Přerušení nemocenské - výběr dovolené

Anonymní
26.11.15 10:47

Přerušení nemocenské - výběr dovolené

Ahoj holky.
Je tu někdo, kdo rozumí problematice (nejspíš nějaká mzdová účetní).
Jsem na rizikovém (bohužel oPRAVDU rizikovém :zed: ) těhotenství. Mám 5 dnů dovolené, která mi propadne, když si ji nevyberu do konce roku 2015… Ted´ nevím, co s tím.
Sestra u Mudr. říkala, že mohu nemocenskou ukončit, a po dovolené zase nastoupit.
Nechce se mi nechat 5 dnů propadnout - je to cca 6000 korun, což není málo. :think:
Ale! Když nad tím přemýšlím - jak to bude potom s výpočtem následné nemocenské? Když si vyberu těchto 5 dnů v prosinci - to se mi pak započítá do výpočtu nemocenské (v lednu a dále) tento měsíc (prosinec) a vezme se k výpočtu tudíž výplata těch cca 6000 korun za jeden ze 12ti měsíců, který jsou brány v potaz při výpočtu denního vyměřovacího základu? Nebo je brát ohled na to, že měsíc nebyl odpracován celý, ale jen oněch 5 dnů dovolené? Jak to je? :think: Vyplatí se mi si tuto dovolenou vybrat? :think:
Snad jsem srozumitelně popsala o co mi jde.
Děkuju!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
26.11.15 10:56

Ahoj, to se mi nezda ze by ti propadla..?Me ji normalne proplatily po skonceni PPM, a byla to stara dovolena z predchoziho roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
26.11.15 10:59

To ti nemůže propadnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 10:59

zakladatelka

Propadne - je to totiž nějaký takovýto „volno navíc od zaměstnavatele“ - to se vůbec nepřevádí… :-( Řekli mi to na HR - že když si to nevyberu, tak to propadne. Jen těhlech 5 dnů - ostatní dovolená z roku 2015 se mi normálně převede (ta zákonná)…

• Citovat
  • Upravit
2292
26.11.15 11:01

Jo ty myslis osobni volno-u nas se to tak jmenuje, ni tak to ti bohuzel asi propadne i kdyz jeste bych si to nekde zjistila.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
26.11.15 11:01

Ale podle me prerusit PN kvuli vybrani te dovolene by bylo spis nevýhodne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 11:02

No - já to nechci nechat propadnout - já si to chci vybrat… přeruším nemocenskou, říkala mi sestra u Mudr., že to jde… ale chci právě vědět od nějaký mzdový účetní, jestli mi to moc nezkazí tu další následnou nemocenskou… Já tomuhle prd rozumím :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.15 11:04
@katule9 píše:
Ale podle me prerusit PN kvuli vybrani te dovolene by bylo spis nevýhodne.. :think:

Já právě nevím… Proč ty myslíš, že to bude nevýhodné?? :think: Já mám za den dovolené něco kolem 1200 čistýho… takže to je fakt dost peněz - pět dnů jim nechat… :palec:

• Citovat
  • Upravit
2292
26.11.15 11:04

Me to prave prijde nevyhodny ji prerusit, osobne bych to nedelala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.11.15 11:08

Odkdy jste na té současné nemocenské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
@Anonymní píše:
Já právě nevím… Proč ty myslíš, že to bude nevýhodné?? :think: Já mám za den dovolené něco kolem 1200 čistýho… takže to je fakt dost peněz - pět dnů jim nechat… :palec:

ale pak zase budes prvni 3 dny doma zadarmo, nehlede na to ze ti to muze snizit prumer pro vypocet PPM. Hlavne nechapu pro tech 5 dni nemas vybranych-ty se vybiraji prednostne.Ale zkus se jeste nekde poptat jestli opravdu propadne, taky zalezi co mas o tom napsane v kolektivni smlouve.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330

Hlavně pak budete doma zase 3 dny zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 11:09
@Sojkka píše:
Odkdy jste na té současné nemocenské?

Od 1. října…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.15 11:09
@katule9 píše:
Me to prave prijde nevyhodny ji prerusit, osobne bych to nedelala

No - dobře, je to možné, že to je nevýhodné… ale proč myslíš, že to je nevýhodné? Já přijdu o cca 6000 za tu dovolenou, kterou nechám propadnout. To může být taky dost nevýhodné… :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.15 11:10

Jsem laik, ne mzdova ucetni, ale podle me, kdyz prerusis nemocenskou, a pak na ni zase nastoupis, tak se stane minimalne to, ze 3 dny dostanes nezaplaceny a pak to cca 10 dni (nebo kolik) plati zamestnavatel a pak nabiha zase socialka. Ted nevim, jestli tech 10. Minimalne ale stejne nedostanes zaplaceny za 3 dny (nevim, kolik ti to bude delat). A jak to potom bude s vypoctem nove nemocenske, to fakt nevim. Nemuze ti poradit mzdova ucetni u Vas ve firme?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat