Přetáčení na bříško - kde nejlépe?

171
10.11.11 22:02

Přetáčení na bříško-kde nejlépe?

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na pár věcí.

Kde své mimiška necháváte, aby si zkoušela přetáčení na bříšku, popřípadě pasení koníků, lezení apod.?

My jsme trénovali na posteli a pak na rozloženém gauči, ale bylo mi řečeno lektorkou na cvičení pro kojence, že je to pro ni měkká podložka a ona se do ní zaboří a pak se jí to nedaří, což jí může demotivovat.

Moje malá bude mít 13. 11. 5 měsíců. Přetáčí se občas na bok na obě strany, na bříško se přetočila asi čtyřikrát….řekla bych, že to byla spíše náhoda. Když se o přetáčení na bříško snaží ohýbá se do luku, což je špatně, takže dost řeším to, aby na přetáčení na bříško měla vhodné podmínky.

Lektorkou mi byly doporučené pěnové puzzle….máte s nimi někdo zkušenost, je to na přetáčení na bříško dobré, nemůže se tam praštit?

Další věci je, že když s malou cvičím přetáčení na bříško, tak se snaží protlačovat ten svůj způsob do luku a když jí to opravuji, hrozně se vzteká a vzpírá a já ji pak nejsem schopná přetočit správným způsobem.
Jak jí mám zabránit přetáčet se tímto způsobem? Cvičím s ní teprve chvíli, je možné, že se to zlomí a začne se přetáčet správně, máte s tím někdo zkušenost?
Díky moc za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
10.11.11 22:12

Já jsem měla silnou deku na zemi, puzzle máme až teď když už leze a je super. A já nijak nepomáhala, nechala jsem to na něm a časem se to naučil sám správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
10.11.11 22:21

Máme tyhle puzzle http://www.mimibazar.cz/foto.php?… + ještě jedny s jiným obrázkem. A malá se na nich přetočila už několikrát, jde jí to tam suprově, nejlépe :wink:. Rozhodně i třeba jen pasení je na nich jiný „kafčo“ než na posteli, do které se zabořovala. Fakt za nás moc chválíme a doporučujeme :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
10.11.11 22:21

Jo deku jsme měli dřív, ale tu si malá hamtala pod sebe :-?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
10.11.11 22:32

pěnové puzzle si hodně maminy chválí, my máme koberec ale když se malý začínal přetáčet měli jsme jen deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.11.11 22:34

dceru mám na pěnových puzzlích. plus kdekoli v bytě na podlaze, podle toho, kde se se starším vyskytujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
11.11.11 06:50

Tak já jsem dávala Vojtu na zem na deku (na hrací deku s hrazdičkou nebo na obyčejnou deku složenou vedvoje). A ze začátku se nejčastěji přetočil, když jsem u něj nebyla. Vysvětluju si to tím, že když jsem na něj mluvila nebo mu ukazovala hračky, tak měl jiné podněty a neměl potřebu se převracet. Od půl roku máme na zemi pěnové puzzle a jsou super. Jen z noch už začal slézat:-)
Luk taky párkrát zkoušel, ale pomohlo pokrčit mu nožičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
11.11.11 07:32

Mám v obýváku i v pokojíčku deky, na kterých se může vyřádit. Teď chystám ohrádku, ta má taky pevnou podlahu, dostane na to deku, aby se případně nepraštila do hlavy při přetáčení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
11.11.11 08:01

Ahoj a hlavně nezoufej. Na přetáčení má čas. Minimálně do 6ti měsíců. Je důležité, aby na to mimi přišlo samo a ne s Tvou pomocí. Jen tak to bude dělat správně a zafixuje si správné pohybové stereotypy. Můžeš ho motivovat hračkou šikmo za hlavou, kam se má přetočit. Podložka by měla být pevná, mám malého na hrací dece na koberci na zemi. Mějte se príma a nikam se nežeňte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
11.11.11 08:21

pěnové puzzle je super, malý se na něm krásně naučil přetáčet,sedat i lézt a hlavně když spadne, tak ho to tolik nebolí, je to měkké a i teplé, za nás doporučuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.11.11 08:25
Štuclíček píše:
Ahoj a hlavně nezoufej. Na přetáčení má čas. Minimálně do 6ti měsíců. Je důležité, aby na to mimi přišlo samo a ne s Tvou pomocí. Jen tak to bude dělat správně a zafixuje si správné pohybové stereotypy. Můžeš ho motivovat hračkou šikmo za hlavou, kam se má přetočit. Podložka by měla být pevná, mám malého na hrací dece na koberci na zemi. Mějte se príma a nikam se nežeňte :mavam:
šikmo za hlavou může vést k tomu, že mimino bude zaklánět při přetočení hlavu.
Správné přetáčení „naučíš“ tak, že pokud budeš dávat dítě na břicho, budeš přetáčet chycením kolínka, pokrčíš nohua tlač koleno pomalu k opačné straně. postupně tlačíš méně a mimino se musí snažit i vlastní silou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
11.11.11 08:28

Přetáčení na bříško-kde nejlépe?

My jsme taky měly problémy s prohýbáním do luku, bylo to děsné, že jsme dokonce skončily na neurologii. Zde nám bylo řečeno,že vzhledem k věku je ok a doporučili nám pár věcí. zanedlouho po této prohlídce se prohýbání do luku změnilo v pokusy o přetáčení na bříško a teď už to dělá úplně běžně. Malé je necelých 5 měsíců. Takže bych asi i klidně vyčkala, že si to prcek časem sám upraví. Navíc jak tu někdo psal, čas je min. do 6 měsíců, ale i to se nedá brát přesně na den. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.11.11 08:48

Malá je na podlaze, máme hrací deku, kterou si nedokáže barvat celou do pusy, tak na ní :). Pokud ji chci mít v jiné místnosti, máme taky pěnová puzzle.

Pomáhat přetáčením na bříško nejlépe tak, že jí zvedneš trochu kolínka do vzduchu a pak jedno přeložíš přes druhé na bok, aby ji to začalo „samo“ stáčet a pomůžeš dotočit. Pokud se sama přetáčí na boky správným způsobem, klidně bych ji nechala, ať si to na to bříško dotočí sama, má čas.
Naše dcera se na bříško sama otáčela chvíli před čtvrtým měsícem, úplně správně, dělala to asi dva týdny, a ted má zase „pauzu“, kašle na to a přetáčí se jen na boky, na bříško jedině s dopomocí. A taky jí bude za chvíli 5 měsíců :). Syn se dokonce poprvé sám na bříško přetočil až někdy kolem půl roku, a vůbec mi to nepřišlo pozdě :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.11.11 09:22

Malýho dávám na hrací deku na pěnové puzzle nebo jen na hrací deku na koberec. Přetáčí se od tří měsíců. Ohýbání do luku je samozřejmě špatně, dítko musí jít nohama napřed a pak až dorotovat zbytkem těla s hlavou nakonec. Jak správně dítko přetáčet, napsala Alpaka, takhle nám to bylo doporučeno i na rehablitaci. Rozhodně bych dítko nijak netahala za ruku ani se nesnažila o žádný jiný způsob.

Příspěvek upraven 26.04.16 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
11.11.11 11:11

syn se přetáří na bříško jenom pomocí luku, je mu už 10 m a cekově je pohybově slabší, jak tomu luku zabráním? už se dost vzteká když s ním cvičím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí