různé povedenéé výroky. Třeba: „Mám pořezaný prsty od hlavy až k patě.“ nebo „Dostat tímhle klackem přes obličej musí bejt dost o hubu.“ či „Normálně přikládám, a najednou hořím.“
Jó, to byly časy. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky