Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
RyBANA píše:
hm Ivoš Moldas je Ivo Šmoldas jo?
aaaaaaa, další
jojo, je to tak
Zrovna takový jméno, co? No, já byla rozčarovaná
![]()
Ivoš Moldas by byl docela v pohodě, ale mojí známé (vzděláním moc neoplývá) se podařil taky brept - „ten s tou anténou…“ Samozřejmě myslela Reye Korantenga.
my jsme jednou seděly celá rodina u stolu a obědvaly jsme, a náš pes šounil pod stolem, a já chtěla říct kdo mě to tady očuchává a místo toho jsem řekla kdo mě to tady ošukává
![]()
…ještě jsem si vzpomněla.. spolubydlící na koleji měla malou sestřičku ve školce a učitelky daly na nějaký schůzce k lepšímu, že jedna holčička ráno přišla a všem hlásila: Tak tatínka včera celý večer bolel žalud! ![]()
Ona totiž myslela, že když dospělý mají nohu, děti nožičku, dospělí ruku, děti ručičku, tak že taťka taky používá zdrobnělinu, když říká, že ho bolí žaludek
No, být tou účou, nevím, co si mám o tý rodince myslet
![]()
emocuc.polymorf píše:RyBANA píše:aaaaaaa, další
hm Ivoš Moldas je Ivo Šmoldas jo?![]()
![]()
![]()
jojo, je to tak
![]()
![]()
![]()
Zrovna takový jméno, co? No, já byla rozčarovaná
![]()
Taky tak
už to nějakou dobu vím, ale taky jsme myslela, že je Ivoš
No já se taky děsím co mě čeká, páč já si ve školce jako vcelku logicky odvodila, že když se tím čůrá tak je to u holky čůračka a u kluka čůrák a všem jsem ten svůj objev měla potřebu osvětlit…
naši měli ohromnou radost
taky přidám svůj nej přeřek,kasírovala jsem hosta a ten platil velice pomalu,nemohl najít padesátník,když jsem viděla narvanou restauraci a toho loudala,chtěla jsem mu říct,že mu ten padesátník prominu a řekla jsem mu,že mu ho proberu…já červená až na zadku a hlavně se přihlásil celý stůl o porobrání ![]()
přidám jednu gymnazijně-zeměpisnou perlu: spolužačka při zkoušení prohlásila: známe vrstvu, nadloží a podloží. Tomu všemu se říká souloží … A v tu chvíli byl neoficiální konec hodiny … ![]()
a abych zůstala věrná zadání, tak můj mladší syn spí s pipičkou … tedy opičkou … ![]()
Ještě mě napadlo:
V rámci předvojenské přípravy (za minulého režimu) jsme probírali napadení pomocí bojových otravných látek. V takovém případě se vydával povel „Plyn - postřik“ a po nasazení plynové masky si měl člověk obléct takový gumový „atombordel“. No a jeden „kolega“ byl zkoušený a měl vydat povel pro činnost vojsk. Pořád si nemohl vzpomnět, major už mu říkal, že tímhle tempem by celá rota byla po smrti, no a on najednou zařval: „Ksichty na ksichty!“
Pak mu někteří dodatečně vyčetli, že z nich dělá teplé bratry… ![]()
Tak já si pamatuju jednu takovou „říkanku“:
Svítíčko slunilo, štípky mouchaly, študý blbent přeplotil skoč, náš štěk zapesal, zanohal dupama a študýho blbenta odvezli do nemocní okresnice.
jo to vlastně ještě neni celé. … kde mu unohali řízy až u prdý samele.
překlad doufám netřeba ![]()
Můj nejstarší syn říkal…žvejkačka - těťako, televize - dydyle, kamarádovi, kterej se jmenuje David, neřekl jinak, než „Dadeveve“
![]()
Dcera…letadlo - talalo, punčocháče - punkáče… ![]()
Jednou na mě vybafla sousedka, co vařim a já na ní…„kuče peřu“.
V práci se mě ptal někdo z kolegů, kdo přijde na noční a já chtěla říct Fanda a Emil a řekla jsem…„Femil“ ![]()
lenla píše:
Tak já si pamatuju jednu takovou „říkanku“:
Svítíčko slunilo, štípky mouchaly, študý blbent přeplotil skoč, náš štěk zapesal, zanohal dupama a študýho blbenta odvezli do nemocní okresnice.
Tondoval se jmenda
přejnojil skočiště a zhnátil si lámu.