Přetočení miminka - je cítit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1447
11.9.12 21:04

No, tak jsem tuto diskusi zhltla jak nic a jsem na vážkách jestli to ucítím nebo ne. Taky prcek furt leží KP a já ho přemlouvám a přemlouvám…a myslím, že to ucítím, ale teď jsem teda na vážkách…mám pocit že má hlavu furt nahoře …ale škytání cítím vpravo pod pupkem…tak nevím… nechci na SC!!! :) Holky, a cvičení vám zabírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.9.12 21:16

@Marsee Jééé, to máme stejný termín a stejný problém :) Většinu pohybů cítím kolem pupku nebo v podbřišku, ale v podbřišku cítím i škytání. Tak nevím… Každopádně mi ty pohyby přijdou pořád ve stejném místě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
11.9.12 22:00

@jessikka a jak ho tedy jessinkko stále máš? hlavou nahoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.9.12 22:13

@Marsee No nevím, pokud se přetočil tak, jsem to necítila. Na UTZ v 32tt byl KP. Ale pohyby cítím spíš pořád ve stejných místech, takže je nejspíš vše při stejném :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
12.9.12 15:57

Holky nebojte, když jsem zakládala tuhle diskuzi, byla jsem zhrub ve stejném týdnu a měla stejné pocity, škytání cítím doteď dole v podbřišku. Malej se ale otočil, ani nevím jak a kdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.9.12 16:14

@Nikca_Ko Já škytání cítím taky dole v podbřišku, celou dobu, přesto byl malý na UTZ zadečkem dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
12.9.12 16:18

@jessikka jj, mě škytal v podbřišku i když byl KP, i teď hlavou dolu. Příjde mi, že i pohyby a kopance jsou stejné jako před tím přetočením. Nevím, jak to prdelka dělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
12.9.12 16:20

Ahojky, tak nám se malá neotočila, zůstala od 16. tt ve stejné poloze, hlavička po pravým žebrem, zádička přes levý bok, zadeček dole a nožky natáhlé nahoru, chodidla před obličejem. Přikládám foto, protože prďolka měla sklony tak ležet ještě pád dní po porodu:-) Hodně štěstí v otáčení prdelek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
12.9.12 16:23
@krokus píše:
U mě byl malý KP dle ultrazvuku od cca 30týdne, všichni mi ujišťovali, že má ještě spoustu času se přetočit. Taky se asi v 38týdnu přetočil, poznala jsem to, protože jsem věděla, kde má hlavičku a najednou ji tam neměl. Jenže asi za týden se přetočil zpět do polohy KP, což jsem také poznala. A následně mi to potvrdila i doktroka při kontrole, pak už tak zůstal do porodu, tj. do 41týdne.

Přesně, taky jsem věděla, kde má hlavičku. Hrozně ji vystrkovala :-) Jednou se sestřička při umisťování sond na KTG zděsila, že mám úplně tvrdé břicho. A já na to samozřejmě „neee, to je jen hlava“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.9.12 16:24

Holky jen vám chci dodat trochu naděje…mě se malá otočila hlavičkou dolů už v 29tt, ovšem někdy kolem 32tt si to rozmyslela a otočila se zase zpátky, dost zřetelně jsem to cítila a na kontrole jsem to doktorce oznámila dřív, než se mrkla na ultrazvuku a potvrdila mi to. Už i tak nějak naklepla císaře ale já jsem se s tím nechtěla smířit, zkoušela jsem ty cviky a nakonec se nejspíš malá otočila díky žehlení :D někdy kolem 34tt jsem žehlila nebesa, na zemi na dece, takže pěkně na čtyřech a cítila jsem v břiše šílenou diskotéku, až to chvilkama bolelo…dva dny na to jsem šla na kontrolu a malá byla zase hlavičkou dolů :) nevěště hlavu, otočit se může i hodně pozdě, moje doktorka mi dokonce říkala o případu, kdy se miminko rozhodlo otočit asi hodinu před plánovaným císařem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
12.9.12 16:24

@Mivév Pěkně si vegetí :-) Jak jsi nakonec rodila? SC, nebo tě nechali rodit vaginálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
12.9.12 16:56
@Nikca_Ko píše:
@Mivév Pěkně si vegetí :-) Jak jsi nakonec rodila? SC, nebo tě nechali rodit vaginálně?

Císařem, měla jsem možnost volby, asi by mě nikdo nenutil rodit císařem, ale mé doktorky (střídají se mi dvě) mi řekli pro a proti a největším proti byla 50% pravděpodobnost poškození plodu. Až po porodu, na devíti dnech na ultrazvuku kyčlí jsme zjistili, že maličká nemá vyvinuté kyčelní jamky (právě kvůli poloze KP, protože nožičky nemohly dostatečně tlačit do jamek a tím se jamky nevytvořili) a tak jsem ráda, že jsme ji odrodili císařem, protože přitom přirozeném porodu bychom ji s největší pravděpodobností vykloubily nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
12.9.12 17:00

Zapomněla jsem dodat, že jamky se nám vytvořili do cca 10. tt věku díky vojtově metodě a širokému balení, ale opravdu širokému, dávala jsem pampers + 4 plíny složené na třetiny, byla jak širokorozchodná mašinka, ale pomohlo to! Dnes už jen čekáme na vytvoření jadérek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
12.9.12 17:05

@Mivév No panejo… Hlavně že je malá už relativně OK :kytka: Mě Dr. říkal, že pokud by se dítko neotočilo, automaticky dělají císaře. Ono to bude v tomhle případě přeci jen šetrnější a lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
12.9.12 17:08

@Nikca_Ko JJ, povídej mi o tom, sice jsem se s tím strašně špatně smiřovala a byla jsem plná obav, o mimčo, o sebe, o náš vztah, o mléko, ale i tak zvítězil zdravý rozum. A co se laktace týče, tak „koblížkovi“ budou brzo 4 měsíce a kojím stále a plně:-) A to je „koblížek“ jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí