Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pet p Bylo to po druhé dávce, po první reakce nebyla. Ale spánek rozhozený na rok a totálně (předtím spal dlouho, usínal v pohodě, budil se s broukáním… od té doby furt řev, dle dr samozřejmě souvislost žádná). Byla to ale hexa zároveň s prevenarem
Hexu jsme doočkovali, dokonce ve schématu 3+1.
@fenny A další sourozenci nemají očkování kvůli té předchozí zkušenosti s hexou? Nemají ani povinné?
@pet p Ano, nemají ani povinné. Na základě té zkušenosti a na základě ztráty důvěry, kdy dr vůbec nic neřešila, protože: z očkování to rozhodně být nemůže jsem pak začala velmi důkladně zvažovat, jestli očkovat, co a za jakých podmínek.
@fenny Mně lékařka na ty potíže se spánkem, které dcera měla po první hexe, řekla, že to spánek narušit může, ale že je to jen zřídka. Zajímavé je, že to v příbalovém letáku není - nechápu proč, když i dr. připouští, že se to někdy stává. Pro sebe jsem si z toho udělala závěr, že ta tradovaná podhlášenost NÚ bude nejspíš pravda
Naštěstí v případě dcery to bylo jen na několik nocí, pak se jí spánek vrátil k normálu. Ale asi chápeš, jak se mi chce do druhé dávky.
@pet p Nám to teda trvalo fakt kolem roku (a ani potom to nebylo úplně jako dřív), ale třetí ani čtvrtá dávka už to nijak nezhoršily.
@fenny To jsi stejně odvážná, že jsi do toho šla, když se ten spánek do normálu v době dalších dávek ještě nevrátil.
@pet p Tehdy jsem ještě měla pocit, že musím, když je to povinné. A taky tehdejší dr byla pěkná můra, rozhodně by nešlo se s ní v klidu domluvit…
@Maja25 no tak to je síla!! ![]()
no vyčítám si to denně, že jsem ho nechala tak brzy a oběma naráz..ale už to nevrátím. Můžu být vděčna (a jsem), že to nedopadlo hůře. Tvoje příspěvky mě utvrdily v nepokračování. Jsem zvědavá, co mu na to doktorka řekne…
Bobánek je jinak naštěstí veselý, hravý, pláče jen když má hlad nebo ho něco štve ![]()
Ale občas si říkám, jaký by asi byl, kdyby nebyl očkování.
Odložili nám tedy všechny očkování po 2 roce života, kdy mozek má uzavřenou kompletně hemoencefalitickou bránu -tohle je tedy hodně zajímavá zpráva. Tu hexu asi přeci jen doočkuji, ale až za těch 10m co píší jako maximální rozestup, anebo se poradím jestli to jde i později. Ale jinak už nic. A budu to šířit dál, díky.
K tomu jsem se ještě dozvěděla, že tyhle vakcíny obsahuji nebezpečné kovy. Absolutně nechápu proč jsou součástí složení?? Že to mohly ani doktoři nevědí, co která vakcína přesně obsahuje. Prý dělají takovouhle neplechu a dá se mimínek otestovat na citlivost vůči kovům, ale vskutku se mi nechce do něj kvůli tomu píchat atd…
@Maja25 Jen krátce - k tomu sehnání Pediacelu jsem zakládala diskuzi: https://www.emimino.cz/…celu-401938/