Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Janča1212 co já vím, tak snad čůrání do kyblíku s lehce teplou vodou by mělo pomoct, pak ho to tolik nebude pálit…
Teda nevím, Framikoin je antibiotikum, jestli se doktorka bojí infekce, tak bych to ale určitě nehrotila rovnou ATB, stačil by Imazol
A jinak, spíš bych poptávala mast, která pomůže s větší elasticitou pokožky.. ![]()
Ano na tohle se predepisuje framikoin. maleho tn taky palilo cca 2dny pak ok
@Janča1212 - co si pamatuji tak syna jsem dávala čůrat při puštěné vodě, nebo do vaničky. Vadilo mu to asi 2 dny. Na heřmánek měl alergii, tak ten jsme nemohli používat, měla jsem na něj hypermangan.
Nám brečel asi dva dny, voda nepomohla, řval i ve vaně, pak nechtěl čůrat, takže jsem přemlouvala, nakonec už to nevydržel a počůral se, řval u toho jak tur a pak přestal, pálilo ho to asi jen zkraje.. dostali jsme na to opthalmoframykoin a nějaké další antibiotikum žluté barvy ve stříkaččce, kterým jsme museli vyplachovat předkožku..
Jak jsem tu před týdnem psala- dětská mému chlapečkovi přetáhla předkožku, protože nám šla jen do půlky a měl tam velké množství smagmatu ![]()
Koupali jsme heřmánku a chlapici a mazali framikoinem. Teď po týdnu už ho to nebolí, ale manžel zjistil, že mu to stejnak ještě na kousku drží a nejde přetáhnout úplně
![]()
Co s tím??? Nechat být, nebo zabrat, aby už byl jednou pro vždy klid??
A navíc má na žaludu takový bílý průhledný film- jakoby strašně slaboučký škraloup :-/ Vůbec nevím, jak to mám popsat. Původně jsme si mysleli, že je to od framikoinu, ale ten už 3 dny nepoužíváme…umýt to nejde. Máte ponětí, co to může být?
Moc prosím o radu. Také bojujeme se smegmatem. Malému je rok a půl. A podle mého, ho má dost nahromaděné. Podle dětské dr. je to ok, přetáhnout jde dle normy a smegma je normální. Ale mě se to nelíbí. Má pidíka samou bouličku a dle mého už je toho moc. Mohu se prosím zeptat, jak otíráte, čistíte? Já se bojím, abych mu tam něco nezanesla. Nějak nevím jak na to. Malý to nesnáší, nenechá se ve vaně vůbec, na přebalováku někdy, ale je to boj. Když budu chtít k odborníkovi, mám zvolit urologii či chirurgii a potřebuji doporučení? Díky moc
Rozhodne obrizka. Presne tak. A vubec by se potom nemusela zakladat tato diskuze ![]()
Smegma v takovém rozsahu je opravu normání. Upraví se to časem a taky až malému půjde předkožka přetáhnout celá. Malý to měl stejně. Teď už je všechno ok.
Obřízce bych ho bránila zuby nehty. ![]()
Dá se to řešit i jinak než obřízkou?? Jsou i případy kdy se po nějakém čase předkožka podařila přetáhnout?
Pokud se to nechá na pokoji, tak je průměrný věk, kdy jde ta předkožka přetáhnout až 10,4 roku. Na 95% zmrzačujících amputací předkožky - obřízek u ze „zdravotních důvodů“ je ve středoevropském prostoru naprosto zbytečných. V takovém případě se jedná o UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ. Už několik let je na českém internetu návod jak na to.
https://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/
Předposlední příspěvek je tu z doby, kdy mne ani ve snu nenapadlo, že se budu této osvětě věnovat. Podíval jsem se tu na pár příspěvků a jen žasnu, co jsem jsem tu za nesmysly přečetl. Jenže v tu dobu tento návod ještě na internetu nebyl, a to ani na německém, natož pak na českém. Není však vhodné dle toho návodu postupovat, pokud je chlapec mladší tří let. To se pak zpravidla napáchá více škody než užitku.
@Adelinne píše:
Rozhodne obrizka. Presne tak. A vubec by se potom nemusela zakladat tato diskuze
Nóó jistěéé
. Pak je dotyčný muž nadosmrti zbaven až 5/7 svých nejcitlivějších erotogenních zakončení a mnozí muži mají kvůli tomu velké těžkosti ve svém sexuálním životě a mnozí pak za to nemohou přijít na jméno svým rodičům, náboženstí nebo doktorům, kteří za to mohou a pak se třeba roky trápí s takovouto procedurou.
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ndependentu/
Vás omlouvá jenom to, že v době, kdy jste to napsala jsem o takových podstatných skutečnostech ještě vůbec nevěděl a tak jsem tu dětskou obřízku jako dobrou věc obhajoval.
@Adelinne píše:
Rozhodne obrizka. Presne tak. A vubec by se potom nemusela zakladat tato diskuze
Lidé s názorem jako tato paní by si toto měli zapsat za uši
https://www.dailymail.co.uk/…-Brazil.html
protože to je opravdu chuťovka. Dle data se jedná o čerstvý případ. Ten Dr Vobřezávač se nakonec zasebevraždil.