Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zejména pokud si obézní, tak se vykašli na radikálí změny, které dopadnou tak, že se ti nepodaří dobře nastavit základní principy tak, aby to bylo udržitelné, takže chvíli budeš hladovět a pak začeš selhávat a vykašleš se na to a jojoefektem nabereš to co si ztratila, což stejně povětšinou bude voda, ne tuk.
Potřebuješ postupně, po jedotlivých krocích začít měnit svůj životní styl, tak aby se udržitelě změnil k lepšímu. Ne najet na přísý režim, který nejde vydržet. Zároveň je potřeba počítat s tím, že u kořene toho proč se pomalu zabíjíš tím, jak špatně jíš, jak se nehýbeš a jak nemáš sílu o sebe pečovat jsou psychické věci a bez toho abys porozumněla které potřeby řešíš současným přístupem, který má jako vedlejší efekt přibírání, tak žádá dieta nevydrží, protože velmi rychle vyhrají ony neuspokojené potřeby.
To nejrozumější co můžeš udělat je najít nejbližší stob kurz a přidat se k nim a postupně proměit sebe i svůj život do příjemnější a zdravější podoby. https://www.stob.cz/cs/home
nebo alespoň projdi jejich knihu https://www.smartpress.cz/…e-a-natrvalo
Nevím jestli to je co hledáš, ale držím půst 8/16 a kromě toho, že mi to vyhovuje, protože jsem nikdy nebyla snídaňový typ, tak ano, hubnu. 8 hodin jíš, a 16 hodin ne. držím to +- začínám obědem mezi 11-12 a končím večeří kolem 19 hodiny + svačina v mezičase a večer hrst ořechů.
spíš než pust mi vyhovuje počítat příjem v kalorickych tabulkach, tim se hubne, (rozumným) kalorickym deficitem.
Já ho teď moc nedržím, ale zase se k němu chci vrátit.
Já jsem na sobě nic neviděla, ale podle váhy u dietářky mi šel dolů tuk a nabyla mi svalová hmota.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo drží pust a hubne? co je lepší pro začátečnici? jsem obézní(130+) myslíte, že by to u mě zabralo? a chápu to dobře že je to čas kdy se nejí a jí? a v té době kdy se ji, jíte co a jak často? cvičíte do toho? a lze to tak trvale? děkuji moc všem za odpovědi, rady.
Prosím anonym, Děkuji
Tobě bych ale radila, abys navštívila nějakého odborníka, který Ti poradí, co a jak dělat a nedělat.
Určitě by byl k tomu vhodný i pohyb, ale asi bych na Tvém místě začala lehkými procházkami.
Taky je důležité, jakou máš k té váze výšku (je rozdíl 160 cm a 180 cm) a kolik Ti je let.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Od srpna jsem najela na PP, okno mam 12-19, nekdy 14-20. Zvladnu nejist rano, kdyz jsem vsichni nekde rozlitany, vecer to nedam, chci veceret s rodinou. Problem je cviceni, muzu cvicit jen rano, kdyz tady prave nikdo neni, ale je to pro telo v pohode, cvicit rano, kdyz mam prvni jidlo kolem 12-13h? Dnes rano jsem treba dala pul hodiny na airbiku, lilo ze me hrozne, ale spatne mi nebylo.. jediny ci teda, ze rano vstavam unavena, i kdyz spim 8h v noci..
@Kolarkaa píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Od srpna jsem najela na PP, okno mam 12-19, nekdy 14-20. Zvladnu nejist rano, kdyz jsem vsichni nekde rozlitany, vecer to nedam, chci veceret s rodinou. Problem je cviceni, muzu cvicit jen rano, kdyz tady prave nikdo neni, ale je to pro telo v pohode, cvicit rano, kdyz mam prvni jidlo kolem 12-13h? Dnes rano jsem treba dala pul hodiny na airbiku, lilo ze me hrozne, ale spatne mi nebylo.. jediny ci teda, ze rano vstavam unavena, i kdyz spim 8h v noci..
S respektem k tomu, že každé tělo je jiné a jinak reaguje a funguje, tak za mě PP v kombinaci s kardiem ráno na lačno je ideální.
Já se chodím ráno proběhnout, pak to nechám doznít, odpočinu si, spaluju
, a teprv pak jím, cca kolem půl jedenácté.
Někdo by to nedal a na místě by omdlel, nemá cenu se přemáhat.
@Karamba2020 super, mne to nedela potize, jen jsem si rikala, jestli telo netrapim tim, ze mam posledni jidlo treba v 19, rano si dam to kolo treba a jim az ve 12, v 1..
Já jim poslední jídlo v 17h. A zhubla jsem ze 60 kg na 56 a držím si to (měřím 173). Podle mě je lepší přestat jist večer, než nejíst dopoledne, protože na noc si tělo ukládá tuky.
Taky dávám zátěž na lačno, vyhovuje mi to. Naopak odpoledne, když začnu jíst, tak je mi po cvičení blbě.
@zudina děkuji, jak jsem psala, večer chci jíst s rodinou a dopoledne „to vydrzim“ snaz. Potrebuji 5kg, snad to zvladnu ![]()
@Kolarkaa píše:
@zudina děkuji, jak jsem psala, večer chci jíst s rodinou a dopoledne „to vydrzim“ snaz. Potrebuji 5kg, snad to zvladnu
Budu ráda, když dáš vědět, jak to pokračuje.
Držím palce.
@Karamba2020 píše:
Budu ráda, když dáš vědět, jak to pokračuje.
Držím palce.
Dekuji, a ty PP drzis? Cilene hubnes, nebo zivotni styl?
Ja to provozuji uz 20 let stridave, nejak jsem na to prisla sama, ze mi vyhovuje. Jako mlada jsem tim hubla, ted uz ne. Pribiram, kdyz zacnu jist dopoledne
@Kolarkaa píše:
@Pudloslava dekuji, a jis tedy jen obed s veceri?
No prave ne a dost se to meni v prubehu ruznych obdobi. V mladi stacilo nesnidat a pak cokoli az do noci, ted uz musim vydrzet do obeda a k tomu se jeste hlídat behem dne a dat si vecer stopku, abych nekynula. Pocitam, ze v budoucnosti to bude jeste horsi.
Ahoj, je tu někdo kdo drží pust a hubne? co je lepší pro začátečnici? jsem obézní(130+) myslíte, že by to u mě zabralo? a chápu to dobře že je to čas kdy se nejí a jí? a v té době kdy se ji, jíte co a jak často? cvičíte do toho? a lze to tak trvale? děkuji moc všem za odpovědi, rady.
Prosím anonym, Děkuji