Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
RyBANA píše:
A v práci u nás pracoval pan Pantůček - no ten nám nadělal problémů - nikdo přesně nevěděl jestli je pan Tuček nebo pan Pantůček. O trapasy postaráno
To mi akorát připomnělo, jak jsem šla včera do České spořitelny k jiné paní než obvykle a vypadlo ze mne, že obvykle chodím k paní Brkasové (Pírkové).
Murka píše:
Já mám kamarádku co se za svobodna jmenovala Vránová, vzala si Hrdličku, s tím se rozvedla a vzala si Sýkoru. A pozor, jedno dítě měla za svobodna, a pak v každém manželství jedno dítě. Takže na zvonku mají napsáno Sýkorovi - Vrána - Hrdličková
Ucvrkáváme tu s Kity do textilu
![]()
A Kity to okomentovala. že tam rovou měli napsat na zvonek ZPĚVNÍ PTÁCI
Hanule píše:RyBANA píše:To mi akorát připomnělo, jak jsem šla včera do České spořitelny k jiné paní než obvykle a vypadlo ze mne, že obvykle chodím k paní Brkasové (Pírkové).
A v práci u nás pracoval pan Pantůček - no ten nám nadělal problémů - nikdo přesně nevěděl jestli je pan Tuček nebo pan Pantůček. O trapasy postaráno
Terez85 píše:No ještě mi říkala známá, že má kamarádku, která se jmenuje „Prcínová“ a aby toho nebylo málo, tak je prý z Pičína....... To bych si jméno asi změnila…
Terezko, tos mně připomněla…
Kousek od Pičína (je to na Příbramsku) jsou taky vesnice Milín a Kozičín (fakt, nekecám). Tomuto celku se mezi obecným lidem říká „příbramský milostný trojúhelník“. A kousek odtatmtud je vesnička Jeruzalém.
Dřív jsem taky nevěděl, že u nás má Ježíšek tak blízko k sexu…
![]()
Pokud by mně ty názvy vesnic někdo nevěřil, ať to projede vyhledavačem. Co já vím - třeba www.mapy.cz …
Příspěvek upraven 24.05.11 v 20:15
Bersaba píše:
Když jsme kdysi jezdívali s vodáckým oddílem na vícedenní akce, zakládali jsme si tzv. zeď nářků - velký kus papíru přidělaný na zdi, na který se zapisovaly různé povedenéé výroky. Třeba: „Mám pořezaný prsty od hlavy až k patě.“ nebo „Dostat tímhle klackem přes obličej musí bejt dost o hubu.“ či „Normálně přikládám, a najednou hořím.“
Jó, to byly časy.
To mi připomnělo kamaráda se svojí sestrou na lodi. Vyměnili si pozice…ona na kormidle (poprvé v životě). On vepředu hlásí…tak tady to otočíme a v tu chvíli se cvakli ![]()
Tak právě teď za mnou přišla Kity, jelsti tyhle papíry má na písemky.
A já odpovídám, Vy píšete papíry na svoje písemky?? ![]()
Jura007 píše:Terez85 píše:No ještě mi říkala známá, že má kamarádku, která se jmenuje „Prcínová“ a aby toho nebylo málo, tak je prý z Pičína....... To bych si jméno asi změnila…Terezko, tos mně připomněla…
Kousek od Pičína (je to na Příbramsku) jsou taky vesnice Milín a Kozičín (fakt, nekecám). Tomuto celku se mezi obecným lidem říká „příbramský milostný trojúhelník“. A kousek odtatmtud je vesnička Jeruzalém.
