Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám na zahradě starší keře - pystoryl a vajgelii. Potřebovala bych je přesadit. Mohu teď, když oželím letošní květy? Přežijí brutální řez v jarním období, když budu přes léto zalévat v období sucha?
Myslim, ze by se ti to melo povest. Vykopat je s balem a rozhodne prostrihat a zakratit. Nevim teda, jak si predstavujes brutalni rez
Ale oboje je to celkem zivotaschopny plevel.
@větvička1 píše:
Myslim, ze by se ti to melo povest. Vykopat je s balem a rozhodne prostrihat a zakratit. Nevim teda, jak si predstavujes brutalni rezAle oboje je to celkem zivotaschopny plevel.
jsou to oba staré keře… jenže dřív je průběžně likvidovaly slepice, ty už 30 let nejsou… a teď mi stíní, překáží… a jinde by ji to prostě slušelo víc. brutální řez myslím brutální řez
vajgelie je taková nehezky rostlá, tak bych ze stejkných kořenů§ začla jinde tvarovat nějaký pořádný keř, pustoryl mi jeden dobrák seřízl před 2 lety v půlce, takže se rozdvojily vetvičky a teď padají šíleně do stran. takže ten bych řízla víceméně u země…
@moof Nejaky vetve bych jim nechala, ty bych urizla az za rok, az narostou mlady vyhony.
@moof
Jsem jen dlouholety amater. Nick mam takovej, protoze mi pri registraci padl zrak na reprodukci Van Gogha, co mi visi v pokoji.
Seříznout určitě hodně nízko. Ať ti to chlap vykope s pokud možno velkým balem. Když budeš pořádně zalevat, aby se opravdu promáčel kořenový bal, ne jenom 5 cm hloubky, měly by se ujmout. ![]()
@větvička1 Krásný den, mám stejný problém, jen stím pustyrolem. Je veliký a má přes 10 let, ale vrostl do plotu, za plotem ho nekdo pravidelne hodně krátí :/ a chtěla bych ho na lepší místo. Povedlo se Vám to? Vykopat a přesadit, přežil to? Dekuji moc. ![]()
@Lucou True píše:
@větvička1 Krásný den, mám stejný problém, jen stím pustyrolem. Je veliký a má přes 10 let, ale vrostl do plotu, za plotem ho nekdo pravidelne hodně krátí :/ a chtěla bych ho na lepší místo. Povedlo se Vám to? Vykopat a přesadit, přežil to? Dekuji moc.
Ja nepresazovala, to moof.
Ale pustoryl je plevel a dobre snasi i zmlazeni, takze se to urcite povede.