Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U mě má mamka poznačeno - Kuba (brácha) má díru tam co má palec. Mamka to zašije špendlem a nitěm
(byly mi necelé 3 roky)
Velryba byla vedryba, svítíčko sluní, kapírový papesník
, onžarová (oranžová), čebraná (červená) pomrdanč (pomeranč)
Pán na hulení je
![]()
změřidel taky ![]()
Sákryš, vzpomenout si teď na ty perličky, co vylézají ze mě
to vždy odrovnám široké daleké okolí ![]()
tak můj manžel místo „urnový háj“ řekl uranový háj
, pak hoďte Jáchyma do stroje ![]()
moje mamka na otázku co je dnes za den řekla „čtvrda“ (nevěděla jestli čtvrtek nebo středa)
žblebty dospělých:
jestřelka…jestřáb + poštolka
rusteriér.....russel teriér
zmrde.....zpomal + zmlkni
s díky vracím.....díky zvracím
Lukyho perličky
slepička.....pička
Táta předvádí opici..co je táta? odpověď „kokot“ (rok a půl staré dítě, nikdo neví, jak na to přišel)
největší záchvaty dostává poslední dobou tatínek, protože nepochopí, že Lukáš nedokáže říct ď, takže říká „pinda“ ![]()
Tak já:
jezvěčík - jezevčí, deflín - delfín, chochod - obchod, karkulačka - to slyším od mnohých doteď stejně tak preumatika (ale chodí ji kupodivu kupovat či vyměňovat do pneuservisu
)
tankor - traktor, rabolatoř - laboratoř atd…
nedávno se mi povedl šnemák - chtěla jsem říct slimák a ten šnek mi to nějak zkomplikoval a u vietnamců jsem si jednu dobu ujížděla na nudlích s kuřecím masem až mi jeblo a chtěla jsem kudle ![]()
Kakika píše:Táta předvádí opici..co je táta? odpověď „kokot“ (rok a půl staré dítě, nikdo neví, jak na to přišel)
Tak to je nejlepší
![]()
Tak můj muž, když jsme jeli autem a viděl na chodníku lidi prohlásil: „Jesli mi vlezou na ten chodník, tak je přechodu!“ (jestli mi vlezou na ten přechod, tak je přejedu) ![]()
tessika píše:
Tak můj muž, když jsme jeli autem a viděl na chodníku lidi prohlásil: „Jesli mi vlezou na ten chodník, tak je přechodu!“ (jestli mi vlezou na ten přechod, tak je přejedu)
PetiteFillette píše:Kakika píše:Táta předvádí opici..co je táta? odpověď „kokot“ (rok a půl staré dítě, nikdo neví, jak na to přišel)Tak to je nejlepší![]()
![]()
![]()
![]()
Můj starší syn jako malej miloval „tyckulí“, což bylo popelářské auto. Dost jsme přemýšleli, jak na to přišel, až jsme to rozklíčovali. Tyc=blik, kulí=točí se. Čili je identifikoval podle blikajícího majáčku.
Bára momentálně prožívá kočičí invazi na naší zahradě a křičí pořád „Ňoum!“= mňau
A já jsem se při zápase na MS v hokeji mezi Kanadou a Rusama ptala manžela, proč těm Frantíkům ten gól neuznali? S ledovým klidem odvětil, že přotože nehrají.(Mě zmátlo tolik francouzských příjmení,no…
)
Starsi syn donedavna jeste rikal tevelize hambungr anebo giditalni. Klasika je ficka (fixka) anebo filajova.
Minulý týden jsem s Jájou zažila pernou chvilku v parku - každému se na potkání pěkně nahlas chlubila, že má novou čepičku. Bohužel čepička je jedno ze slov, ze kterého tvrdošíjně vypouští první slabiku. ![]()
První dcera místo jablko říkala blakoko no a já včera držela naši druhou mrňku v náručí (2měsíce) a říkám ji heřmánku uvaříme si Kamilku - no taky už blbnu
Bersaba píše:
Minulý týden jsem s Jájou zažila pernou chvilku v parku - každému se na potkání pěkně nahlas chlubila, že má novou čepičku. Bohužel čepička je jedno ze slov, ze kterého tvrdošíjně vypouští první slabiku.
Pro mě byla zdrojem zábavy slovní zásoba synovců a neteří… Vrtulník pravidelně označovaný jako „heliktopéra“ nebo „helikopotvora“, potom při úklidu se jednou ozval výkřik „mám jebáč“ (Verunka táhla smeták a chtěla zametat),nebo nad záchodovou mísou „Mám hotovo - jenom jeden boban mně tam kaknul..“; brambory se dočkaly označení „bumbály“ a tatínkovo Mitsubishi se změnilo na „myši buši“… ![]()
A když se jednou loučila návštěva, tak z ní vypadlo: „Tak já teda mrchám…“, na což druhá strana reagovala „Tak mrchej, prcho…“
![]()
Gino, nejsi v tom sama, já si taky myslela, že Ivo Šmoldas je Ivoš Moldas…
Ale ten Reyko Ranteng, to je super
![]()
Jinak moje dítě je ještě malý, ale tak taky něco přihodím. ![]()
Včera jsme měli hlídání, tak jsme šli s manžou na jídlo do restaurace a já si dala pfeffer steak
Číšník se ptal, co k tomu chci, a já nevěděla, jestli se do mě příloha vejde, tak jsem se zeptala: Jak ho máte velkej?
Jižiši, jen jsem to dořekla, říkala jsem si, do hajzlu
a že nesmím ani na chvíli přerušit řeč nebo hnout brvou, protože by to byl trapas pro všechny tři
Povedlo se, manža to ani nezaregistroval. Naštěstí jsem se nezeptala: Jak ho máte velkýho?
, to už by asi bylo moc..
![]()