Dřív jsem taky nevěděl, že u nás má Ježíšek tak blízko k sexu…![]()
![]()
Pokud by mně ty názvy vesnic někdo nevěřil, ať to projede vyhledavačem. Co já vím - třeba www.mapy.cz …
Příspěvek upraven 24.05.11 v 20:15
Tady nedaleko jsou zase takové tři obce/města/vesnice či co..jmenují se Dědek, Nerad, Brambory. Dědek a Nerad jsou kousek od sebe, škoda jen, že Brambory jsou dál ![]()
já čuměla když jsme jeli na Vsetín, že existuje vesnice Hovězí
Nebo Zděchov ![]()
Taky Kravín, Telecí a Vepříkov ![]()
Příspěvek upraven 24.05.11 v 21:49
Kousek před Vírskou přehradou (když se jede z Brna) je vesnička Vídeň. Za minulého režimu jsme si dělávali srandu - připravte si pasy, za chvilku bude celní kontrola… ![]()
To člověk nemusí být dítě, aby plodil hlášky, mojí babičce je 86 let a používá zajímavý slova:
![]()
Koroptev je korotev
sršeň je sržán
nakrémovat je nagrémovat
kamaše jsou gamaše
Penny market je Penys market
Jdu do Billi jdu do bylích
léky jsou líky
kočárek je tratárek
vyčurat je vyčížat
![]()
Já před lety, pracující jako telefonní operátor pro jednu velkou company, co ji všichni znáte
![]()
jsem pánovi řekla, místo, že až přidou zase agenti od Tele 2, aby s nima nic nesepisoval. Tak jsem mu řekla, že až přijdou agenti u Tele Tele… Při představě Suchánka s Genzerem jak zvoní, jsem se tak odbourala,že jsem se smíchy málem počurala a za hodnocení nahraného rozhovoru jsem dostala 0 bodů a pokárání
![]()
Ovšem největší kuriozitu jsem našel, když jsem v archívních pomůckách Moravského zemského archívu (to jsou takové knížky, co slouží k rozšifrování zase jiných knížek) hledal nepoužívané názvy dnešních obcí. A že jich je… ![]()
Na Znojemsku byla (nebo snad ještě je…) samota, která se kdysi dřív nazývala Mrdálkový Mlýn… ![]()
jejej, tak teď jsem ještě ve svých poznámkách objevil, že v okrese Žďár nad Sázavou se nacházejí Česká Cikánka a Moravská Cikánka… ![]()
Příspěvek upraven 24.05.11 v 23:07
Přidávám ještě jeden příběh pro zasmátí. Když jsem dělala toho operátora, tak jednou mi přišel po lince hovor, který jsem po pár sekundách musela dát na hlasitý odposlech, kolegové ve společném hnízdě se odpojili z provozu,protože to stálo za to a poslouchali: Volá paní " Dobrý den, mi máme takový problém, my jsme našli na zahradě holuba" J
Já nějak nechápu co paní chce po nás a tak se ptám, jak ji mohu pomoci.
Ona " dyť řikám, našli jsme na zahradě holuba, asi má zraněný křídlo, tak nevíme co s ním" ![]()
Já: " tak to vám asi neporadím, dovolali jste se na zákaznickou linku společnosti Če........„!
Paní: " no proto volám, to je poštovní holub, a vy jste přeci bejvalý Spoje“! ![]()
Já v křeči: " podle čeho usuzujete, že jde o poštovního holuba?" ![]()
Paní: !No on má kroužek na noze, takovej kovovej"!
Já bublající smíchem: " kroužky mají přeci všichni holuby, aby se poznalo čí jsou"!
Zoufalá paní: „No právě, tak to vy byste si toho holuba poznali,když jste bejvalý Spoje ne?“
Já na pokraji sil: „Ale mi žádný holuby nevlastníme, poštovní holuby nepatří pod telefoní společnost Če…, my tady nedáváme žádnejm holubum kroužky ze zprávama, to jste viděla asi někde ve filmu, ne?“
Paní už zoufalá: „Ale tak kam ho mám odnést,on je zraněnej, manžel by vám ho tam dovezl, nebo kam s ním máme jít, na POštu???“
Já s tekoucíma slzama smíchem: " Jděte s ním na veterinu"!!!!!!
![]()
Byl to masakr, kdy všichni okolo plakali smíchy, pak sme všichni dostali vynadáno, že zdržujeme telefonní provoz, máme moc dlouhé hovory, čekací lhůty volajících a ještě se tlemíme jak telata
![]()
můj manžel se rád chlubí tím, že má manželku z Hrobu ![]()
jinak syn měl místo kokrhat-kohoutat, na celej záchod v hypáči křičel: mám tam pět bobků,
A nejnovější kamarádky: píčky a málky (míčky a pálky) a nebo místo dle UZ je tam žloutkový váček měla žloutkový řez ![]()