Přesuny ve školce - proč ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
7.9.11 13:13

My jsme se přesouvali, do jiné třídy i k jiným učitelkám, ale myslím, že většina dětí zůstala pospolu :nevim:
Teď si to nedovedu představit. Maty chodí do jedné třídy, pořád k těm samým učitelkám, maluju stejnou značku. Máme věkově míchanou třídu, takže předškoláci jsou ve škole a místo nich přišly malé děti. Tuhle změnu chápu a beru, ale bezdůvodné migorvání by se mi nelíbilo.
Kamarádka se taky vztekala jako ty. Jejímu synovi taky rozdělili třídu. Prý aby měli děti ve třídách podle věku :zed: Takže 7 dětí zůstalo v „žížalkách“, zbytek přesunuli do „berušek“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
7.9.11 13:16

Kdyby chtěli úplatek, snad by se řazení dětí do tříd „vyvěsilo“ už před prázdninama, ne? Neříkej, že teď přiběhneš s „půlkou prasete“ a ještě ti dítě přesunou. To bych nechápala ještě víc. Chudáci děti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.9.11 13:37

Oni to dali vědět už před prázdninama. Ale bylo mi divné, že to nevyvěsili. Seznam dětí byl k nakouknutí jen u učitelek ! Ale to jsem nemohla kontrolovat i jiné děti. Jen mi řekli, že půjde do té a té třídy. Když jsem se ptala proč ? tak byla neurčitá odpověď.
A když jsem se nedala, tak mi bylo řečeno, že kdyby to v září nešlo (plakal, nemohl si zvyknout), mohl by se eventuelně přesunout zpátky. Jenže ty dva jeho kamarády taky přesunuli, ale zase do úplně jiné třídy. No alespoň tam jsou spolu.

Před chvílí jsem obvolala ostatní školky tady v okolí a tam se děti přesouvají podle věku do tříd - každý rok v jiné třídě, ale dětský kolektiv nechávají stejný. Ach jo, to máme smůlu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.9.11 14:01
Anonymní píše:
Já ti řeknu, jak je to u nás. Ředitelka taky přesouvá děti a hlavně rozděluje kamarády ! :cert:
Schválně. Chce úplatek :pocitac: . Vím to od ostatních maminek. Jedna jí dala obálku a zařídila, že jí kluka vrátila do třídy k tomu svému kamarádovi. Já úplatek nedala, tak mám kluka jinde, taky je teď bez kamarádů :zed:

Můžu se zeptat, kde máte školku ? Alespoň město, nebo naznačit. To je fakt hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.9.11 15:05

U nás to už po zápise bylo tak, že si maminka mohla říct, do jaké třídy chce dítě umístit. ředitelka to dopsala do přihlášky a učitelky pak dělily děti podle toho. Myslím, že to tak funguje i u dětí, které jdou druhým a dalším rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
7.9.11 15:13

holky oni třeba první rok nebo dva přesouvají aby to pak bylo jako že jedna celá třída jde do školy…ted třeba chodí s náma děti co půjdou až jakoby rok po nás tkaže mylsím že příští rok zůstanou zas dole my loni taky byli ohledně školy taky jako rok pozadu :nevim: učitelky loni měl fajn letos zatím nemůžu říct zatm bez problémů ale je to asi tím že je to už mazák zatímco noví jsou ještě uplakánci a že někteří teda hystericky řvali to byl děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.9.11 11:13
Raduš.ka44 píše:
U nás to už po zápise bylo tak, že si maminka mohla říct, do jaké třídy chce dítě umístit. ředitelka to dopsala do přihlášky a učitelky pak dělily děti podle toho. Myslím, že to tak funguje i u dětí, které jdou druhým a dalším rokem.

Taky se u nás v rámci možností snaží vyjít vstříc..Nerozdělují sourozence, pokud starší není předškolák a nedostane se do výběrové třídy nebo do třídy pro děti s odkladem.Zařazení do těchto tříd rodič odmítne vyjímečně.To by byla škoda nevyužít, protože tyto třídy poskytují speciální péči nadanějším dětem a náročnějším dětem, je tam jiný režim, mají specifické pomůcky.Pokud odejde sourozenec do školky, tak pokud si to rodiče přejí, mladší dítě dají do stejné třídy a dostane po něm i značku, skříňku..
Nejde vyhovět vždy a všem, ale ve velké většině žádostí tohoto typu ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
8.9.11 11:20

U nás jsou věkově smíšené třídy, děti zůstávají celou dobu ve stejné třídě se stejnými učitelkami a kolektiv se každý rok trochu obmění (nejstarší děti odejdou do školy, nejmladší nastoupí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin