Přesné zjištění ovulace

567
3.4.15 21:11

přesné zjistení ovulace

Ahoj ženy, nedá mi to a nemužu nikde nic kloudného vyhledat na netu ani tady. Tak se ptám Vás. Zajímalo by mě, co je přesnější na určení ovulace. Ultrazvuk nebo ovulační testy? Dle ultrazvuku včera začínala ovulace i bolesti odpovídaly. Ale dle testu ovu slabá čárka včera a dnes trošku silnější, ale nic extra. Takže dle testu by ovu přišla cca o 4 dny déle než řikal mudr :think:, to je už docela velký rozdíl. Tak nevím, dle čeho se má člověk rozhodovat a počítat DPO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
3.4.15 21:18
@filome píše:
Ahoj ženy, nedá mi to a nemužu nikde nic kloudného vyhledat na netu ani tady. Tak se ptám Vás. Zajímalo by mě, co je přesnější na určení ovulace. Ultrazvuk nebo ovulační testy? Dle ultrazvuku včera začínala ovulace i bolesti odpovídaly. Ale dle testu ovu slabá čárka včera a dnes trošku silnější, ale nic extra. Takže dle testu by ovu přišla cca o 4 dny déle než řikal mudr :think:, to je už docela velký rozdíl. Tak nevím, dle čeho se má člověk rozhodovat a počítat DPO.

rozhodně UTZ. A ovulace je jeden okamžik - prasknutí folikulu, takže o jejím začátku a průběhu se moc mluvit nedá ;) Kolik měřil folikul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.4.15 21:31

To mi neřikal, ale v pondělí měl 18mm a ve čtvrtek řikal, že ovulace přijde do pár hodin a test viditelná slabá čárka, ale sílí od včera,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.4.15 21:42

Pokud bych srovnávala ultrazvuk a testy, tak určitě ultrazvuk - ale musí se potvrdit ovulace znovu, že proběhla, ne jen odhad, že proběhne.

Jinak doporučuji symtotermální metodu - sledovat stav čípku a cervikálního hlenu, doplnit svými pocity, bolestmi v podbřišku případně sledovat citlivost prsou. Měření teploty pak už není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
3.4.15 21:44

To, že to dr. vidí jako nachystané, tak to ještě nemusí proběhnout do několika hodin. Kdyby řekl, že vidí právě proběhnutou ovulaci (podle tekutiny apod.), tak víš. Ale kamarádce řekli, že vidí blížící se ovulaci a čekala pěkně dlouho než to proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.4.15 22:01

@Karleon nehorázně mě píchá dnes v podbřišku na strane a bolí břicho. Občas mám pocit, že snad dorazí MS. Prsa mám citlivá už pár dní. @Tamaris hmm :think:, mě primář říkal, že proběhne zcela určite ještě ten den. A v uterý na další kontrolu.

A testy tedy delam vždy večer, je to špatně, musí být rano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.4.15 22:05

To nevím, já testy nikdy nepoužívala. Řídila jsem se dle čípku a hlenu a poznám u sebe ovulaci na 101%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.4.15 22:18

@filome ty jo folíky praskají nějak kolem 20mm a každý den vyrostou o 2mm… to ve čtvrtek měl už asi 24mm…jinak co slýchám tak si holky dělají ovu testy tak kolem 10hodiny ráno :nevim: ale nevím já je také nedělám, já ovu poznám podle bolesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.4.15 22:46

@anilvap87 bolest je dnes, tak dle ultrazvuku správně. No právě, už v pondelí jsem si říkala, že 18mm bylo docela dost. A zrovna muž není doma, tak snad to vydrží do zitra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.4.15 22:57

@filome určitě ;) držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.4.15 23:02

@anilvap87 dekuji :kytka: :mrgreen:, doufám, že tety zitra budou bez čárky jinak teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.4.15 23:03

@filome zkus testit dopoledne ;) někdo testí dopoledne i večír protože to jsou prý rychlé změny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.4.15 23:09

@anilvap87 to me nenapadlo, mám jeste tři testy :). Děkuji :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie