Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nesnáším, když se mi přesouvá v povaku peřina a já mám pak polovinu povlaku prázdnou. Brrr. Sice mě napadlo pár způsobů jak tomu zabránit, ale ráda bych viděla, jak to vyřešili profíci - nemáte někdo tip? Narazila jsem kdysi na reklamu na udělátko, které zabrání přetočení peřiny/deky v povlaku/kapně, ale teď ani google neví a nebo se neumím zeptat:(
Já nevím, mně se to neděje
To máš na mysli klasickou péřovou neprošívanou peřinu? U jiných se mi to nestalo…
@Angua děje se mi to s jakkoliv tlustým čímkoliv povlečeným do povlaku. Už od dětství…prostě se asi v noci víc hýbu ![]()
Tak tip bych měla. Do rohů peřiny a zevnitř do rohů povlaku přišít šňůrku a zavázat šňůrky patřičných rohů k sobě, funguje perfektně ![]()
@Madla82 no je pravda, že já teď jak jsem v sevření dětí, se nehýbu prakticky vůbec
Ale šňůrky by mohly být funkční ![]()
Jako děcko jsem měla nějakou starou peřinu a dělalo mi to to samé, mamka tomu začínala říkat „sežvejkaná“ peřina ![]()
Ale teď máme nějaké nové peřiny, takové lehké a fajnové, a ty to nedělají.
Takže na tvém místě bych zainvestovala do nových peřin ![]()
V e-shopu Blanche Porte mají něco takového:
http://www. blancheporte. cz/sponky-na-povleceni#color=color0&size=size29
No, tohle mě taky štve
já sebou ve spaní hrozně melu, a ráno mám často na sobě jen deku. nebo jen povlak ![]()
Mamka takhle bráchovi roh deky k povlaku vždycky prošila nití, pár stehama. Nic ozdobnýho, prostě jen třikrát píchnout aby se to nehlo. Pamatuju si to do dneška, při převlíkání pak stačilo jen zatáhnout za uzlík na niti.
Ale brácha je exot, ten ze spaní strhnul i záclonu ![]()
Teda holky, co vy v tom spanku delate?
Mne se to vubec nestava a to si myslim, ze nespim nehybne
Je fakt, ze jak tu nekdo psal, tak mam lehky periny, ale nic nobl…kupovali jsme to v tescu.
Jako dítě jsem měla v rozích povlaků dirky a na peřině knoflíky. Fungovalo výborně ![]()
@kubee šňůrky zní parádně:-)
@ricki to bude asi to, co jsem myslela, el není to moc hezké ![]()
@jessikka tak to je taky parádní řešení ![]()
@petrul píše:
Mamka takhle bráchovi roh deky k povlaku vždycky prošila nití, pár stehama. Nic ozdobnýho, prostě jen třikrát píchnout aby se to nehlo. Pamatuju si to do dneška, při převlíkání pak stačilo jen zatáhnout za uzlík na niti.
Ale brácha je exot, ten ze spaní strhnul i záclonu
Záclona je dobrá ![]()
Přidám svůj recept: můj muž tohle dělá - stahuje peřinu do jednoho roho povlečení, tak jsem nám na každý roh zevnitř přišila suchý zipy a na peřiny taky, jde to jednoduše při převlékání a nemusím nic párat, knoflíky mi vadily, že jsou tvrdý… Takže za mě tohle ![]()