Přerušení nemocenské - výběr dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, to se mi nezda ze by ti propadla..?Me ji normalne proplatily po skonceni PPM, a byla to stara dovolena z predchoziho roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
Propadne - je to totiž nějaký takovýto „volno navíc od zaměstnavatele“ - to se vůbec nepřevádí…
Řekli mi to na HR - že když si to nevyberu, tak to propadne. Jen těhlech 5 dnů - ostatní dovolená z roku 2015 se mi normálně převede (ta zákonná)…
- Citovat
- Upravit
Jo ty myslis osobni volno-u nas se to tak jmenuje, ni tak to ti bohuzel asi propadne i kdyz jeste bych si to nekde zjistila.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale podle me prerusit PN kvuli vybrani te dovolene by bylo spis nevýhodne.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No - já to nechci nechat propadnout - já si to chci vybrat… přeruším nemocenskou, říkala mi sestra u Mudr., že to jde… ale chci právě vědět od nějaký mzdový účetní, jestli mi to moc nezkazí tu další následnou nemocenskou… Já tomuhle prd rozumím ![]()
- Citovat
- Upravit
@katule9 píše:
Ale podle me prerusit PN kvuli vybrani te dovolene by bylo spis nevýhodne..
Já právě nevím… Proč ty myslíš, že to bude nevýhodné??
Já mám za den dovolené něco kolem 1200 čistýho… takže to je fakt dost peněz - pět dnů jim nechat… ![]()
- Citovat
- Upravit
Me to prave prijde nevyhodny ji prerusit, osobne bych to nedelala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já právě nevím… Proč ty myslíš, že to bude nevýhodné??Já mám za den dovolené něco kolem 1200 čistýho… takže to je fakt dost peněz - pět dnů jim nechat…
ale pak zase budes prvni 3 dny doma zadarmo, nehlede na to ze ti to muze snizit prumer pro vypocet PPM. Hlavne nechapu pro tech 5 dni nemas vybranych-ty se vybiraji prednostne.Ale zkus se jeste nekde poptat jestli opravdu propadne, taky zalezi co mas o tom napsane v kolektivni smlouve.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
Me to prave prijde nevyhodny ji prerusit, osobne bych to nedelala
No - dobře, je to možné, že to je nevýhodné… ale proč myslíš, že to je nevýhodné? Já přijdu o cca 6000 za tu dovolenou, kterou nechám propadnout. To může být taky dost nevýhodné… ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem laik, ne mzdova ucetni, ale podle me, kdyz prerusis nemocenskou, a pak na ni zase nastoupis, tak se stane minimalne to, ze 3 dny dostanes nezaplaceny a pak to cca 10 dni (nebo kolik) plati zamestnavatel a pak nabiha zase socialka. Ted nevim, jestli tech 10. Minimalne ale stejne nedostanes zaplaceny za 3 dny (nevim, kolik ti to bude delat). A jak to potom bude s vypoctem nove nemocenske, to fakt nevim. Nemuze ti poradit mzdova ucetni u Vas ve firme?
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky.
) těhotenství. Mám 5 dnů dovolené, která mi propadne, když si ji nevyberu do konce roku 2015… Ted´ nevím, co s tím.
Vyplatí se mi si tuto dovolenou vybrat? 
Je tu někdo, kdo rozumí problematice (nejspíš nějaká mzdová účetní).
Jsem na rizikovém (bohužel oPRAVDU rizikovém
Sestra u Mudr. říkala, že mohu nemocenskou ukončit, a po dovolené zase nastoupit.
Nechce se mi nechat 5 dnů propadnout - je to cca 6000 korun, což není málo.
Ale! Když nad tím přemýšlím - jak to bude potom s výpočtem následné nemocenské? Když si vyberu těchto 5 dnů v prosinci - to se mi pak započítá do výpočtu nemocenské (v lednu a dále) tento měsíc (prosinec) a vezme se k výpočtu tudíž výplata těch cca 6000 korun za jeden ze 12ti měsíců, který jsou brány v potaz při výpočtu denního vyměřovacího základu? Nebo je brát ohled na to, že měsíc nebyl odpracován celý, ale jen oněch 5 dnů dovolené? Jak to je?
Snad jsem srozumitelně popsala o co mi jde.
Děkuju!!